Ma 2022 május 21. Konstantin napja van. Holnap Júlia, Rita napja lesz.
39e8052a5fba8aa124e81bc836b100b2.jpg

Lovas István - Égjen Brüsszel/Washington! 4.

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Nemrégiben Chris Grayling brit igazságügyi miniszter bejelentette: „gyökeresen” át fogják dolgozni az emberi jogokra vonatkozó törvényeket, amelyek eredményeként Nagy-Britanniában csökkenni fog a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságának szerepe. Netán nullára.

Külpolitikai sorozat tízóraihoz (4)

RETTEG AZ EMBERI JOGOK EURÓPAI BÍRÓSÁGA – RÁFÉR

Bejelentése hatalmas riadalmat váltott ki az EJEB-nél.
Annak elnöke, Dean Spielmann a BBC Hard Talk című műsorában azt mondta, hogy „politikai katasztrófa” lenne, ha az Egyesült Királyság kilépne az EJEB-ből, ugyanis annak ítélkezése a brit valósággal egyre kevésbé egyeztethető össze, mondta Grayling.

A 47 tagú strasbourgi Európa Tanács e bíróságára ráfér a rettegés. Ez a testület volt az, amely két esetben is kártérítésre ítélte a magyar államot, amiért a magyar törvények szerint büntettek meg egy munkáspárti vezetőt, amiért vörös csillagot – önkényuralmi jelképet – hordott. Mondanunk sem kell, hogy ugyanez a strasbourgi bíróság még soha nem mentett fel senkit, akit a horogkereszt – önkényuralmi jelkép – viselése miatt büntettek meg és hozzá fordult.

Hogy ez miért van így, annak egyik oka az, amit ideje lenne bevallani. Közép-Kelet és Nyugat-Európa között egy láthatatlan ideológiai vasfüggöny húzódik, amely hol vastagabb (nálunk, a balti országokban, stb.), hol vékonyabb (például a csehek esetében). De ott van.

Azt a mentalitásbeli különbséget tükrözi, amelyet a szovjet megszállás, illetve annak hiánya eredményezett évtizedeken át. A magyarok a többi megszállt népekkel együtt négy és fél évtizeden át tapasztalhatták meg, mit jelent a szovjet megszállás. Például százezrek deportálását marhavagonokban a szovjet haláltáborok felé.

Ez az „élmény” hiányzik a nyugat-európaiaknak. És ez mutatkozik meg az EJEB aszimmetrikus döntéseiben is.

Rettegnek?
Rájuk fér.
De hogy jobban rettegjenek, érdemes lenne nekünk is bejelenteni: ha szemléletükön és ennek eredményeként ítélkezésükön nem változtatnak, Magyarország is megfontolhatja kilépését.

/*/ 2013. február 11-én „Égjen a város!” jelszóval hirdetett demonstrációt Budapesten az USA demokrata kormányzati köreiből támogatott Hallgatói Hálózat. Mint közismert, még erőszakos tetteiket is a balliberális sajtó hozsannázása mellett hajtották végre.
Ha nekik szabadott ezzel a jelszóval demonstrálni, szabad a fenti címmel sorozatot írni.”

Lovas István (2014-01-22)

forrás: Lovas István facebook

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

]]>www.flagmagazin.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Egészség (50) Életmód (1) Mozi világ (440) Szépségápolás (15) Mondom a magamét (6064) Gasztronómia (539) Autómánia (61) Politika (1581) Rejtőzködő magyarország (168) Gazdaság (664) Kultúra (6) Belföld (6) Sport (729) Tereb (141) Tv fotel (65) Titkok és talányok (12) Történelem (14) Irodalmi kávéház (513) Vetítő (30) Alámerült atlantiszom (142) Flag gondolja (33) Mozaik (83) Jobbegyenes (2308) Nagyvilág (1465) Emberi kapcsolatok (36) Heti lámpás (259)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>