Ma 2023 június 10. Margit, Gréta napja van. Holnap Barnabás napja lesz.
A nagy ellenzéki tünti blama

A nagy ellenzéki tünti blama

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Ezt mindenkinek el kell olvasnia!

Továbbra is a hétfői akciók miatt kényszerül magyarázkodni több ellenzéki képviselő. A DK-s Varju Lászlónak jelképes Oscar-díjat vitt „kimagasló színészi alakításáért” a Fidelitas. Hadházy Ákos ellen pedig – aki civilben állatorvos – panaszt nyújtott be két kollégája az állatorvosi kamarához, mert szerintük a képviselő viselkedése szembemegy a kamara etikai szabályaival. A politikus egyik lakossági fórumát is megzavarták – közölte az M1 Híradója.

Biztos, hogy nem magától lebegett az MTVA székház lépcsőjén – többek között ezt firtatta csütörtöki, budapesti fórumán a magát függetlennek valló Hadházy Ákos. Épphogy ezt kimondta, egy férfi odalépett a pulpitushoz, majd elkezdte utánozni a politikus székházban látott mozdulatait.

A Vadhajtások újságírója ezután pont ugyanúgy vetette magát a földre, ahogyan azt néhány napja az ellenzéki politikusok tették. Tarkóra tette a kezét és tovább parodizálta a képviselők megnyilvánulásait.

Hadházy Ákos erre odavitte a mikrofont a földön fekvő férfihoz, aki ezután felállt és elindult kifelé. Taps és kiabálás hallatszott, majd mielőtt elhagyta volna a termet, a szocialista Kunhalmi Ágnes hétfői jelenetét utánozta és nekifutott az ajtónak.

Mint ismert, Szél Bernadett rögzítette azt az akciót, amikor Kunhalmi Ágnes a csukott ajtónak rohant az MTVA székházában, majd először látványosan a falnak, aztán a földre zuhant.

Szél Bernadett volt az is, aki – miután Hadházy Ákos a földre dobta magát – végig kiabált és videózta az eseményeket. A képviselő azután csuklott össze és feküdt a földön, miután illetéktelenül akart bejutni üzemi területekre, és az őrök emiatt távozásra szólították fel.

Etikai panaszt tettek Hadházy viselkedése miatt

Az állatorvosi kamarában ]]>etikai panaszt tettek Hadházy Ákos viselkedése miatt]]>. A panaszt két állatorvos nyújtotta be. Közleményükben azt írták: a független országgyűlési képviselő – aki eredeti szakmája szerint állatorvos – az MTVA székházában, önmagából teljesen kifordulva, minősíthetetlen, már deviánsba hajló módon viselkedett. Ez a magatartás pedig szerintük súlyosan szembemegy a kamara etikai szabályzatával.

Hadházy Ákos korlátmászásán kívül több millióan látták az interneten azt a videót is, amelyen a szocialista Bangóné Borbély Ildikó azt beszéli meg a liberális Bősz Anettel, hogy feküdjenek le a földre, tarkóra tett kézzel. Napközben a DK-s Varju László is folyamatosan ellenállt az őröknek. Végül úgy döntött: összecsuklik, és csaknem egy órát töltött a földön.

Közben végig arról beszélt a telefonban és a Facebook-videóiban, hogy éppen verik.

Jelképes Oscar-díjat kapott Varju László

A Fidelitas pénteken egy jelképes Oscar-díjat is vitt Varju Lászlónak az „MTVA székházban történt kimagasló színészi alakításáért”. A szervezet újpesti alelnöke, Ozsváth Kálmán azt mondta: az ellenzék ezen a héten bebizonyította, hogy alkalmatlan minden érdemi politizálásra.

Az újpesti Fidelitas elnöke pedig arra szólította fel Varju Lászlót, hogy „hagyja abba a színészkedést, és ne hozzon szégyent Újpestre” a jogsértő magatartásával. Majd elhelyezték az Oscar-szobrot a politikus irodájánál.

Nincs mindenhez joguk az országgyűlési képviselőknek

Nem igaz, hogy egy országgyűlési képviselőnek mindenhez joga van a közmédia székházában, tévedés, hogy bármit megtehet, és nem vonatkoznak rá a törvények – egyre több hatóság, illetve szakértő erősíti meg ezt a véleményt az ellenzéki politikusok vasárnapi és hétfői akciójával kapcsolatban.

Az MTVA már csaknem hatvan esetben tett feljelentést, és közben eljárást indított a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH).

Országgyűlési képviselői jogaikra hivatkozva léptek be az ellenzéki politikusok az MTVA épületébe vasárnap este. Amikor az intézmény biztonsági főnöke igyekezett felhívni a figyelmüket a szabályokra, akkor is azt hangoztatták, hogy tudják, mit tehetnek és mit nem.

Ezután többször erővel próbáltak bejutni a székház üzemi területeire. Hadházy Ákos például egy korlátra is felmászott, ahonnan a testi épségét védve az őröknek kellett leemelni. A jobbikos Stummer János hamis tűzriadót csinált, miután nem engedték be oda, ahová be akart menni.

A szerkesztőket és a riportereket is zaklatták

A DK-s Varju László pedig egyenesen nekirontott a stúdiót védő biztonságiaknak, de a szocialista Bangóné Borbély Ildikó is megpróbálta őket arrébb taszigálni. Közben mindent élőben közvetíttek telefonjaikkal egy közösségi oldalon az ellenzéki politikusok. A dolgozók arca is rendre feltűnt a felvételeken.

Varju László is az őrök felé fordította telefonját, amikor arra kérték, hogy álljon fel. Egyiküknek a nevét is megkérdezte, miután válaszolt pedig gazembernek titulálta.

A politikusok a szerkesztőket és a riportereket is zaklatták, filmezték és fotózták őket, valamint a neveiket tartalmazó, az ajtóra kifüggesztett munkabeosztást is megmutatták. Eközben a közvetítéseikben folyamatosan sértő megjegyzéseket tettek rájuk.

A jobbikos Szilágyi György pedig kérkedett is azzal, hogy megmutatja az egyik operatőrt, aki a folyosón zajló eseményeket filmezte.

Eljárás indult az MTVA munkavállalóiról készült képek közzététele miatt

Az MTVA munkavállalóiról készült képek közzététele miatt]]> eljárást indított a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság]]>. A NAIH közleményében elítélte mindazokat a tevékenységeket, amelyek arra irányulnak, hogy másokat pellengérre állítsanak.

A hatóság elnöke hangsúlyozta, hogy az országgyűlési képviselőknek is be kell tartaniuk az adatkezelésre vonatkozó jogszabályokat. Péterfalvi Attila kiemelte: egy jogállamban az egyes cselekmények felett érzett felháborodás nem vezethet önbíráskodáshoz.

Túlterjeszkedtek jogaikon

A közmédiába berontó országgyűlési képviselők törvénysértéseket követtek el – erről beszélt az M1-nek nyilatkozó alkotmányjogász. Ifj. Lomnici Zoltán azt mondta: a politikusok kérhetnek tájékoztatást bármely közintézményben, de csak annak dolgozóival együttműködve. Az ellenzéki képviselők azonban túlterjeszkedtek a jogaikon azzal, hogy ezt figyelmen kívül hagyták, tiltott helyekre mentek be, és mindent és mindenkit élőben mutattak közösségi oldalaikon.

Lomnici Zoltán elmondta: a képviselők akkor is véthettek a törvény ellen, amikor a közmédia dolgozóival szemben uszítottak. „Mind a politikusok, mind a képviselők uszítottak a közmédia dolgozóival szemben, az pedig egyértelműen a közösség tagja elleni uszításként is felfogható, tehát felmerülhet ennek a bűncselekménynek is a gyanúja” – nyilatkozta.

Az alkotmányjogász hozzátette: közérdekű üzem megzavarása, garázdaság és hivatali visszaélés gyanúja is felmerülhet.

MTI - ]]>www.hirado.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Tereb (142) Mozaik (83) Kultúra (6) Életmód (1) Politika (1581) Mondom a magamét (6864) Autómánia (61) Flag gondolja (33) Heti lámpás (264) Egészség (50) Rejtőzködő magyarország (168) Sport (729) Mozi világ (440) Tv fotel (65) Nagyvilág (1306) Emberi kapcsolatok (36) Jobbegyenes (2626) Történelem (15) Alámerült atlantiszom (142) Szépségápolás (15) Belföld (9) Titkok és talányok (12) Gasztronómia (539) Irodalmi kávéház (521) Gazdaság (681) Vetítő (30)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>