Ma 2024 március 19. József, Bánk napja van. Holnap Klaudia napja lesz.
048834c7d91be00c48f4d9c440423501.jpg

Gordon álma

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

A harmadik Magyar Köztársaság kilencedik miniszterelnöke. De jó lenne annak lenni! Már csak álmodni is jó! Mit jó, király és sirály, avagy Juhász Petiék bódult szlengjével: zsírcsászár! A másik drága Péter, Kónya, kevésbé cizellált: kő a zsuga, azt kész!

Karácsony Gergő hihetetlenül technokrata, az LMP-t egészen biztosan szakértően szedte szét. Jó projekt volt.

A harmadik Magyar Köztársaság kilencedik miniszterelnöke.

Hiszen demokrata, csinos, szakértően mosolygós. Szivárványszerű karakter. Lehet egy Gordon ennél tökéletesebb?

Mi kell még? Ha marad a volt rezsim, a szocializmusféle, most tervhivatalban lenne osztályvezető, ha minden bejön, menő külkeres értékesítő. Jó seft. Szeretni kell. Fletó anyósa úgy hívta: a 2-es villamoson érkezett. Tudják, ez volt a megfelelő káder útvonala: a Közgázból akár egyenesen a Parlamentig. A munkát elegánsan kihagyva.

Hát végül is egyszer már sikerült, Gyurcsány segített.

A jó Fletó!

Talán most is kizsarolja a szocikból az alkut!

Ha Mesterházyék neki engednek, az ő üzlete is újratárgyalható. Mert Gyurcsányt nem engedhetik egyedül indulni, az ő pár százaléka Angyalföldtől Miskolcig mandátumot dönthet el. Ha nem egyeznek ki vele, a B tervből papírforma lesz az újabb ellenzéki négy év. Vagy ezt akarják az új szocik, biztos kevés a bizonytalan soknál? Mesterházy egyértelmű ellenzéki vezér akar lenni, rá, Gordonra fogva az összefogás kudarcát? Mert hátha neki 2018-ban majd sikerül? Fiatalabb, ráér…

Nehéz ügy.

Nehéz velük tárgyalni.

Mert most ki akarták szúrni a szemét az MSZP-sek: összefogni aprópénzért! Visszalépni a listavezetéstől, a kormányfőjelöltségtől? Cserébe a bizonytalan nagyotmondás? Főpolgármester, házelnök, brüsszeli biztos? Sándor-palota? Milyen ajánlatok ezek? Hiszen neki csak a miniszterelnöki szék ér valamit. A tényleges pénzosztó hatalom. Csak ezért volt eddig kampánysegítő pénz és támogató. Csak ezért állt mögé a „mértékadó liberális értelmiség”. Csak ezért eladható.

Álmodni jó, ébredni keserű.

Tényleg abból induljanak ki ők, a nagyszerűséges demokraták, hogy Orbán nyert? Nekik már csak az ellenzéki jólét konca marad?

De ehhez is párt kell. Az Együtt a belvárosi kávéházakban nevelt PM-mel bővítve egy darab aláírást nem gyűjt a kampányban, ha nincs fizetett vállalkozó. A széplélek elfogy, ha ürül a kassza. A szociknál még vannak idealisták, a vörösre mázolt píár is működhet, de főleg a csodakártya, az antifasizmus. Ezzel tüzelhetők. Nem csak Mesterházynak, Gyurcsánynak is jut a lánglelkű nagymamákból. Velük még mindig el lehet hitetni, hogy van kisebbik rossz, hogy Orbán a fő gonosz, hiszen a nyugdíj takkra érkezik, van idő drága Bolgár úrba mélyedni, egy jó Gréczy Zsoltért meg ki nem kapcsolna át a Rex felügyelőről?

Hülyíteni kell! Atti mázlista, Ron Werber felépítette, bár a megfelelő sérót még mindig kergetik. De mit kezdjünk a nyüves baloldali táborral? Karácsonyék szerint manipulálni kell. Okéska, a belvárosi plázát hozzuk, kiskutya, kisgyerek és egy mérsékelten liberális kinézetű biciklista lesz a plakáton. De az amolyan dolgozófélékkel mit lehet kezdeni? Csalódást keltő gondolat, de a Tesco-pénztáros és árurakodó élete nem csak hupikék törpikék vásárlásából áll.

Mert azt mégsem lehet elmondani a zavarón munkaszagú prolinak, hogy mi csak és kizárólag bankot és belőled élő multit támogatunk. Azt se lehet tovább sulykolni, hogy a rezsicsökkentés átverés, hiszen segít az istenadta népnek.

Nehéz álmodni is, no.

Mi legyen a kampánytéma?

Mesterházy balost játszik, Gyurcsány, elv híján, Viktor-gyűlölőt, de egy Gordon mihez kezdjen? Szíriát nem tudja megtámadni, személyes megrendelése sincs rá.

Gordon szeret álmodni.

Talán nem pontosan így, talán ez csak egy vízió, amolyan liberálisan igazságosféle. Olybá tűnő. Mint Kulcsár és a lop stop reklám és a cukimuki kovácspistike anno.

Gordon kiváló ember.

Gordonról mi mást lehetne feltételezni, mint hogy a nemzetért küzd, a társadalmi igazságosságot hajszolja, amikor nem a hasznot kergeti.

Gordon álma bájos és csinos, tapsikolásfüggő.

Kérem, ne álmodjanak vele!

Máté T. Gyula - magyarhirlap.hu

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Flag gondolja (36) Sport (729) Heti lámpás (308) Mozi világ (440) Nézőpont (1) Mondom a magamét (7479) Gazdaság (701) Irodalmi kávéház (536) Egészség (50) Politika (1582) Jobbegyenes (2772) Tereb (146) Szépségápolás (15) Kultúra (6) Emberi kapcsolatok (36) Belföld (10) Vetítő (30) Alámerült atlantiszom (142) Életmód (1) Történelem (17) Rejtőzködő magyarország (168) Tv fotel (65) Nagyvilág (1309) Titkok és talányok (12) Gasztronómia (539) Autómánia (61) Mozaik (83)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>