Ma 2023 március 30. Zalán napja van. Holnap Árpád napja lesz.
lovasistvanpubli.jpg

Nagyon aggódik az „álukránok” miatt a New York Times

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Ismerjük el, nincsenek jó hónapjai a fősodratú médiumoknak.

 Azután, hogy éveken keresztül Orbán Viktor jelentette a fő álveszélyt, most, amikor számukra a valódi veszélyek ugranak elő minden második bokorból, nem tudják, melyiktől aggódjanak jobban.

A vezető amerikai lap az uralkodó, de omladozó világrend elleni egyik szörnyű, eddig alig vizsgált szegletből jövő támadást ecseteli ezzel a címmel: „Álhírek, álukránok: hogyan billentette meg egy csoport ukrán a holland szavazatokat”.

A cikk azzal indul, hogy Harry van Bommel, a holland parlament baloldali tagja meggyőző szövetségesekre talált, amikor rá akarta beszélni a szavazókat, hogy utasítsák el az Ukrajnával kötendő uniós kereskedelmi szerződést.

Nos, ez a Bommel lepaktál különbejáratú „ukrán teamjével”, olyan, más kárán örömködő emigráns csoporttal, amelyet szimpátiája Oroszországhoz köti.

E csoport tagjai nyilvános találkozókra mentek el, megjelentek a televízió képernyőjén és a közösségi médiát is használták, hogy a Nyugat-barát ukrán kormányt úgy fessék le, mint valami vérszomjas kleptokraták bandáját, amely méltatlan holland támogatásra.

Bizonyíték nincs, de nagyon aggódnak

Csakhogy ez a „segítség”, írja a ]]>The New York Times]]>, félrevezető is, mert, bizony, az ukrán team legaktívabb tagjai ténylegesen Oroszországból valók vagy pedig Ukrajna orosz nyelvű régióiból, és „papagájként” ismételgették a Kreml-vonalat. (A NYT természetesen nem ismétli papagájként John McCain szenátor és társai vonalát, mely szerint a világon minden rossz és gonosz mögött Putyin rejtőzködik, jugoszláv békaemberként, hogy a Soros-támogatású média közhelyét itt is eldurrogtassuk.)

Az áprilisban rendezett holland népszavazás az Európai Uniót célzó „faltörő kossá” vált, írja a cikk.

Az alacsony részvételi arány mellett a holland szavazók elvetették az EU-Ukrajna kereskedelmi megállapodást, ezzel örömöt szerezve Moszkvának, miközben a politikai elit levegő után kapkodott.

„Az nem világos, vajon az ukrán teamet Oroszország irányította, vagy az az iránta érzett rokonszenvből cselekedett, és Van Bommel soha nem mondta, vajon ellenőrizte-e azonosságukat. De az európai politikai establishment, amelyet már megrázott Nagy-Britannia szavazata, hogy elhagyja az Európai Uniót és Trump elnöknek a megválasztása az Egyesült Államokban, aggódik, hogy a holland referendum előrevetíti az árnyékát annak, ami be fog következni.” Most, hogy Franciaországban, Németországban és netán Olaszországban is idén választásokat tartanak, „Európában a politikusok arra figyelmeztetnek, hogy az oroszok aktívan közbeavatkoznak, visszhangozva a Központi Hírszerzési Hivatal (CIA) azon állítását, hogy Moszkva beavatkozott az amerikai elnökválasztásba”. Írja a cikk.

Hollandiában március 15-én tartanak választásokat és holland hírszerzők szerint főleg Oroszország „több száz alkalommal” próbált meg behatolni a kormányszervek és az üzleti világ számítógépeibe. „Aggódnak a hatalmon lévők”…”a valódi kockázat a populisták…akik az oroszok munkáját végzik el”. Miközben a cikk bevallja, minderre bizonyíték nincs. És mindezt hat nyomtatott oldalra szétterítve.

Lovas István - ]]>www.magyaridok.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Történelem (15) Mozi világ (440) Titkok és talányok (12) Emberi kapcsolatok (36) Tv fotel (65) Gazdaság (676) Egészség (50) Szépségápolás (15) Nagyvilág (1306) Jobbegyenes (2578) Életmód (1) Mondom a magamét (6709) Alámerült atlantiszom (142) Tereb (142) Vetítő (30) Autómánia (61) Rejtőzködő magyarország (168) Sport (729) Belföld (8) Heti lámpás (261) Irodalmi kávéház (519) Gasztronómia (539) Flag gondolja (33) Politika (1581) Mozaik (83) Kultúra (6)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>