Ma 2021 május 13. Szervác, Imola napja van. Holnap Bonifác napja lesz.
lead-cropped-0.jpg

Bayer Zsolt: A román akadémia elnöke

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
A román akadémia elnöke egy túlbuzgó hülye. Az alábbi levelet kéretik elolvasni e tény igazolására. 

 S a levélhez tegyük hozzá: a gyulafehérvári nyilatkozat igenis teljes önrendelkezést ígért az erdélyi nemzeteknek. És ezt nem tartották be a románok. Persze, mit tartottak be valaha is a románok? Soha semmit. A kétségkívül sikeres és eredményes román külpolitika igazi, hamisítatlan fanarióta “külpolitika”, és az a lényege, hogy verj át, árulj el mindent és mindenkit a saját pillanatnyi és hosszútávú érdekeid szerint, ne tarts be soha, semmilyen szerződést, ígéretet, adott szót, szúrj hátba gondolkodás nélkül bárkit, és meglásd, sikeres leszel.

És tényleg...

Ja! Román akadémia... azért ne feledjük el, hogy Elena Ceausescu is tagja volt a román akadémiának. Nagydoktor volt, kémiai. És úgy hívta a CO2-tőt, hogy “codoj”.

Miért pont a Pop ne lehetne ott akadémikus?

Kedves Mindenki,

egészen friss tusványos utáni hírek. Ion-Aurel Pop, a Román Tudományos Akadémia elnöke vette a fáradságot, és "bátor" válaszreakciót adott a magyar kormánynak címezve, de elsősorban Semjén Zsoltot pécézte ki magának (tette ezt azért mert, "szégyenletes" módon a román kormány hivatalos részről nem szállt bele (annyira) egyes megélhetési román politikusok szokásos magyarkártya-játszmájába, de most aztán jött, látott, és "megmentette" a románok becsületét...vagy mégsem?)

A forrás:

]]>https://ro.sputnik.md/politics/20180731/20928413/Ioan-Aurel-Pop-salveaza-onoarea-Romaniei.html]]>

Tegyünk annyit hozzá, hogy Pop úr híres arról is hogy néhol erősen "fantasztikus" teóriákkal áll elő Erdély és a magyar történelmet illetően, persze ezeket tényként állítva, de maradjunk a konkrét témánál.

Semjén Zsolt nagyon helyesen kijelentette hogy a románok gyulafehérvárott kikiáltott uniója nem volt közjogilag érvényes - hogy miért, ezt már többször kifejtettem, akik lemaradtak, egy rövid ismétlés:

- A Román nemzetgyűlésre nem hívták meg egy nemzet képviselőjét sem a románokon kívül, illetve népszavazás sem volt (emellett folyton az esemény "demokratikusságáról" zengenek ódákat)

- A 26 vármegye területén, amelyek egyesülését önhatalmúlag kijelentették a lakosság csak kb. 44%-át tették ki a románok, tehát még többségben sem voltak (holott azt hirdetik hogy többségben voltak, így a döntés szent és sérthetetlen)

- A romány kormány minden trükköt bevetett Iuliu Maniu-n keresztül hogy úgy tüntesse fel a magyarok elismerték a döntést, de Dr. Berinkey Dénes többszörös válaszlevelei keményen annihilálták ezt a nevetséges kísérletet. A románok azért később a Consiliul Dirigent-tel is megerősítették döntésüket félelmükben, de ennek sem volt közjogi értelemben, vagy a nemzetközi jogban következménye, sem Magyarország, illetve senki más a világon nem ismerte el (nem is ismerhette el, hiszen az egyoldalú román kinyilatkoztatások még az Antant által lefektetett szabályokat is súlyosan megsértették, többszörösen, lásd kirúgások és felesketések a román alkotmányra, illetve az általuk megszállt területeket a román állam részeként tekintő jogsértő esetek, lásd kolozsvári számüzetések vagy Kratochvill-per, stb.)

A tények:

- Erdély a Trianoni békeszerződés alapján került Romániához, nem unióval, hanem odacsatolással, és Erdélyen kívül partiumi területek is, de egészében jóval kevesebb, mint amit a nemzetgyűlésen deklaráltak - azaz NEM 26 vármegyényi terület. A végül hozzájuk csatolt területen érték el a csak románok az 50-53 % körüli népességarányt. Magyarország, illetve a nemzetközi közjog ezt a döntést ismerte el, semmi egyebet.

Ion-Aurel Pop többek között először a román külügyminiszter nyilatkozatát támadja, ami "elítéli a helytelen és felelőtlen információkat amit Semjén Zsolt a nyilvánosság előtt tett, a román külügyi politikát illetően", merthogy Semjén nyilatkozatának nem a román külpolitikához lenne köze....aztán Semjént vádolja hogy "meghamisítja a történelmet" és "tagadja a jogot a román hazának amit a történelem adott"... (Vegyük észre, mindkettő baromság, hiszen Semjén igazat mondott, ezt látni is fogjuk...)

Továbbá, kiakad a román külügyminiszter nyilatkozatának további részén: "...A külügyminisztérium elítéli a bátor román nemzetgyűlés képviselői akció által 1918-ban létrejött Egyesült Romániának a legitimitását, aminek a bázisa a Woodrow Wilson által prezentált 14 ponton alapszik amit bemutatott a szenátus, amerikai kongresszus előtt, stb. stb..."

Amit tapasztalunk, totális kapkodás és káosz, hiszen Popnak igaza van annak hogy a román külügyminiszter hülyét csinált magából hogy pont azt a Wilsont emlegeti, aki NEM írta alá a Trianoni békeszerződést, illetve az amerikai kongresszus SOHA nem ratifikálta azt pont őmiatta, illetve a Wilsoni elvek "erősen" nem lettek betartva, és még sorolhatnám...

Viszont ezután Pop a cikkben konkrétan rászáll Semjén Zsoltra, és így folytatja:

"..egy egyszerű ok miatt, a magyarok az ő globális pozíciójukban mint közösség, soha nem ismerték el Erdély unióját Romániával, nyíltan és egyhangúan, mint tették azt a szászok, svábok, ukránok, romák, stb.) -> ugye mindenki fogta, hogy unióról szó nem lehet, illetve pl. mit ért ukránok meg romák alatt? Egyedül a szász nemzetgyűlés utólag hozott elismerő döntést, egy szavazaton múlt, román fegyverek közelében...

Majd Pop a hibás eszmefuttatása margójára kijelenti:

"Tehát a magyarok nem ismerik el az 1918  decemberi 1.-i határozatot, amit 1918-ban az erdélyi népesség abszolút többsége hozott, összhangban minden nemzetközi rendelkezéssel amit az 1919-1920-as Párizsi Békekonferencia ratifikált, amit aztán megerősített az 1946-47-es békekonferencia, illetve számos nemzetközi dokumentum hivatalosan elismert, 1989 előtt és után is."

Ugye, mindannyian érezzük, hogy nemcsak a román külügyminiszter, de a Román Akadémia "hiperokos-tudós" elnöke - így tartják őt ott számon - nem ismeri saját hazája történelmét, de a közelmúltat sem.

 - Ismét le kéne írnom, hogy az "erdélyi népesség abszolút többsége" hogyhogy csak románokból áll, illetve milyen alapon döntenek 26 vármegyéről, ami a történelmi Erdélynél jóval nagyobb terület ölelt fel, és e területről amiről döntést hoztak abszolút kisebbségben voltak?

- Mit értünk Erdély alatt, mert más a többség azon a területen amit Románia végül megkapott, és más a történelmi Erdélyben?

- Milyen "nemzetközi rendelkezéssel" volt összhangban a románok nemzetgyűlése, mert ilyenről nem tud a művelt világ?

- Mit ratifikált az 1919-1920-as Párizsi békekonferencia? Mert a románok döntését biztos nem, hiszen kevesebb terület jutott nekik mint amit kikiáltottak...

- Azt már meg sem kéne említenem, hogy a későbbi békekonferencia, illetve egyéb hivatalos szerződések csak a Trianoni döntés által megszabott határokat erősítették meg, meg, soha a románok által kikiáltott, helyenként Tiszáig érő határvonalat....

Végül, Pop válaszában Semjén Zsolt képét tünteti fel a következő aláírással:

"Nem értelmezheted a gyulafehárvári nemzetgyűlést úgy ahogy azt Te szeretnéd"

Hát ez fantasztikus, Ion-Aurel Popnak éppen a saját képe alá kellett volna ezt írnia ;)

Végül a cikkíró méltatja bátorságáért Pop-ot, aki "példát mutat a román vezetőknek", illetve "megmenti a szégyentől Romániát".

Kedves Barátaim, ez  a nagy büdös helyzet!

Az nem elég hogy a románok 99,9 %- nem tudja hogy hogy nem 1918-ban, hanem 1920-ban lett Erdély Románia része, és ennek semmi köze a gyulafehérvári nemzetgyűléshez, illetve bármiféle kikiáltott unióhoz, de hogy Románia fő közméltóságai, az adott területen legmagasabb pozícióiban lévő személyek sem, na ez az igazi szégyen!

Pont ezért is félrevezető az RMDSZ 1000 év Erdélyben - 100 év Romániában szlogenje, hiszen a románok most csak az antidemokratikus nemzetgyűlésükön hozott illegitim döntést ünnepelhetik, ha azt akarnák ünnepelni hogy Erdély Románia része lett, azt csak 2020-ban tudnák megtenni, de a 99,9%-nak ez szintén fel sem merül.

Remélem Semjén Zsolt, illetve a Magyar Külügyminisztérium, Szíjjártó Péter gondosan felkészül a viszontválasszal...ne nézze senki hülyének a magyarokat!

Hazafias Üdvözlettel,
Rohla Tibor

Forrás: ]]>Bádog - Bayer Zsolt blogja ]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Kultúra (6) Egészség (50) Mozi világ (440) Sport (729) Emberi kapcsolatok (36) Alámerült atlantiszom (142) Flag gondolja (33) Tereb (140) Tv fotel (65) Életmód (1) Történelem (14) Nagyvilág (1454) Heti lámpás (255) Gazdaság (657) Belföld (6) Gasztronómia (539) Politika (1578) Szépségápolás (15) Jobbegyenes (2025) Vetítő (37) Mondom a magamét (5292) Irodalmi kávéház (505) Titkok és talányok (12) Autómánia (61) Mozaik (83) Rejtőzködő magyarország (171)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>