Ma 2021 január 16. Gusztáv napja van. Holnap Antal, Antónia napja lesz.
Migránsok támadtak a dán miniszterre

Migránsok támadtak a dán miniszterre

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Éljen az uniós bevándorlási politika!

Szó szerint ki kellett menteni egy Koppenhága melletti menekülttáborból a dán bevándorlási ügyekért felelős minisztert, mert a migránsok meg akarták lincselni. Közben öt szíriai „menekült” be is perelte a dán államot és Inger Stojberg tárcavezetőt, mert „sérülnek a jogaik”. Éljen az uniós bevándorlási politika!

Önök mit szólnának hozzá, ha vendéget hívnak otthonukba ebédre, ő meg közli, hogy kevés a rántott hús, és egyébként is dögöljünk meg a rizibizinkkel együtt? Vagy ha nem is hívnánk magunkhoz, ő csak úgy kéretlenül és ismeretlenül betoppanna, és a vendégjog alapján kérne számon bármit?

Dániában most nagyjából ez történt, amikor – ahogy a 888.hu beszámolt róla – Inger Stojberg bevándorlásügyekért felelős minisztert meg akarták lincselni a migránsok, és a biztonsági embereknek kellett kimenteni. Mert állítólag lassú a kérelmeik elbírálása, vagy esetleg előfordul, hogy nem mindenkit lát szívesen Dánia, vagy csak bármi. Elfogyott a kuszkusz a konyháról.

Inger Stojberg nem egy a markánsan viking jelenség, akitől rettegni kellene. A miniszter egy negyvenes évei elején járó kellemes megjelenésű szőkés-vörös hölgy. Sajátos figurája a dán politikának, egyszerre úgymond liberális és jobbközép.

Kétségkívül megosztó személyiség. Idén már kisebb botrányt kavart, amikor követelte, hogy egy koppenhágai múzeumban állítsák ki azt a – 2006-ban a muszlim világban általános felháborodást okozó – Mohamed-karikatúrát, amely egy bombával a fején ábrázolta az iszlám vallás alapítóját. Lássuk be, más kultúrák értékeit sérteni, az nem túl elegáns dolog. Még akkor sem, ha szerinte Dániában szólásszabadság van, és a vallásokat is lehet kritizálni.

Aztán az említett rajzot kitenni iPadunkre háttérképnek, és azt posztolni is a neten, nos, az meg politikailag nem túl okos. De ő él Dániában, a dánok ízlésének kell megfelelnie – ne Pestről ítélkezzünk róla.

Aztán ő szigoríttatta a dán bevándorlási törvényeket, példának okáért határvédelmet vezettek be, a migránsoktól meg elkobozták 10 ezer koronánál (körülbelül 420 ezer forintnál) többet érő értéktárgyaikat. Mert, hogy ellátásuk nem ingyen van, ha meg van ennyi pénzük…

Ezért Brüsszel már nácit kiáltott, mire a miniszter-asszony mondta, hogy ez bizony magukkal a dánokkal sincs másképpen. Ha valaki segélyért folyamodik, és több vagyona van az említett összegnél, akkor esetleg attól előbb váljon meg, utána kérje az állam segítségét.

Csak mellékesen jegyzem meg: a demokratikus mintaállam Svájcban, ahol arról is népszavazást tartanak, hogy egy tehénnek milyen nyelven szabad bőgnie, a menedékkérőknek durván 300 ezer forintig le kell adniuk értékeiket. Merthogy Svájc nem egy segélyszervezet.

Na, de vissza hősnőnkhöz: ő fogadtatta el a menekültügyi törvény azon pontját is, hogy mielőtt a migránsok családegyesítéséhez fogna Dánia, esetleg várjanak három évet. Addig kiderül, hogy be tudnak-e illeszkedni, meg az is, kicsodák tulajdonképpen.

Ez jogvédő szervezetek szerint természetesen roppant fasiszta törvény. Miközben egész Európa azzal küszködik, hogy ha Ahmed csak ideiglenes menedékjogot kap, azonnal itt van a fél oázis, tevéstől, kecskéstől – természetesen ellátást, szállást és segélyt követelve.

Ezért a „botrányos intézkedésért” öt szíriai migráns be is perelte Dániát, és személyesen Inger Stojberget. „Ez az utolsó reményünk. Ha a per sem segít rajtunk, akkor azt hiszem, hogy apámmal együtt visszamegyek Szíriába az édesanyámhoz és a testvéreimhez” – ]]>mondta el az egyik felperes, a 16 éves Anasz Omár Alcejn a Politiken című lapnak. ]]>Hát Anasz, hajrá! Fel is út, le is út! Te teszel szívességet azzal, hogy befogadtunk?

Aztán tegnap migránsok megkergették a miniszter-asszonyt. Valószínűleg perceken belül tiltakozni fog a fél jogvédő világ, na nem a migránsok akciója miatt, hanem mert a biztonságiak félrelöktek pár lincselni akaró „menekültet”.

Mert hát a lincselés, az nekik nyilván joguk…

Fotó: sputniknews.com

Máté T. Gyula - ]]>http://matete.pestisracok.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Jobbegyenes (1945) Tereb (140) Alámerült atlantiszom (142) Irodalmi kávéház (502) Szépségápolás (15) Mozaik (83) Politika (1571) Gazdaság (656) Autómánia (61) Flag gondolja (33) Titkok és talányok (12) Vetítő (37) Rejtőzködő magyarország (171) Életmód (1) Heti lámpás (249) Gasztronómia (539) Mozi világ (440) Mondom a magamét (5036) Egészség (50) Emberi kapcsolatok (36) Történelem (14) Tv fotel (65) Belföld (5) Nagyvilág (1453) Sport (729) Kultúra (6)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>