Ma 2022 május 21. Konstantin napja van. Holnap Júlia, Rita napja lesz.
lovas-istvan.jpg

Lovas István: Elhallgatott hírek 95. / Nemzetközi sajtószemle

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

A francia sajtó sztálinista módon hallgatja el a nép szavát.

]]>UPR]]>

„Franciaországot a média elhallgatja: mint ahogyan Sztálin kiretusálta ellenfeleit a fotókról azután, hogy kegyvesztettek lettek, így az Agence France Press (AFP) letörölte a nizzai tömeg kiabálását, amikor megjelent Manuel Valls”, hogy lerója kegyeletét a Nizzában július 14-én megöltek előtt. (Az AFP az MTI ottani megfelelője.) Ha valaki összehasonlítja az esemény videófelvételét a retusált változattal, az mindennél többet mond arról, hogy mivé vált a sajtószabadság Franciaországban, olvasható a francia Republikánus Népi Unió pártjának (UPR: az Európai Unióból kilépni kívánó jobb- és baloldali franciákat egyesítő párt) honlapján, amely feltette az eredeti eseményen hallható kiabálásos videót („Gyilkos! Gyilkos!”, stb.), ahogyan azt a Russia Today rögzítette, és az AFP változatot, amelyről letörölték a bekiabálásokat. (Az AFP videója azóta elérhetetlenné vált.) /Amikor 2011-ben a köztévé Híradója kiretusálta Cohn-Bendit válaszát, a nyugati sajtó ezt annak újabb bizonyítékaként mutatta be, hogy Magyarországon diktatúra és így sajtódiktatúra van. Kávézacc jóslat: a francia retusálásról teljes csönd lesz a nyugati sajtóban./

]]>FINANCIAL TIMES]]>

„A globális eliteknek oda kell figyelniük a populista düh figyelmeztetésére” címmel a pénzügyi-politikai világlap egyik vezérpublicistája, Martin Wolf ezt írja: „Ha a kormányzó elitek továbbra sem tudnak meggyőző erejű gyógyírt ajánlani (a globális válságjelenségekre), hamarosan elsöpörhetik őket és velük együtt azt az erőfeszítést, hogy a demokratikus önkormányzást egy nyitott és együttműködő világrenddel házasítsák”.

]]>POLITICO]]>

A török kormány a levert katonai puccsban való szerepe miatt hivatalosan kéri Fethullah Gülen, Amerikában élő hitszónok kiadását Washingtontól, számol be Binali Yilidirim miniszterelnök bejelentéséről az amerikai hírportál európai kiadása. Ankara négy dossziét küldött az amerikai kormánynak. Yildirim a parlamentnek azt mondta, ha az USA több bizonyítékot akar, akkor többet kap, hogy kiszolgáltassák „a terrorvezért” Törökországnak. Gülen szerint a puccsot Erdogan szervezte, hogy így szabaduljon meg ellenfeleitől.

]]>CNN]]>

Az államcsíny leverése óta először adott interjújában Erdogan török államfő az amerikai hírtévének is hangsúlyozta, hogy „nem zárja ki azon több ezer ember halálra ítélését, akiket a pénteki meghiúsult katonai puccs után tartóztattak le – azon figyelmeztetések ellenére, hogy a halálbüntetés ismételt bevezetése kizárhatja Törökország esélyét az Európai Unióba történő belépésre”. Erdogan elmondta, nagyon drága őket börtönben tartani hosszú ideig és a nép is kivégzésük mellett áll.   Az elnök hozzátette, a parlamentnek kell döntenie erről az alkotmány módosításával.

]]>EURACTIV]]>

Erdogan török elnök a puccs leverése óta már 50 ezer embert tisztogatott ki. A tisztogatások köre egyre bővül. A hadseregen, a rendőrségen és a bíróságon kívül az már az egyetemekre, az iskolákra, a hírszerzésre és a vallási hatóságokra is kiterjed, írja a brüsszeli szakportál. Az oktatásügyben 15 ezer ember tisztogatására került sor. Tegnap a hatóságok bezárta azon médiumokat, amelyeket úgy ítélt, hogy Fethullah Güllen hitszónokot támogatja.

]]>TREND]]>

A WikiLeaks nyilvánosságra hozta Erdogan AKP kormánypártjának 294 548 emailjét. Amióta ezt hétfőn kilátásba helyezte, azóta a WikiLeaks-t interneten több kíberhullámban támadják. Annak hozzáférését Törökországban az éjjel blokkolták. 

]]>THE WASHINGTON POST]]>

Ibrahim Karagul, a kormánypárti török Yeni Safak nevű jobboldali napilap főszerkesztője cikkében egyértelműen az Egyesült Államokat vádolta azzal,  hogy puccsot tervezett és meg akarta ölni Erdogan török elnököt az Egyesült Államokban élő Fethullah Gülen hitszónok terrorszervezetének segítségével. Ezt írta: „Az Egyesült Államokat, amely egy terrorszervezetet véd, terrorizmust támogató országnak kellene nyilvánítani”, idézi őt az USA fővárosának lapja.

]]>OE24]]>

Német nyomozók kételkednek abban, hogy a fejszével és késsel a vonaton Würzburgnál támadó valóban afganisztáni, ugyanis a pastu nyelven beszélő 17 éves férfi a törzs Pakisztánban élő tagjainak kifejezéseit használja, jelenti az osztrák közszolgálati adó. A gyilkos (a portál végig a „tettes” szót használja) azért adhatta ki magát afganisztáninak Németországban, mert úgy gondolta, így nagyobb esély van menedékkérelme teljesítésére.

]]>TIROLER ZEITUNG]]>

Németországban a menekültek képzettségi szintje alacsonyabb a reméltnél, idézi a tiroli lap a német Bild bulvárlapban megjelente adatokra hivatkozva. Ezek szerint a munkára jelentkező majd’ 300 ezer menekült közül csak 25,8 %-nak van érettségije. 73,9 százalékuknak nincs szakmája;  57,9 %-uk csak segédmunkára alkalmas, és csak négy százalékuk tekinthető szakértőnek.

]]>NEWS.AT]]>

„Törökök Ausztriában” címmel az osztrák portál arról ír, hogy az ott élő muzulmánoknak csaknem a fele Törökországból érkezett. Az Ausztriában élő 1,715 millió „migráns hátterű” ember 15 %-a Törökország érkezett. Az ausztriai törökök nagy része Edogan-párti. Ausztriában egy osztrák átlagos éves nettójövedelme 23 844 euró. A török állampolgárságúaknak 5185 euróval kevesebb, azaz 18 659 euró. A török származásúak mintegy 20 százaléka munkanélküli és rosszabbul képezettek az osztrákoknál.

]]>DIE WELT]]>

Joachim Gauck német elnök elmondta, hogy amikor jó néhány évvel korábban politikus lett, még nagyon hitt a népszavazásban, de most már „árnyaltabban” látja a dolgot és úgy gondolja, a biztonság, az adók és pénz ügypolitika terén nem elegendőek az egyszerű „igen” vagy „nem” válaszok, idézi őt a német lap.

]]>SPUTNIK]]>

Az Egyesült Államokban egy most nyilvánosságra hozott felmérés szerint a megkérdezett amerikai szavazók mintegy 60 százaléka gondolja úgy, hogy a faji feszültségek az országban rosszabbodtak, amióta 2008-ban Obamát elnökké választották. Ez 18 %-kal rosszabb a tavalyi eredménynél, jelenti az orosz hírügynökség angol nyelvű portálja.

]]>INFOWARS]]>

A világszerte milliók által követett amerikai hírportál főszerkesztőjét, és az ismert rádiós Alex Jonest kommunisták támadták meg fizikailag a clevelandi republikánus konvenció idején. Jones a baloldal megosztó politikáját támadta egy kürtöt fújva, amikor vörös zászlót vivők egy csoportja „náci szemét” kiabálásokkal mentek neki. Egy rendőr akadályozta meg, nehogy egyikük megüsse az újságírót. A portál mellékeli az eseményt dokumentáló videófelvételeket.

]]>NRC HANDELSBLAD]]>

Egy időre felfüggesztette a facebook Hollandia legnépszerűbb facebookos megjelenését, a negyedmillió lájkos „Hollandia a hazám” oldalt. Az indok ismeretlen, írja a vezető holland lap.

]]>www.lovasistvan.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Történelem (14) Jobbegyenes (2308) Szépségápolás (15) Irodalmi kávéház (513) Vetítő (30) Mondom a magamét (6064) Politika (1581) Gasztronómia (539) Alámerült atlantiszom (142) Titkok és talányok (12) Nagyvilág (1465) Flag gondolja (33) Emberi kapcsolatok (36) Rejtőzködő magyarország (168) Tereb (141) Életmód (1) Sport (729) Tv fotel (65) Belföld (6) Autómánia (61) Egészség (50) Gazdaság (664) Kultúra (6) Heti lámpás (259) Mozaik (83) Mozi világ (440)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>