Ma 2024 április 19. Emma napja van. Holnap Tivadar napja lesz.
0a89140353719a042ea20b2bc057ffeb.jpg

Eleonóra báránybőrben

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Ártatlannak vallotta magát Szalainé Szilágyi Eleonóra a Hagyó-per legutóbbi tárgyalási napján. A BKV volt humánpolitikai igazgatója a ma született bárány ártatlanságával igyekezett elmagyarázni bírájának, miért nem csalás az, ha valaki úgy vonul nyugdíjba, hogy felnyal csaknem 70 milliót végkielégítésként,{...}

{...} plusz cirka 16 milliót egyéb jutalom címén, avagy a hallgatásért cserébe.

Eleonóra asszony azt ]]>állítja]]>: neki járt az a pénz. A bíróság majd eldönti, hogy tényleg járt-e neki a busás apanázs. Szilágyi Eleonóra úgy ment nyugdíjba, hogy közben minden maradt a régiben, vagyis továbbra is ő maradt 1,2 milliós havi fizetésért a BKV humánpolitikai igazgatója, és még havi 260 ezer forintos nyugdíjat is kapott. Mert Eleonóra asszony tudása, szakismerete nélkül elképzelhetetlen lett volna a személyzeti politika a cégnél.

Eleonóra asszonynak van önérzete. A tárgyaláson nehezményezte, hogy azt mondják rá, százmilliós végkielégítést kapott, pedig ez így nem igaz, Ő mindössze 54 milliót kapott kézhez, a többit elvitte az adó. Ja, hogy csak 54 millió volt a juss nettóban? Akkor mindjárt más a leányzó fekvése. Hiszen az semmi! Csak zsebpénz az unokák Túró Rudijára! Főleg, ha még titoktartást is kellett fogadni érte cserébe! Ha még a fodrásznál se játszhatja el a jól értesültet a nokiás dobozok rejtelmeiről, a tanácsadói megbízásokról, azért valakinek fizetnie kell. Tényleg nehéz lehet hallgatni akkor, amikor egy asszonytárs arra panaszkodik a fodrásznál, hogy már megint kimaradt egy buszjárat. Mert ha valaki, hát az ilyen szituációkban bizonyára hallgatag Eleonóra asszony tudja: vagy a busz jár pontosan a vonalon, vagy a végkielégítések nagyvonalúak a BKV-nál.

Most, hogy az apanázs miatt lebukott Eleonóra asszony megütötte a bokáját, a BKV menedzserszerződéseivel kapcsolatban látványosan megtagadta a vallomást, ám a végkielégítési ügyben hajlandó volt vallomást tenni. Igyekezett a felelősséget magáról a főnökeire hárítani. Azzal mentegette a saját végkielégítését: a cégnél bevett gyakorlat volt, hogy közös megegyezéssel távoztak úgy nyugdíjba emberek, hogy fölvették a kölcsönösen kialkudott járandóságot, majd a nyugdíjuk mellett tovább dolgoztak. Ő legalább 25 ilyen esetet ismer. A volt személyzetis ma sem érti, miért vált pokollá az élete három évvel ezelőtt, nem érti, miért került a lapok címlapjára. Mint ahogy azt sem, hogy miért csak ő ül a vádlottak padján, amikor mások is annyit vagy még többet kaptak a BKV-nál az előző években, mint ő.

Nos, ezt mi sem értjük. Talán azért, mert Eleonóra asszony volt a személyzeti igazgató, a felelős vezető, akinek talán az lett volna a feladata, hogy megakadályozza az ilyen, övéhez hasonló, törvénysértő, a BKV belső szabályaiba is ütköző helyzetek létrejöttét.

A volt személyzeti igazgató ma is úgy gondolja, hogy az az 54 millió jogosan járt neki, felolvasott vallomása szerint 1972-től egyetlen munkahelye volt a BKV. Szilágyi Eleonóra 37 évig dolgozott a BKV-nál, 2003-ban érte el karrierje csúcsát, ekkor nevezték ki humánpolitikai igazgatónak. Az utóbbi évtizedben is igazgatók jöttek-mentek, szakmai vagy éppen politikai okokból adogatták egymásnak a páncélszekrény kulcsát, a vállalati autót is gyakorta lecserélték, csak a személyzeti igazgatóhoz ragaszkodott mindegyikük. Eleonóra asszony szépen komótosan lépegetve a ranglétrán, pótolhatatlan bútordarabbá vált a pártállami diktatúrában megkövült vállalati struktúrában. És karrierje vége felé hangyaszorgalommal hordta haza százszámra azokat az inkriminált munkaszerződéseket, amelyeket aztán lefoglalt nála a rendőrség, és amelyek megpecsételték a sorsát.

Eleonóra asszony báránybőrbe bújtatott kézzel mutatott rá a fő bűnösökre, de a lába…

mno.hu -Torkos Matild

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Gasztronómia (539) Mondom a magamét (7546) Mozi világ (440) Sport (729) Szépségápolás (15) Életmód (1) Belföld (10) Flag gondolja (36) Történelem (18) Titkok és talányok (12) Politika (1582) Emberi kapcsolatok (36) Vetítő (30) Tereb (146) Nézőpont (1) Alámerült atlantiszom (142) Autómánia (61) Irodalmi kávéház (537) Mozaik (83) Rejtőzködő magyarország (168) Kultúra (7) Tv fotel (65) Nagyvilág (1310) Egészség (50) Gazdaság (705) Jobbegyenes (2788) Heti lámpás (312)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>