Ma 2021 december 07. Ambrus napja van. Holnap Mária napja lesz.
Soros pénzeli a tervezett országos zendülést?

Soros pénzeli a tervezett országos zendülést?

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve
Ez nagyon durva!

]]>LOMBARDI LETTER]]>

A Lombardi Letter mai dátummal hosszabban elemzi a kérdést: Soros pénzeli a november 4-re tervezett országos zendülést az USA-ban?

Rendkívül üdítő, hogy a honlap hangvétele már elárulja: a kérdést teljes távolságtartással, kizárólag a tényekre összpontosítva vizsgálja. Nincs benne Soros irányában semmilyen rokonszenv vagy annak ellenkezője.

Így sokkal inkább fogadhatjuk el objektívnek a vizsgálatot és annak végkövetkezetését.

A cikkíró, Benjamin A. Smith által vizsgált kérdés az, hogy George Soros pénzeli-e a november 4-re az USA-ban országszerte tervezett lázadásokat.

A cikk kiinduló részében megjegyzi: ezt állítja számos radikális („alternatív”) jobboldali honlap.

A vád először idén, október 20-án merült fel a Conservative Review nevű folyóiratban. Vagyis az, hogy Soros a fő pénzügyi támogatója az Utasítsd Vissza a Fasizmust (RF - Refuse Fascism) által vezetett csoportok „konzorciumának”.

Ezt a cikket azután számos alt-right („alternatív” jobboldali) portál átvette.

A cikk szerzője azt írja, hogy „semmiféle kétely nincs arra vonatkozóan, hogy november 4-re széleskörű polgári engedetlenséget terveznek. (Milyen érdekes, hogy véletlenül ugyanilyen figurák nálunk ugyanezt teszik.) Ennek ellenére arra nincs bizonyíték, hogy forrongásokat terveznek. A Refuse Fascism honlapján számos anyag található, amelyek akcióra szólítanak fel, és arra, hogy „Zavarjuk el a Trump/Pence rezsimet!”. Az is érdekes, hogy a „mi” balliberálisaink mennyire importált szókészlettel dolgoznak: nekik is „Orbán-rezsimet” kötelező mondaniuk, amely természetesen „regnál”.

Smith ezután alaposan szemügyre veszi a Refuse Fascism szervezet támogatóit. És azoknak a szervezeteknek a támogatóit is, amelyek a Refuse Fascismnek utaltak át pénzt. Így például az Alliance for Global Justice-t (AFGJ - Szövetség a Globális Igazságért), amely viszont már kapott pénzt Soros Nyílt Társadalom Alapítványaitól, mégpedig évi százezer dollárt 2004-től kezdve.

Vagyis Soros és az RF közötti kapcsolat közvetett.

A szerző azonban nem áll meg tényfeltáró munkájában, hanem tovább nyomoz. És egyre másra bukkannak fel a „közvetett” Soros-féle támogatások. Így például a Tides Alapítvány és Tides Központ számára adott 7 millió dollár, amely ugyancsak adományoz az RF-nek.

Majd következik egy lista a Soros által támogatott legfontosabb szervezetekről.

A 7 nyomtatott oldal legvégén olvasható „Ítéletünk” című alfejezetben a szerző saját maga által felvetett azon kérdésre, hogy vajon Soros támogat-e november 4-re tervezett zendüléseket és forrongásokat, az önmaga adta válasz: nem közvetlenül, hanem közvetve. „A pénz nem rögtön Sorostól jön, hanem harmadik felektől, amelyeket ő pénzel. Ráadásul az RF azt állítja, csupán tiltakozást, de nem felfordulást tervez.

Smith azt írja, ismerve Soros gondolkodását és hangos ellenállását Trumppal szemben, neki valószínűleg a felületesnél kissé mélyebb ismerete van azon csoportokról, amelyeket támogat.

Vagyis az igen óvatos távolságtartást végig megőrző cikk lényege egyszerű szavakkal: Soros állhat a november 4-ére tervezett akciók főszervezője mögött. És ha kitör valamiféle erőszak, akkor… – nos, hát ezek a csoportok igazán nem azt hirdették.

Lovas István - ]]>www.demokrata.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Történelem (14) Vetítő (30) Belföld (6) Mozi világ (440) Életmód (1) Titkok és talányok (12) Flag gondolja (33) Sport (729) Alámerült atlantiszom (142) Gasztronómia (539) Jobbegyenes (2166) Mondom a magamét (5739) Gazdaság (663) Mozaik (83) Irodalmi kávéház (509) Emberi kapcsolatok (36) Szépségápolás (15) Politika (1578) Heti lámpás (255) Autómánia (61) Rejtőzködő magyarország (168) Kultúra (6) Nagyvilág (1463) Tereb (138) Tv fotel (65) Egészség (50)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>