Ma 2024 július 13. Jenő napja van. Holnap Örs, Stella napja lesz.
f8604914dde493f24c066303631ae0e8.jpg

Nahát! Ismét alapítanak egy baloldali pártot!

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Minden falunak megvan a maga bolondja. Egy hóbortos öregecskedő feleség vénasszony, vagy egy lökött agglegény, aki a légynek sem árt. A közösség általában elfogadja olyannak, amilyen.

Mert ártalmatlan, mert sajnálatraméltó. Ugyanígy vannak a demokráciákban is féleszű politikai szereplők, akik mindig akcióznak, akik mindig csinálnak, vagy mondanak olyat, hogy muszáj róluk írni – különben halálra untatnának a magyari közélet 25 évének rendre ismétlődő szkanderezései, végtelen ciklusai.

Szabó Gábor, alias Tuareg ilyen figura. Mindig mond, vagy csinál valami olyat, ami megnevetteti a többnyire száraz és taszítóan karótnyelt közéletet kívülről szemlélő polgárt. Annyira abszurd, hogy az már vicces! Szóval kell nekünk Tuareg, nélküle szürkébbek lennének a hétköznapjaink.

Ha valaki nem ismerné a fennemlített bohócot, annak elég csak rápillantania ]]>a blogjára]]>. Ijesztőadat, a teljesen grafomán Szabó Gábor tavaly 292 posztot írt, amelyben az alkotmányozástól kezdve, az Orbán-kormány és az ellenzék együttes szapulásán át a közgazdasági erőlködésekig, gyakorlatilag mindenről olvasható egy-egy közepesen hosszú kiáltvány, illetve felvilágosító-ismeretterjesztő novella.

De ismerhetjük őt úgy is, mint az az ember, aki folyamatosan a Kossuth téren sátorozik – harminc másik hülyével együtt. (Csak azt tudnám, hogy miből élnek meg ezek az emberek, ha van idejük éjjel-nappal a téren táborozni, mert nem árulnak matyót és Nivea kézkrémet a turistáknak két tiltakozás között.) S ha már ott vannak, úgy havonta összetrombitálnak egy tüntetést is. Utoljára egyébként január 10-én tartottak „nagygyűlést”, ahol Tuareg kábé száz ember előtt bizonyította, hogy alkalmas „az ország legnagyobb politikai bohóca” kitüntetésre, ugyanis március 15-re százezres kormánybuktató demonstrációt ígért (ami 12 fővel valósult meg végül), illetve meghatározta az Új Köztársasághoz vezető út egyes stációit, melyeken a demokratáknak végig kell lépdelniük, ha jobb világot akarnak maguknak. „Tavaszi Viharnak” nevezte el az akciót, forradalomról beszélt, aztán ]]>mondott néhány akkora marhaságot]]>, amivel csak a hasonló képességekkel megáldott forradalmár kollégái közt arathatott mérsékelt sikert.

Tuareg azt találta ki még januárban, hogy március 15-én elsöpri majd az Orbán-kormányt százezer demokratával vállvetve, majd felállítanak egy alkotmányozó nemzetgyűlést és egy 10 fős átmeneti kormányt (hogy átvezesse a népet a diktatúrából a demokráciába), végül szeptember közepén kiírnak egy új parlamenti választást, a 2010-es törvények alapján. Ezt a tervet ugyan nehéz a politikatudomány bevett fogalomkészletével kommentálni, de hát a Hülye Járások Világnapja se azért van, hogy A pontból a B-be jussanak a résztvevők…

Tuareg viszont nem pihen, hiába az érdeklődés hiányában elmaradt forradalom. Április 1-én (kiváló időpont, remek árukapcsolási lehetőségekkel) bejelentette, hogy ]]>pártot alapít a demokrata különítményével]]>. Mert elege lett az ellenzék bénázásából és az Orbán által kiépített „diktatúrából”. Ország Gyűlése Mozgalom névvel, április 30-án alakulna meg egyébként a párt OGYM rövidítéssel, amire nyilván lehetne vicces kibontásokat gyártani, de ezt most elhagyjuk, mivel amúgy se fogja bejegyezni a bíróság, mivel túlságosan hasonlít a valódi országgyűlésre. Pl. hasonló ok miatt nem lehetne Magyar Kormányzó Pártot se bejegyezni, vagy Magyar Bíróság Pártot.

Persze ehhez valami halvány fogalommal kellene bírni annak a demokráciának a működéséről, melyet annyira áhítanak Tuaregék.

Tuareg egyébként a pártalapítási szándékát nemcsak a diktatúra és az impotens ellenzék létével magyarázza, hanem azzal is, hogy április 30-án lejár a bejelentett, egyébként a jogszabályoknak megfelelően lefolytatott demonstráció határideje. Magyarul el kell menniük a Kossuth térről, ha nem adnak be új kérelmet. Habár maga Tuareg kerül önellentmondásba, mikor azt állítja, hogy május 1-től „betiltották” a tüncizést, majd néhány sorral lejjebb, hogy mégis volna jogi lehetőség a további sátorozásra. (2-3 napos demonstrációkat jelentene be 60 társával, így saját bevallása szerint garantáltan 180 napig maradhatnának…)

De Tuareget, minden hülyesége ellenére szeretjük. Illetve nem ellenére, hanem azért. Mert nélküle megint írhatnánk a Quaestorrol, ami lassan a könyökünkön jön ki. Ha pedig tényleg megalakítják a mozgalmat, akkor a Kétfarkú kap végre egy vetélytársat maga mellé, hogy abszurd vonalon is legyen méltó képviselője egy viccpárti irányzatnak.

Tehát hajrá Tuareg! Hajrá OGYM!

]]>www.tutiblog.com]]> - Boris Vian

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

]]>www.flagmagazin.hu]]>]]>
]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Egészség (50) Nagyvilág (1310) Mozi világ (440) Politika (1582) Életmód (1) Titkok és talányok (12) Jobbegyenes (2823) Nézőpont (1) Alámerült atlantiszom (142) Tereb (146) Irodalmi kávéház (537) Szépségápolás (15) Gasztronómia (539) Emberi kapcsolatok (36) Heti lámpás (322) Történelem (18) Kultúra (9) Gazdaság (713) Mondom a magamét (7708) Vetítő (30) Belföld (11) Rejtőzködő magyarország (168) Mozaik (83) Autómánia (61) Sport (729) Flag gondolja (36) Tv fotel (65)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>