Ma 2024 április 18. Andrea, Ilma napja van. Holnap Emma napja lesz.
bd4cd411ef23b660cb06b6ea89cb621a.jpg

Európai elvtársak

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Mircea Dusa román védelmi miniszter szerint Hitler korát idézi Ráduly Róbert csíkszeredai polgármesternek azon kijelentése, hogy aki a magyar többségű Székelyföldön a székelyek adójából kap fizetést, annak ismernie kell a magyar nyelvet.

A polgármestert az Országos Diszkriminációellenes Tanács korábban megbírságolta amiatt, hogy a magyar nyelv ismeretét is feltételül szabta a városi főépítészi állás betöltésére kiírt versenyvizsgán. A román politikus ]]>„példátlan pofátlanságnak”]]> nevezte a polgármester kijelentését, és kemény fellépést sürgetett ellene.

Titus Corlatean román külügyminiszter február 12-én elment hivatalos látogatásra Hágába, és amikor hazatért, diadalittasan bejelentette, hogy holland kollégája már nem akadályozza Románia csatlakozását a schengeni övezethez.

A román sajtó azért biztos ami biztos alapon megkérdezte erről a házigazda külügyminiszter irodáját is, ahonnan elképedve válaszolták: erről szó sincs, ilyet nem mondtak, Románia még sok feltételt nem teljesít, és nem valósította meg a javaslataikat sem, így a csatlakozás kérdése még nyitott. Az egyik befolyásos bukaresti sajtóorgánum, az Evenimentul Zilei jegyzetírója a példátlan diplomáciai botrány után felszólította a román külügyminisztert a lemondásra (és ugyanezt kérte egy ellenzéki párt vezetője is), de az érintett politikus megvonta a vállát, és azt mondta: a média hazaáruló, rossz hírét kelti az országnak.

Ezeknek a nyitott, toleráns, európai értelemben vett modern baloldali politikusoknak a főnöke Victor Ponta román párt- és miniszterelnök. Az a politikus, aki ellen február 20-án a kolozsvári Babes–Bolyai-egyetem diákjai táblákkal tiltakoztak. „Ponta úr, ön Kolozsváron nem doktor” – üzenték a felirattal az Erdély legnagyobb egyetemére érkező miniszterelnöknek, aki a számítógép másol–beilleszt funkcióival „írta” doktori dolgozatát. Amikor a plágium kiderült, és ezt egy egyetemi bizottság hivatalosan meg is állapította, a politikus a saját lemondása helyett feloszlatta a bizottságot.

Mindezeket azért írtam le, hogy lássunk tisztán, milyen díszes társaság első emberét hívta meg díszvendégnek Budapestre Mesterházy Attila a kiváló nemzetközi kapcsolatok jegyében. A Magyar Szocialista Párt évértékelő rendezvényén március 9-én a modern és európai értelemben vett magyar baloldaliak ezekkel a derék románokkal együtt fognak rémüldözni Magyarország fasizálódásán, a Fidesz hazugságain és azon, hogy az egész székelyzászló-ügy csak jobboldali kampányfogás.

Mesterházy Attila és pártja nemrégiben ]]>elzarándokolt Erdélybe,]]> hogy Kolozsváron, egy kihelyezett elnökségi ülés után a fejükre hamut szórva elnézést kérjen azért a szégyenletes kampányért, amelyet a kettős állampolgárságról szóló 2004-es népszavazás kapcsán folytattak. A bocsánatkérés hitelességét némiképp árnyalta, hogy ugyanaznap a miskolci szocialisták ]]>listázni kezdték]]> a városvezetésben lévő erdélyi származású magyarokat, Szanyi kapitány pedig azóta a legnagyobb közösségi oldalon és jó pár televíziós nyilatkozatban ]]>alkotott maradandót,]]> markáns véleményt fogalmazva meg a simán lerománozott határon túli magyarokról. A magyarbarátnak a legnagyobb jóindulattal sem nevezhető Ponta budapesti meghívása megkoronázza a szocialisták új nemzetpolitikáját.

Madarat tolláról…

Lukács Csaba - mno.hu

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Sport (729) Szépségápolás (15) Mozi világ (440) Tereb (146) Heti lámpás (312) Történelem (18) Politika (1582) Nézőpont (1) Alámerült atlantiszom (142) Vetítő (30) Mondom a magamét (7546) Belföld (10) Flag gondolja (36) Gasztronómia (539) Életmód (1) Irodalmi kávéház (537) Mozaik (83) Tv fotel (65) Nagyvilág (1310) Emberi kapcsolatok (36) Titkok és talányok (12) Egészség (50) Jobbegyenes (2788) Autómánia (61) Gazdaság (705) Rejtőzködő magyarország (168) Kultúra (7)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>