Ma 2024 április 15. Anasztázia, Tas napja van. Holnap Csongor napja lesz.
e99b69f060da1f603686665176cd2fae.jpg

Lovas István: Az elhallgatott 23. cikkely

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Egyre nő az ellentét a demokráciadeficit egyik oldalon álló nyugati világot vezetők, jól eltartott véleményformálóik, a félelemtől, illetve állásvesztéstől irányított sajtóelitjük, „civil szervezeteik” és a másik oldalon álló mindennapi emberek között.

E cikk fő témája annak elhallgatása, hogy a schengeni szerződésnek van egy pontja, amely lehetővé teszi a határellenőrzés korlátlan idejű visszaállítását. Erről hallgat a politikai osztály és hallgat a média. A hallgatás falát most átütjük.

Érdekes, hogy noha e cselekedetünkért semmiféle retorzió nem fog érni bennünket, az attól való félelem már olyan mélyen ül a nyugati világ sok médiabeli és politikai alattvalójában, hogy egyszerű tényeket sem mernek kimondani, sőt önként távolítanak el olyan mondatokat, amelyekről úgy érzik, a nemzetközi véleményterror-osztagot irritálhatják.

A nyugati térség háziuraihoz rettegve igazodó cselédmentalitásnak eklatáns példája egy németországi ismerősöm tegnapi felfedezése arról, hogy az irodalmi Nobel-díjat kapott Kertész Imre A végső kocsma című kötetének idén németül a Rowohlt kiadónál Letzte Einkehr címmel megjelent munkájából a szerző egyik magyar mondata csonkoltan jelent meg. Azaz meghamisítva az eredetit. Hogy véletlenül-e, döntse el az olvasó.

A kihagyott szavakat vastagon szedtük: „Arról volna szó, ahogyan a muzulmánok elárasztják, s majd birtokukba veszik, magyarán elpusztítják Európát; ahogyan Európa mindezt kezeli, az öngyilkos liberalizmusról és az ostoba demokráciáról; demokráciát és szavazási jogot a csimpánzoknak.” A csimpánzos befejező rész hiányzik a német szövegből! A pont után már a következő kertészi mondat jön, amely szöveg véletlenül illeszkedik is e cikk tematikájához: „Mindig ez a vége: a civilizáció eléri azt a túltenyésztett állapotot, amikor többé már nemcsak hogy képtelen rá, de már nem is akarja megvédeni magát; amikor, látszólag értelmetlen módon, a saját ellenségeit imádja. Ráadásul mindez nem mondható el nyilvánosan. Miért nem?”

Hogy miért nem? Hogy miért nem lenne „comme il faut”, azaz rendjén való, szalonképes, ha a német olvasó megismerné a holokauszt-túlélő Kertész píszít pusztító csimpánzos mondatrészét? Erről persze nem Kristin Schwammot, Kertész szövegének német fordítóját kellene megkérdezni, mert ő zavarában feltételezhetően sajnálatos figyelmetlenségről hebegne.

A demokráciáknak nevezett rendszerekben élő tömegeket hazugsággal etetni ma már – mint a franciák mondanák – „de rigeur”, azaz kötelező. E „demokráciák” véleményterrorja intézményes, hivatalos szalonjai legelegánsabbjaiban is.

A kötelező nyugati rettegésprogram egyik tárgyává emelt globális orosz tévéállomás, az RT angol nyelvű adásának szombaton késő este nyilatkozó Alex Salmond – 2014-ig a skót kormány vezetője, jelenleg a Skót Nemzeti Párt képviselője a brit parlamentben – három órán belül az adó harmadik vendége volt, és élesen támadta a nálunk is kötelezően agyoncsodált, mintaként másolt közszolgálati BBC-t elfogult és cenzúrázó adásai miatt. Amelyek, tegyük hozzá, jó néhány éve már a kifinomultabb ízlésűek és a tárgyilagosságra, tényszerű programok nézésére vágyó hírfogyasztóknak nézhetetlenekké váltak.

A BBC bennünket is már szakmányban állít be hamis fényben. Akár nála is gyalázatosabb médiatársai a nyugati világban. Hamisított tényekkel, hazug fotókkal, videókkal, megrendezett migránsjelenetekkel operálnak, amelyekben a magyarok a brutálisak, a „menekültek” pedig e specifikusan magyar brutalitás folytonos áldozatai.

A véleményterroristák, akik (mint a heise.de nevű német portál a napokban megírta) korlátozzák vagy blokkolják a kényes témákhoz, így a magyar témájú cikkekhez csatlakozó internetes hozzászólásokat, amelyek elsöprően Orbán-pártiak, már egyre idegesebbek a migráció miatt amúgy is a vesztébe rugdalt Európában. Mind többen ismerik fel a valóságot, és mind több az alternatív, a tényeket félelem nélkül vagy annak ellenére megíró internetes portál. Az eredmény kézzelfogható: most először egy brit felmérés szerint a szigetországban többségbe kerültek azok, akik a 2017-es EU-népszavazáson a kilépésre voksolnak majd.

A cenzúrázás és az elhallgatás terrorja már odáig fokozódott, hogy az uniós jogszabályok közül nem egyet a szicíliai omertához hasonló csönd vesz körül, holott alapvető, elemi kötelesség lenne az uniós polgárok tájékoztatása sorsuk kilátásairól, bajaik gyökeréről. Hogy egy friss példát említsünk: nagy a hallgatás arról is, hogy szeptember 16-án az indiai Frontline portáljának a Bostonból nyilatkozó, világhírű nyelvész és politikai aktivista, Noam Chomsky hangsúlyozta: a világot leginkább fenyegető három „lator állam” az Egyesült Államok, Izrael és Szaúd-Arábia.

Életvitelünket, sorsunkat, az unió alapértékének mondott szabad mozgásunkat és gazdaságunkat mélyrehatóan és közvetlenül befolyásolja az, amit nem tudtunk egészen a múlt csütörtökig. Azt, hogy a schengeni szerződés 23. cikkelye nem pusztán abból az első pontból áll, amelyet a junckeres Európai Bizottság múlt vasárnap rohant idézni annak igazolására, hogy az EU kancellárszörnyetege, „a késsel-villával enni nem tudó Angela Merkel” (Helmut Kohl) nemcsak ideiglenesen, harminc napra vezetheti be a német–osztrák határon az ellenőrzést, de – és ezt rögzíti e cikkely második pontja – addig hosszabbíthatja meg e harminc napot újabb és újabb hónappal, ameddig a súlyos nemzetbiztonsági veszély (mert a „menekültek” ezt jelentik a belbiztonságra) fennáll vagy attól tartani kell. A schengeni szerződés 23. cikkelye második pontját idéző osztrák Info-direkt.at hírportál felteszi a kérdést: vajon a fősodratú sajtó és – tegyük hozzá – a „nemzetközi jogászok”, „szakértők” és főként az uniós politikusok miért hallgatták ezt el? Csak nem attól rettegnek e kitartottak, hogy a transzatlanti rendszer alattvalói türelmük fogytán egyszer netán fellázadnak, és akkor a hatalmi gépezetnek egész népekkel „a rend helyreállítása” céljából úgy kell majd elbánnia, mint azt teszi most az Egyesült Államok által életre masszírozott Iszlám Állam a meghódított területeken?

Lovas István - ]]>www.magyarhirlap.hu]]>

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

]]>www.flagmagazin.hu]]>]]>
]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Tv fotel (65) Mozaik (83) Nézőpont (1) Vetítő (30) Életmód (1) Sport (729) Egészség (50) Tereb (146) Történelem (18) Irodalmi kávéház (537) Rejtőzködő magyarország (168) Mondom a magamét (7536) Emberi kapcsolatok (36) Mozi világ (440) Titkok és talányok (12) Jobbegyenes (2786) Autómánia (61) Heti lámpás (312) Politika (1582) Kultúra (7) Gasztronómia (539) Szépségápolás (15) Nagyvilág (1310) Alámerült atlantiszom (142) Gazdaság (704) Flag gondolja (36) Belföld (10)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>