Ma 2024 augusztus 22. Menyhért, Mirjam napja van. Holnap Bence napja lesz.
greenpeace-becs-paks.jpg

Flaszterparaszt az atomerőműhöz is ért

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Rossz rágondolni, hogy egy flaszterparaszt vegye irányítás alá az atomenergia-termelést. A biztonságnak a puszta hisztériakeltés is árthat.

Fals irányban alakult a hazai demokrácia. Teret könyököltek ki maguknak a megélhetési politikusok. Minthogy alacsony szellemi nívót képviselnek, a demokrácia is alacsony színvonalra süllyedt. Magyarország többet érdemel.

Le kell leplezni a populista flaszterparasztokat.

Egy szocialista politikus annak idején jó szolgálatot tett a magyar közéletnek. Világosan érzékelhetően tette közkinccsé felismerését: a magyar mezőgazdaság kérdéseibe egy flaszterparaszt akar csökönyösen és bután beleavatkozni.

A bornírt Flaszterparaszt azóta is sűrűn fontoskodik.

Ért az árfolyam-politikához is – ehhez történetesen egyetemi szakvégzettség is kellene, és sokéves, lehetőleg több évtizedes gyakorlat. Óriási károkat lehet ugyanis okozni dilettáns árfolyam-politikával – a korábbiakat Magyarország még sokáig szenvedi.

Flaszterparasztot ez nem érdekli: „majd ő megmondja…”

Újabban az atomerőműveknek is szakértője lett. Ennek kockázata meglehetősen nagy. Rossz rágondolni, hogy egy flaszterparaszt vegye irányítás alá az atomenergia-termelést. A biztonságnak a puszta hisztériakeltés is árthat.

Flaszterparasztot ez sem érdekli: majd ő megoldja.

A rizikó akkor is nagy lenne, ha Flaszterparaszt kiemelkedő szellemi képességei lennének. Egy géniusz sem érthet mindenhez. Flaszterparaszt azonban sok ésszel nem dicsekedhet: legföljebb közepes szellemi képességei vannak, ez oktondi arckifejezéséből is látható.

Ám valamihez fölöttébb ért: a fontoskodáshoz.

Mint az egykori elvtársnők: ő is a nép gondos érdekvédője. Ő az, aki megvédi a nép egyszerű fiait a csúnya imperialistáktól, a gaz kapitalista kizsákmányolóktól. Mindenben Sztálin elvtárs – és Rákosi elvtárs – bölcs intelmeit követi.

Ő nem döntötte volna le a bálványt az állványról.

Vannak harcostársai is: egy pesti kerületben csúnyán megbukott egy szélsőséges országgyűlési képviselő. Kapta magát: polgármesternek jelentkezett.

Begyakorlott populizmusával maga mögé gyűrte a kerület embereit, s győzött.

Tipikus megélhetési politikus.

„Politikus kaszt” – fogalmazott egyszer valaki; azonban ő sem gondolta volna, hogy ekkora színvonaleséssel kasztot lehet fenntartani. Ezeket a mostaniakat az egykori SZU-ból 1945-ben hazajöttek szellemileg jócskán felülmúlták.

Az erkölcsiség viszont azonos.

Ugyanaz a bolsevista „mindenkit letarolni” gondolkodásmód. Az ellenállókat a Gulágra vinni, az itthon felejtetteket az állambiztonsági hálózattal leszorítani, a jó elvtársakat pedig táplálni, itatni, utaztatni, a hozott szakértőkkel kiokosíttatni, fizetni.

A megélhetési flaszterparasztok retró hangulatot füllesztenek.

Le kell leplezni őket, bemutatni együgyűségüket, megvilágítani erkölcstelenségüket, folyamatosan dokumentálni károkozásukat, szembesíteni őket szamárságaikkal, kiterjeszteni rájuk a jogállamiság eszközeit, képességeiknek megfelelő beosztásba segíteni őket.

Az általuk terjesztett kór orvossága: elevenebb demokrácia.

Kovács G. Tibor - ]]>www.gondola.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Jobbegyenes (2834) Mondom a magamét (7777) Kultúra (9) Irodalmi kávéház (537) Egészség (50) Életmód (1) Gasztronómia (539) Emberi kapcsolatok (36) Flag gondolja (36) Alámerült atlantiszom (142) Gazdaság (714) Rejtőzködő magyarország (168) Tv fotel (65) Történelem (18) Tereb (146) Belföld (11) Mozaik (83) Heti lámpás (323) Mozi világ (440) Politika (1582) Nagyvilág (1310) Nézőpont (1) Sport (729) Titkok és talányok (12) Szépségápolás (15) Vetítő (30) Autómánia (61)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>