Ma 2024 július 31. Oszkár napja van. Holnap Boglárka napja lesz.
Bayer Zsolt: Milyen érdekes

Bayer Zsolt: Milyen érdekes

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Olaszországban szétmarcangolt a medve egy kocogó fiatalembert.

A hatóságok égre-földre esküdöznek, hogy kilövik az állatot.

Érdekes... Erdélyben jószerével hetente történik medvetámadás, a legóvatosabb becslések szerint is két és fél- háromszor annyi medve él ott, mint amennyi a terület vadeltartó képessége, de a hatóságok nem nagyon igyekeznek kilőni a gyilkos vadakat, sőt, meg van magyarázva, hogy a medvék elejtése, kilövése nem megoldás.

Éppen, mint az Ursula von der Leyen póniját megölő farkas esetében. Akkor is hajtóvadászatot rendeltek el a "gyilkos" ellen, de minálunk a közelébe is tilos menni a farkasoknak, hiába pusztították már el az észak-magyarországi muflon állomány javát, s hiába okoznak felbecsülhetetlen károkat a haszonállatokban is.

Ott hajtóvadászat, mert "gyilkosok", errefelé türelem, és a vad fontosabb, mint az ember és javai.

Értjük.

Értjük?

Hajtóvadászat indul egy kocogót szétmarcangoló medve után Észak-Olaszországban

Egy medve ölt meg egy kocogót az északkelet-olaszországi Caldes közelében, írja a ]]>Guardian]]>.

A 26 éves Andrea Papi szétmarcangolt holttestére szerda éjszaka találtak rá, miután nem tért haza a futásából.

A pénteken elvégzett boncolás után vált biztossá, hogy a férfi medvetámadás áldozata lett. Az állat a nyakán, karján és mellkasán ejtett mély sebeket.

Márciusban ugyancsak Trentino régióban támadt emberre egy medve, az eset után vita kezdődött az 1996 és 2004 között visszatelepített medvék veszélyességéről. Szintén Trentinóban 2014-ben egy nőstény barnamedve marcangolt szét egy gombát kereső férfit.

Maurizio Fugatti, Trentino régió elnöke most azt mondta, hogy az Andrea Papit szétmarcangoló medvét felkutatják és megölik.

Egy állatvédő szerint a hatóságok hibáztak, biztosítaniuk kellett volna azt a területet, ahol a nőstény medvék a kölykeiket nevelik.

Forrás: 444.hu

Forrás]]>: Bádog - Bayer Zsolt blogja]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Gasztronómia (539) Életmód (1) Rejtőzködő magyarország (168) Heti lámpás (322) Tereb (146) Szépségápolás (15) Mondom a magamét (7745) Jobbegyenes (2826) Sport (729) Titkok és talányok (12) Tv fotel (65) Kultúra (9) Mozaik (83) Egészség (50) Alámerült atlantiszom (142) Történelem (18) Nagyvilág (1310) Gazdaság (713) Irodalmi kávéház (537) Politika (1582) Nézőpont (1) Vetítő (30) Mozi világ (440) Emberi kapcsolatok (36) Belföld (11) Autómánia (61) Flag gondolja (36)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>