Ma 2024 július 25. Kristóf, Jakab napja van. Holnap Anna, Anikó napja lesz.
Breitbart: Soros György és a Biden-kormányzat egy baloldali médiaszervezet létrehozását finanszírozzák Magyarországon

Breitbart: Soros György és a Biden-kormányzat egy baloldali médiaszervezet létrehozását finanszírozzák Magyarországon

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Egy újabb külföldi beavatkozási kísérlet a magyar belpolitikába.

A Soros-féle Nyílt Társadalom Alapítvány, a Rockefeller Alapítvány és a Biden-kormányzat egy hazánkban irodát nyitó baloldali médiaszervezetet finanszíroz – ]]>írja a Breitbart]]> – olvasható az ]]>Origo ]]>cikkében.

 

Az Internews a Breitbart szerint a Biden-kormányzat által nyújtott támogatásból egy magyarországi fiókot hoz létre. A szervezet céljaként az úgynevezett „független média” támogatását jelölte meg különböző országokban. Tehát gyakorlatilag azt is mondhatjuk, hogy ilyen módon megpróbálnak beavatkozni az országok belpolitikai folyamataiba. Így Magyarországéba is.

A csoportot Soros György Nyílt Társadalom Alapítványa, a Rockefeller Alapítvány és a Szilícium-völgy különböző technológiai óriáscégei is támogatják.

Az értesüléseket látszik alátámasztani az Internews weboldalain található számos álláshirdetés, amelyek szerint a csoport most „egy amerikai kormány által finanszírozott projekthez” keres munkatársakat, amelynek székhelye a hirdetések szerint Budapesten lesz. Az iroda tervéről a Pesti Srácok is írt korábban, ezt az információt erősítette meg a Breitbart.

Az egyik álláshirdetésben az áll, hogy a projekt célja „egy erős és független” médiaszektor támogatása Örményországban, Grúziában, Magyarországon, Lengyelországban, Romániában és Ukrajnában.

A ]]>bejegyzésükben továbbá az áll]]>, hogy az Internews célja az volt, hogy 2022 októberére felállítsa magyarországi irodáját, bár nem világos, hogy az iroda a cikk megjelenésének időpontjáig ténylegesen már felállt-e vagy sem.

2017-ben már volt egy hasonló kezdeményezés az amerikaiak részéről, de a tervet végül Donald Trump nyomásának köszönhetően elvetették.

Az eredeti cikk ]]>IDE ]]>kattintva olvasható.

Borítókép: Soros György magyar származású amerikai üzletember (Fotó: MTI/EPA pool/Olivier Hoslet)

]]>www.magyarnemzet.hu]]>

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Egészség (50) Sport (729) Tv fotel (65) Heti lámpás (322) Nézőpont (1) Mozi világ (440) Autómánia (61) Életmód (1) Gasztronómia (539) Mozaik (83) Jobbegyenes (2825) Politika (1582) Irodalmi kávéház (537) Belföld (11) Tereb (146) Kultúra (9) Vetítő (30) Flag gondolja (36) Alámerült atlantiszom (142) Gazdaság (713) Mondom a magamét (7731) Szépségápolás (15) Emberi kapcsolatok (36) Rejtőzködő magyarország (168) Nagyvilág (1310) Történelem (18) Titkok és talányok (12)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>