Ma 2024 április 25. Márk napja van. Holnap Ervin napja lesz.
ce54a79683f8e7c199f9cb6cb6acb374.jpg

Bokrosnak lehet más a politika?

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Vannak univerzális emberek. Akik mindenhez értenek. Ha politikus az illető, akkor különösen így van. Akár Bokros Lajos esetében is...

S Bokros Lajos most éppen a megfontolt középen álló politikus képében tetszeleg. Aki szívesen lenne akár miniszterelnök is. No de milyen színekben is?

A nagy nemzetmentő még az első koalíciós MSZP-SZDSZ kormány idején vitte sikerre népnyúzó terveit pénzügyminiszterként. Hamar le is mondott, maga mögött fájdalmat és keserűséget hagyva. De nincs olyan szerencsénk, hogy a honi politikai életben ne találkoztunk volna vele.
 
Kevesen hitték 2009-ben, hogy az MDF sikeres lehet egy kommunistával (persze nevezhetjük szocialistának, vagy európer szociáldemokratának is) és egy Habsburggal, de a törpepárt számítása bejött és Bokros Lajos Eu-képviselő lett. Kérdés, hogy ezzel az MDF, vagy Bokros Lajos járt-e jól?
 
 
Mindenester visszatért a politikába. Az Antalli örökséggel (volt ilyen?) szembe menetelő és fogyatkozó MDF bár kiegészült az SZDSZ alacsonyan repülő szabad madaraival, orwelli természetességgel jelölte őt miniszterelnök jelöltnek is. Nem lehet tudni, hogy erre a hírre mennyi szavazó kerekedik fel áprilisban, hogy csak azért is a bajuszos nemzetmentő neve alá tegye az ixet, de friss hírek szerint Bokros Lajos ultimátumot adott az MDF-nek.
 
Bokros a levélben egyes értesülések szerint - bár ezt Dávid Ibolya tagadta - arról írt, hogy visszalép a miniszterelnök-jelölti megbízatásától, ha nem sikerül véget vetni a belső csatározásoknak.
 
Bár egyes információk szerint csak így tudna elegánsan menekülni a süllyedő hajóról. Talán éppen az LMP-hez. Kérdés, hogy a liberális lehet Más a Politikának bejön-e a Bokros féle megszorító válságkezelés.
 
 
Vajon az MDF abban reménykedett, hogy Bokros Lajos nevével a szocialistáktól „rabol” el szavazatokat? Avagy ki az, akinek húzónév Bokros Lajos?
 
 
Forrás: Nemzeti Hírháló
 
Nawesh
Szerző a Flag Polgári Műhely tagja

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Nagyvilág (1310) Gazdaság (706) Nézőpont (1) Irodalmi kávéház (537) Alámerült atlantiszom (142) Flag gondolja (36) Jobbegyenes (2793) Szépségápolás (15) Politika (1582) Mondom a magamét (7561) Heti lámpás (312) Tereb (146) Vetítő (30) Tv fotel (65) Gasztronómia (539) Mozaik (83) Kultúra (7) Rejtőzködő magyarország (168) Életmód (1) Belföld (11) Történelem (18) Sport (729) Egészség (50) Titkok és talányok (12) Mozi világ (440) Autómánia (61) Emberi kapcsolatok (36)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>