Ma 2024 április 30. Katalin, Kitti napja van. Holnap Fülöp, Jakab napja lesz.
71ebb21efd134fc460a74e6cdb276f79.jpg

Lovas István: A hét legmeghökkentőbb, legaljasabb és legegyedibb mondata

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

(Kérés a kedves olvasóhoz: a hazai sajtóban ne keresse e mondatokat.)

A legmeghökkentőbb mondat:

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter tegnap hosszú interjút adott a francia globális France24 adónak. Ebben ezek a mondatok szerepeltek:
„Mint Joe Biden /az USA alelnöke/ nyilvánosan kijelentette, az Egyesült Államok parancsolta Európának, hogy csatlakozzon az Oroszország elleni szankciókhoz, és igazán kár, hogy néhány éven át túlbecsültük az Európai Unió, sőt még a nagy európai országok függetlenségét is. /Kiemelés tőlem – L.I./ Vagyis geopolitikáról van szó.

Egyesek azt hiszik, hogy a szankciók gyengeség vagy irritáltság jele, ami a politikusoknak nem a legjobb jellemvonása, de biztosíthatom arról, hogy Oroszország nem csak túl fogja ezt élni, de erősebben jön majd ki belőle. Történelmünk során voltunk már sokkal rosszabb helyzetekben, és minden alkalommal ezekből sokkal erősebben jöttünk ki. Most is ez történik majd”.
Megjegyzés: ennyire szellemesen és finoman még egy ilyen kategóriájú diplomata nem mondta ki azt, hogy az EU az USA szolgája.

A legaljasabb mondat:

Aki jobban ismeri a Wall Street Journal-t, az amerikai pénzügyi körök napilapját, nagyon jól ismeri Bret Stephens-t a lap publicistáját. E lap véleményoldalai totális mértékben neokonzervatív irányítás alatt állnak, és szinte nincs nap, hogy azokon ne kiáltanának a fegyvergyárosoknak jól jövő újabb háborúkért vagy szankciókért, melyek a nemzetközi légkört mérgezik. Bret Stephens még ebből a társaságból is kilóg. Nála nincs „olyanabb”.

December 15-én ezzel a címmel írt vezető publicisztikát lapjában: „Nem sajnálom, hogy a CIA vízbefullasztott”. Alcím: „Dick Cheney azt mondta, ’egy perc alatt ismét megtenném’. Igaza van.”

Cikkében tapsol az USA kínzásainak, amelyekre most vetődött több fény az erről szóló szenátusi jelentés nyilvánosságra hozásával. Cikkéből ezt idézem:
„Nem sajnálom, hogy Obama elnök robotgépes csapásokat rendelt el több száz, Pakisztánban, Jemenben és egyéb helyeken rejtőzködő terrorista gyanúsított /!/ellen. Nem sajnálom, hogy ezt tette, annak ellenére, hogy a csapások elkerülhetetlenül nekik több száz, talán több ezer társukat is megölte, akik közül voltak ártatlanok, vagy nem követtek el bűnt, melyért 30 000 láb magasból érkező halált érdemeltek volna. De hát ilyen a háború.” /Kiemelés tőlem./
Ez tehát az USA talán legbefolyásosabb lapja. Arról az országról van szó, amelyet nálunk André Goodfriend ügyvivő képvisel a „Szabadság” téren. Az USA az említett országokkal NEM áll háborúban. (Velünk sem.)

A legegyedibb mondat:

Matteo Salvini, az Északi Liga nevű olasz párt 41 éves vezetője az eurót „bűnüző valutának” nevezte.

Idézete olasz lapokban és angolul az Euractiv nevű, több nyelven megjelenő uniós szakportálon olvasható.

forrás: Lovas István facebook

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

]]>www.flagmagazin.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Emberi kapcsolatok (36) Sport (729) Nagyvilág (1310) Egészség (50) Autómánia (61) Heti lámpás (312) Alámerült atlantiszom (142) Titkok és talányok (12) Gazdaság (707) Irodalmi kávéház (537) Nézőpont (1) Vetítő (30) Gasztronómia (539) Kultúra (7) Jobbegyenes (2794) Mozaik (83) Tv fotel (65) Belföld (11) Szépségápolás (15) Történelem (18) Rejtőzködő magyarország (168) Mondom a magamét (7571) Politika (1582) Életmód (1) Flag gondolja (36) Mozi világ (440) Tereb (146)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>