Ma 2024 augusztus 09. Emőd napja van. Holnap Lőrinc napja lesz.
4869f715d4e62731f44a020e4faeee98.jpg

Így eszi meg Gyurcsány az MSZP-t

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Egyetlen tanácsom volna a jövő ellenzéképítőinek: soha, soha, soha ne higgyék el egyetlen szavát se Gyurcsánynak! Nem szoktam ilyen egyértelmű lenni, de most nincs okom cifrázni.

Október tizenkettedike után tizenharmadika jön; akkor kezdődik az új ellenzék felépítése Magyarországon – az előző éjszakai megsemmisítő vereség után. Ehhez a magam részéről sikerekben gazdag pillanatokat kívánok, az ugyanis nem jó, ha a haza akkor sem lehet ellenzékben, ha egyébként úgy akarná. És a Fidesznek sem árt némi fenyegetettség; ha nincs veszélyérzet, a kormánypárt még megérteni sem akarja majd, hogy miért megy le nehezen sokak torkán például Szijjártó Péter villaügye.

Ám ha körbetekintek az ellenzéki kínálaton, csak Gyurcsányt látom, a többi szereplő legfeljebb múló rosszullét. Ha pedig ő az alternatíva, ez az ország fideszes marad, az tuti. Így hát szeretnék segítséget nyújtani mindazoknak, akik azt óhajtják, hogy egyszer még legyen ellenzék – de ne legyen Gyurcsány. Egyetlen tanácsom volna a jövő ellenzéképítőinek: soha, soha, soha ne higgyék el egyetlen szavát se Gyurcsánynak! Nem szoktam ilyen egyértelmű lenni, de most nincs okom cifrázni.

Gyurcsány ugyanis mostanában a béke, a szeretet és az egyetértés embereként igyekszik közeledni minden baloldali pártocskához, hogy majdan – Demokrata Párt munkanéven – létrehozza a nagy-nagy Orbán-ellenes uniót. A mosolygós gyilkos DK-vezető ]]>szentül ígéri]]>, hogy nem fogja támadni a baloldali pártokat, ehelyett jó szándékkal egyengeti majd a közös jövőjük útját.

Ezek voltak a szavak, most nézzük a tetteket. Gyurcsány Ferenc már 2010 nyarán előkészítette az MSZP szétszakításához szükséges papírokat, ám másfél évig még tudatosan erodálta belülről a szocialistákat – ]]>ezt már bizonyította]]> a Heti Válaszban az a Takács István, aki Gyurcsány strómanjaként megalakította a Demokratikus Koalíció elődszervezetét. Amit Demokrata Pártnak (DP) hívtak – vagyis rögzíthetjük, hogy Gyurcsány régi vágya, hogy létrehozhassa Magyarországon a minden Orbán-gyűlölőt egységbe tömörítő ernyőszervezetet.

Ahogy kutattam a papírjaim között, megtaláltam ennek a bizonyos 2011-ben alapított, Gyurcsány által ihletett DP-nek a legeslegelső határozatát. Eszerint amennyiben az MSZP kongresszusa „úgy dönt, hogy fel kívánja venni a Demokrata Párt nevet”, a DP „egyesül a Magyar Szocialista Párttal, egyben hozzájárul ahhoz, hogy az egyesüléssel létrejövő társadalmi szervezet a továbbiakban a Demokrata Párt nevet viselje”. E határozat szövegét a strómanként eljáró Takács e-mailben kapta Gyurcsány jogászától.

Miért érdekes mindez három és fél évvel később? Csak azért, mert a Demokratikus Koalícióvá váló Demokrata Párt eme határozatát soha, senki nem vonta vissza. Ergó érvényben van. Ergó pontosan jelzi, hogy Gyurcsánynak mindig is az MSZP elfoglalása volt a stratégiai célja. Nem együttműködgetni akar, hanem a leendő Demokrata Párt égisze alatt meg akarja enni a szocialistákat reggelire. Ez persze nem bűn; akit meg lehet enni, azt egyék is meg! Csak ha Gyurcsány Ferenc kezd reggelizni – abból az lesz, hogy Orbán Viktor hátradől, és kér egy kávét.

Ennyit tudtam segíteni az ellenzéképítőknek. Jó étvágyat kívánok!

]]>www.valasz.hu]]> - Bódis András

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

]]>www.flagmagazin.hu]]>]]>
]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Egészség (50) Vetítő (30) Szépségápolás (15) Tereb (146) Politika (1582) Flag gondolja (36) Heti lámpás (323) Jobbegyenes (2833) Alámerült atlantiszom (142) Életmód (1) Irodalmi kávéház (537) Sport (729) Mozi világ (440) Gazdaság (714) Kultúra (9) Történelem (18) Rejtőzködő magyarország (168) Gasztronómia (539) Nagyvilág (1310) Tv fotel (65) Belföld (11) Emberi kapcsolatok (36) Nézőpont (1) Autómánia (61) Titkok és talányok (12) Mondom a magamét (7760) Mozaik (83)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>