Ma 2021 április 19. Emma napja van. Holnap Tivadar napja lesz.
lovasistvanpubli.jpg

Lovas István: Orbán Viktor menedéket kínál a… nyugat-európaiaknak

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
„Hosszú ideje Európa fekete bárányai voltunk és most sikertörténet lettünk”.

]]>Boulevard Voltaire]]>

1. A Boulevard Voltaire roppant népszerű francia portál, amelynek a szellemisége igen erősen rokon a Demokratával. Utálják is a francia fősodratúak, mint a Le Monde, amely már évekkel ezelőtt is azért kelt ki ellene, mert nem „toleráns”. (Hogy ez ezeknél mit jelent, tudjuk.) A fősodorba tartozó médiumok nem csak azért irigykednek rá, mert igen olvasott, de azért is, mert rangos francia értelmiségiek írnak oda. Mondjuk – udvariasan –, hogy nem olyanok, mint Bernard-Henri Lévy sztárfilozófus, aki Sarkozy elnököt vette rá Líbia szétbombázására.

2. Az egész világsajtó feltűnően sokat várt, ameddig tudósított Orbán Viktor pénteki évértékelőjéről. Általában csak vasárnap indult meg a szóözön. A Boulevard Voltaire viszont azzal tűnt ki, hogy több cikkében is reagált a beszédre.

Legutóbb Lional Baland belga újságíró.

Cikkét a szerkesztőség a magyar Grand Prix-n bikinifelsőben pompázó gyönyörű magyar lányok képével illusztrálta.

Ráadásul a Boulevard Voltaire reggeli kör-e-mailjében úgy vezette fel a cikket, hogy Orbán Viktor magyar miniszterelnök meghívott „bennünket” Magyarországra. Látva ezt az invitálást és a mellékelt fotót (lásd fentebb), tartunk tőle, hogy a következő két hétben tele lesz az Air France Budapest felé tartó járata.

S akkor a cikk, amely ezzel a felütéssel kezdődik:

„Akkor, amikor Magyarország megerősíti azon intézkedéseit, hogy leállítsa a migránsok beáramlását, miniszterelnöke menedéket kínál fel nyugat-európaiaknak.

Orbán Viktor konzervatív magyar miniszterelnök tovább folytatja nacionalista (a Marine Le Pen mellett álló portálnál ez persze dicsérő jelző) politikáját és úgy látja, hogy a globalizmus elleni harca melletti elkötelezettségében segítségére van Donald Trump megválasztása az Egyesült Államokban, valamint az, hogy Magyarország és a Vlagyimir Putyin irányította Oroszország között közeledés van.”

Cikke végén szó szerint idézi Orbán Viktor meghívását a nyugat-európai menekülteknek:

„Az igazi menekülteket persze be fogjuk fogadni; németet, hollandot, franciát, olaszt, rémült politikusokat és újságírókat, hazájukat elhagyni kényszerülő keresztényeket, akik az otthon elvesztett Európájukat majd nálunk akarják megtalálni.”

Majd ezzel az Orbán-mondattal zárja cikkét: „Hosszú ideje Európa fekete bárányai voltunk és most sikertörténet lettünk”.

E cikk is bizonyítja igazát.

Lovas István - ]]>www.demokrata.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Heti lámpás (254) Flag gondolja (33) Rejtőzködő magyarország (171) Mondom a magamét (5236) Politika (1578) Nagyvilág (1454) Életmód (1) Tereb (140) Titkok és talányok (12) Mozaik (83) Mozi világ (440) Autómánia (61) Belföld (6) Jobbegyenes (2010) Alámerült atlantiszom (142) Kultúra (6) Gasztronómia (539) Történelem (14) Sport (729) Egészség (50) Vetítő (37) Szépségápolás (15) Gazdaság (657) Tv fotel (65) Irodalmi kávéház (505) Emberi kapcsolatok (36)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>