Ma 2024 július 18. Frigyes napja van. Holnap Emília napja lesz.
Vásárhelyi Mária szerint a magyarok gőgösek, a magyar társadalom pedig sosem nézett szembe bűneivel

Vásárhelyi Mária szerint a magyarok gőgösek, a magyar társadalom pedig sosem nézett szembe bűneivel

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Megint belerúgott a magyarokba. Elég volt!

A gyűlölet szerencsére tartósította Vásárhelyi Máriát, aki olyan elementáris erővel képes tüzet okádni ránk, magyarokra, mint kevesen. Ennyi epe, ennyi sziszegés szinte már teljesítmény. Ma reggel például ilyesmiket mondott a Klubrádió Reggeli személy című műsorában (tudniillik ő egy személy):

Az elmúlt száz-százötven évben egyfajta nemzeti gőg volt ránk, magyarokra jellemző, ezért nézzük le a körülöttünk élő országokat, akik egyébként folyamatosan lehagynak minket. Ezt a nemzeti gőgöt a kormány nacionalista dumájával lehet tovább csiholni. 

Egyrészt mi ez az általánosítás, hogy a magyarokra jellemző a gőg? Lehet népekre általánosító, sértő billogokat aggatni? Vagy csak ránk? A magyargyűlölő, SZDSZ-árva Mária néni szerint mindenesetre igen. Hogy lenéznénk a szomszéd népeket? Magam nem tapasztalom. Azt meg végképp nem, hogy jellemzően lehagynának minket gazdasági vagy egyéb téren. Ám ha egy-egy mutatóban esetleg mégis jobbak, akkor egyfelől szívből gratulálunk, másrészt: több mint fura, vagy inkább szánalmas, hogy egy magyar állampolgár egy magyarországi rádióban ezen kárörvendve nyihog. Persze, nem szokatlan, a Telex és a 444 is próbálkozik, de még saját olvasói is kiröhögik, mikor a kanyarban minket megelőző román életszínvonalról hablatyolnak.

Ez a kormány pedig kifejezetten örül annak, ha elmennek innen azok az emberek, akikben van igazán ambíció, akik tehetségesek, van igényük a szabadságra, a nyugati életformára.

Melyik kormányzati potentát és mikor jelezte ebbéli örömét? Pitiáner hazugság. A valóság az – és ez nem Vásárhelyi-féle hablaty, hanem statisztika –, hogy 2018 óta évről évre többen jönnek haza Nyugatról, mint ahányan kimennek. Hiába magasabbak még odakint a bérek (aminek alapvetően történelmi okai vannak, hadd ne részletezzem 1526-ig visszamenőleg), mégsem annyira vonzó már kiköltözni, mint mondjuk 2006-ban (mikor Mária néni kedvenc Szemkilövetője dúlt errefelé). Tudniillik nem biztos, hogy a magasabb munkabérrel eljut hazáig az ember. (Mária néni például nyugodtan hazaaraszolhatott a klubrádiós interjú után, London vagy Malmö egyes részein ez nehézkesebb lenne.)

A magyar lakosság jelentős része funkcionális analfabéta, az olvasás is hatalmas erőfeszítést jelent nekik.

A legutóbbi PISA-felmérés szerint az OECD-országok átlagával egyezik a magyar tanulók szövegértési képessége (476 az átlag, 473 a magyar pontszám), matematikából és természettudományokból viszont megelőzzük őket. Ennyit tehát arról, mennyire hülye a magyar. Ha a szövegértési nehézségekkel esetleg önmagára célzott Vásárhelyi, akkor viszont egyetértek. Lám, egy felmérés földolgozása is nehezére esik szegénynek.

A nyelvtudás tragikusan alacsony szintje is ennek a hatalomnak a malmára hajtja a vizet, amelyet egyébként nem érdekel, hogy mi lesz a következő generációkkal, de ma sem érdekli őket a magyar társadalom egészének a helyzete, mert egyetlen dolog motiválja őket, minthogy saját hatalmukat bebetonozza.

Mert Vásárhelyi Mária pontosan tudja, és csakis ő tudja, hogy Orbánékat nem érdekli a nyelvtudás. Nyilván azért tették ingyenessé az első nyelvvizsgát, mert tojnak rá. Atyaég, hogy lehet valaki ennyire szánalmas?

A legerősebb mondatát a végére hagytam:

A magyar társadalom soha nem nézett szembe általa elkövetett bűnökkel. Mindig másokra hárította a felelősséget.

Mintha megboldogult Kertész Ákos nácibeszéde elevenedne meg. Mondjuk, ő genetikailag alattvalózott is. A helyzet az, hogy a magyar társadalom nem követett el soha semmilyen bűnt. Egyes magyarok igen, egyes állami vezetők igen – de a magyar társadalom kollektíven sosem. (Ahogyan a német, az amerikai, az angol és más társadalmak sem.) 

Amit magácska mond, Mária, az primitív általánosítás. De talán még pontosabb vegytiszta nácizmusnak nevezni. Maga egy igazságtalan, rosszindulatú, a magyargyűlöletébe belehibbant SZDSZ-árva. Ám miután rosszindulata és gyűlölete kontraproduktív, kívánom, hogy még száz év múlva is itt szidja a magyarokat meg az akkori, éppen aktuális nemzeti kormányt.

Borítókép: Vásárhelyi Mária  (Forrás: YouTube)

Pilhál Tamás - ]]>www.magyarnemzet.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Nézőpont (1) Heti lámpás (322) Egészség (50) Autómánia (61) Irodalmi kávéház (537) Tv fotel (65) Mondom a magamét (7719) Flag gondolja (36) Történelem (18) Szépségápolás (15) Mozi világ (440) Titkok és talányok (12) Belföld (11) Sport (729) Emberi kapcsolatok (36) Jobbegyenes (2825) Gasztronómia (539) Vetítő (30) Alámerült atlantiszom (142) Rejtőzködő magyarország (168) Mozaik (83) Politika (1582) Életmód (1) Tereb (146) Nagyvilág (1310) Kultúra (9) Gazdaság (713)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>