Ma 2024 március 29. Aguszta napja van. Holnap Zalán napja lesz.
face0f4a807dfda42de79eb3b2da5073.jpg

Új ellenfél, új helyzet

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Bő két hónappal ezelőtt a legnagyobb nyugalommal és magabiztossággal lehetett leírni, hogy a Fideszt csak önmaga verheti meg.

A sorvadt baloldali ellenzék bármilyen felállásban veselkedett neki ennek, kísérletei egyenesen komikusak voltak. Miről szóltak a balos hírek? A béna főpolgármester-jelöltről, a sokszorosan bukott Gyurcsány Ferencről, a híveit veszítő MSZP-ről, s persze ostorozták az újabb rezsicsökkentést, de a banki elszámoltatást is… Láttunk egy lépten-nyomon ügyetlenkedő baloldali ellenzéket, s egy kormányképesnek nem tartott jobbszélt, s egy közöttük kimagasló, erős kormánypárti tömböt, melynek volt figyelemre méltó mondanivalója.

Például az, hogy Magyarország jobban teljesít, amit alá tudott támasztani a megújuló fővárossal, rezsicsökkentéssel, a nyugdíjak értékének megtartásával és még megannyi dologgal, a választások eredményeire utalva pedig el lehetett mondani, hogy Magyarország összefog. Ez is megállja a helyét, hiszen április előtt csak remélhették azt a választói felbuzdulást és összefogást, ami az őszig háromszor is megmutatta magát. El lehetne mondani most is, hogy a magyar emberek összefogása révén lehet a gyermekeket vállalókat lakástámogatáshoz juttatni, s a magyar emberek összefogása révén bontakozhatott ki a gazdasági növekedés, s lesz ismét három százalék alatti a költségvetés hiánya…

Korábban sokat lehetett hallani bukott, korrupt, maffiaszerű baloldalról. Itt meg kell állnunk egy pillanatra. Ez utóbbiról most is lehetne beszélni, erős szavakkal odaszúrni sok mindent, de a dolog valahogy most mégsem működik úgy, mint korábban. Az ellenzék maradt az, ami korábban volt. Az egykori MSZP-s elnökhelyettes furcsa módon kifizette adóhátralékát, s honnan, miből, nem tudjuk (lásd „korrupt maffiabaloldal”). Az Együtt–PM pártszövetség mintegy a baloldali belvillongások záróakkordjaként felbomlott. És íme, itt a hét egyik híre: Gyurcsány Ferenc Brüsszelben tárgyal. A DK tájékoztatása szerint azért, hogy építse a párt európai kapcsolatait, illetve, hogy úgymond „Magyarország európai kapcsolatait megerősítse, s enyhítse a Kelet falovaként viselkedő Orbán-kormány okozta elszigeteltséget”, vagyis azért, hogy ejtsen néhány szót Martin Schulzcal és más európai szocialista és liberális vezéregyéniségekkel az általa kitűzött célról, azaz az előre hozott választásokról. Vagyis: „tollba akarja mondani az európai szocialistáknak, miként lépjenek fel a  magyar érdekekkel szemben”.

Bizonyos szempontból ugyanakkor megcáfolva látjuk azt a kijelentést, amely szerint a Fideszt csak önmaga képes meggyengíteni. Ez a kijelentés ugyanis csak belső és csak pártszereplőkkel számolt. A Fidesz támogatottságának visszaeséséhez gyakorlatilag nincs köze a ténylegesen tönkrevert baloldalnak, de nem is a Jobbiknak köszönhető. Azonban nem várt és igencsak potens ellenfelek bukkantak fel különböző irányokból, melyek ütési felületet találtak a maratoni és csaknem hibátlanul végigküzdött kampány után a lankadó figyelmű, s hibákat is vétő kormányoldalon. Most az ellenérdekelt szereplők kezdtek felépíteni egy átfogó kerettörténetet, melynek egyértelmű célja a kormány megszorongatása, netán megbuktatása.

Hogy lássuk, miről szól az új sztori, elég belekukkantani az RTL egyik híradójába. Láthattuk korábban, hogy a baloldal által építgetett „demokráciahiány” című történet nem igazán működött, az emberek nem voltak rá vevők, éppen ezért a kormányoldal új ellenfelei jelentősen átbalanszírozták, kipofozgatták azt. Nagyjából arról szól az új ellen sztori, hogy a kormányzati oldal korrupt, hatalmaskodó, távol tartja magát az emberektől, hétköznapi problémáiktól, ami gyakorlatilag a rezsicsökkentéssel és hasonló lépésekkel felépített képet igyekszik porba dönteni. Látható persze, hogy a tönkrevert ellenzék nem tud felkelni haló poraiból, és a kormányoldalra mért ütései, valamint a fideszes népszerűségvesztés ellenére sem állt feje tetejére a világ. A Fidesz veszteségei ellenére is utcahosszal vezeti a pártok népszerűségi rangsorát, ráadásul jobban áll, mint ahogy támogatottságának 2012-es mélypontjakor állt. Emellett ne feledjük azt sem, hogy a miniszterelnök kijelentése szerint a kétharmados többség már távolról sem létszükséglet számukra.

Az azonban bizonyos, hogy új helyzet keletkezett az új ellenfelek felbukkanásával. A kormánypártoknak össze kell „kapniuk” magukat, hogy felvehessék a versenyt a közélet tematizálásában, a történtek csomagolásában. S fontos lenne számukra, hogy ne dobjanak jutalomfalatkákat a rájuk vicsorgó ellenfeleknek, mert azt mindenképpen meg kell jegyezni, hogy a választási szezon után ilyen tekintetben nem fukarkodtak. A kormányzó erő belső összefogása, az önmérséklet és az óvatosság megállíthatja és megfordíthatja a zajló folyamatokat – 2012 után láttunk már ilyet ettől az oldaltól, s a miniszterelnök aktívabb kommunikációs fellépése arra enged következtetni, hogy a gatyába rázás kezdetét vette.

magyarhirlap.hu – Zila János

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

]]>www.flagmagazin.hu]]>

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Rejtőzködő magyarország (168) Heti lámpás (310) Szépségápolás (15) Titkok és talányok (12) Egészség (50) Sport (729) Tv fotel (65) Életmód (1) Belföld (10) Autómánia (61) Gazdaság (702) Politika (1582) Gasztronómia (539) Mozaik (83) Emberi kapcsolatok (36) Irodalmi kávéház (537) Alámerült atlantiszom (142) Flag gondolja (36) Nagyvilág (1309) Tereb (146) Kultúra (6) Történelem (17) Jobbegyenes (2778) Nézőpont (1) Vetítő (30) Mondom a magamét (7501) Mozi világ (440)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>