Ma 2024 július 21. Dániel, Daniella napja van. Holnap Magdolna napja lesz.
Orbán Viktor győzelme miatt forrong az osztrák lap

Orbán Viktor győzelme miatt forrong az osztrák lap

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Teljesen kikészültek... Olvassák el, ez egészen elképesztő!

A Die Presse osztrák lap hosszas cikkben foglalkozik a december 14–15-én megrendezett Európai Tanács csúcstalálkozóval és annak eredményével, amely a cikk szerint tovább erősíti a bővítés elleni érveket. A lap úgy értékeli, Orbán Viktor került ki győztesen a csúcsot követően – írta a Mandiner az elemzést szemlézve. Ennek kapcsán kritizálja a magyar kormányt, mondván, bebizonyította, az európai klubtagok semmilyen kényszert nem éreznek a szabályok betartására. A szerző szerint az európai elit korrupciójának és autokratizálódásának nincsenek valódi határai. 

A cikk kiemeli, hogy Orbán keményen játszott az uniós források feloldása érdekében, 

rámutatva a szuverenitásvédelmi törvény elfogadására is, amelyről úgy véli, hogy hosszú távon Európának sokba fog kerülni. Az EU-s források felhasználásával játszó tagállamokra vonatkozó esetleges szankciókról is szó esik. A szerző úgy véli, az EU-nak szembe kell néznie az ilyen vétózó országokkal, különben az európai egyesülés alapját, a jogállamiságot alááshatják – számolt be a ]]>Mandiner]]>.

A szerző a magyar kormányfőt a jobboldali európai populisták vezéreként írja le, aki a kilépés helyett az unió kiaknázását tűzte ki célul. A cikk szerint lengyel kormányváltás nem garancia a magyarországi fordulatra, mert Orbán uralma szilárd, és az „intézményi rothadást nem könnyű megfékezni”. A szerző a demokratikus változással kapcsolatban úgy véli, hogy Orbánnak „sikerült beágyaznia önkényuralmát a rendszerbe”. 

Borítókép: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök nemzetközi sajtótájékoztatót tart a Kormányinfón a karmelita kolostorban 2023. december 21-én (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

]]>www.magyarnemzet.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Heti lámpás (322) Vetítő (30) Belföld (11) Egészség (50) Flag gondolja (36) Autómánia (61) Politika (1582) Gasztronómia (539) Mondom a magamét (7725) Sport (729) Alámerült atlantiszom (142) Kultúra (9) Mozaik (83) Titkok és talányok (12) Gazdaság (713) Irodalmi kávéház (537) Jobbegyenes (2825) Tv fotel (65) Rejtőzködő magyarország (168) Emberi kapcsolatok (36) Nézőpont (1) Történelem (18) Tereb (146) Életmód (1) Mozi világ (440) Nagyvilág (1310) Szépségápolás (15)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>