Ma 2021 augusztus 03. Hermina napja van. Holnap Domonkos, Dominika napja lesz.
e67e77e8bcc74ad1e9ea783e4eb96daf.jpg

Lovas István: Osztrák „rémforgatókönyv”

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Múlt hét péntekén, szombaton és vasárnap egymást követően három olyan jelentés, illetőleg információ talált utat a német sajtóba, amely riasztó képet fest a jelenről és még riasztóbbat a jövőről. Mindhárom esetben a kiszivárgás dühöt és idegességet váltott ki.

Az elsőt az osztrák belügyminisztérium fogalmazta, és azt a nyilvánosságra hozó nagy példányszámú német hetilap, a Focus „rémforgatókönyvnek” nevezi.

Nyilván olyannyira szörnyű jövőt fest fel, hogy a hazai sajtó megriadt mind a hír közlésétől, mind horderejének latolgatásától, noha a távlatok valódi paradigmaváltással fenyegetnek. Azzal, hogy összeomlik a közrend, mint címében is fogalmaz a Focus. És a törvények uralma, írja.

Érdemes szó szerint idézni a napvilágot látott belügyi jelentést ismertető cikk kezdő mondatait: „Nem a nyilvánosságnak szánták. Az osztrák belügyminisztériumból származó belső menekültügyi jelentés valódi rémforgatókönyvet ír le. A menekültáramlat következményeként a közrend fenntartása veszélybe került – a törvényi struktúrákat hatályon kívül helyezhetik.”

A háromoldalas jelentés fölött ez a cím olvasható: Különjelentés a jelenlegi migrációs helyzetről és annak elemzése. Az iratot, írja a hetilap, a bajor belügyi kollégáknak is elküldték. „Ami ott áll, annak nagy a robbanóereje.” A „nagy robbanóerő” messze nem túlzás. Még akár enyhe fogalmazásnak is nevezhetjük.

A jelentés azt állítja, hogy a közrend, a köznyugalom és a közbiztonság veszélybe került, mivel a rendfenntartók nagy számát kellett munkába állítani az Ausztriába történő illegális határátlépések miatt. Arra figyelmeztet, hogy a migránsok közötti etnikai és vallási alapú konfliktusok miatt kell az előbb említett törvényi struktúrákat hatályon kívül helyezni.

A jövőre vonatkozó elemzés nyilvánosságra kerülése hatalmas megdöbbenést okozott.

Lehet, hogy a legnagyobb veszélyt szomszédunkra, Ausztriára nézve nem a német nyelvű sajtó gyűlölt napi célpontja, Orbán Viktor jelenti, hanem az osztrák menekültpolitika? Netán az is lehetséges, hogy a rémforgatókönyv akár Németországban is megvalósulhat, és onnan akár dominószerűen más nyugat-európai országokra, a mig­ránsok kedvelt letelepedési helyei­re is átterjedhet?

Fölvetődik a kérdés: vajon Ausztria vagy bármely olyan ország rendje, ahol már nem a törvények uralkodnak, demokratikus marad-e? Feltétlenül figyelmeztetni kellene a nálunk minden ágy alatt nácikat kémlelő és találó osztrák felső vezetést és különösen Ausztria első emberét, valamint sajtóját, hogy még egy „illiberális demokrá­ciában” is a törvényeké az elsőbbség. És ha már az osztrák nácizókról van szó, vajon mi lesz, ha nem csak, mint most Burgenlandban, az Osztrák Szabadságpárt fog koa­lícióban kormányozni, hanem, akár egymaga is, Bécsben, sőt az egész országban? Hiszen éppen ezt a pártot nevezték ismét „nácinak” az itteni balliberális politikusok, amikor annak vezetőjével Orbán Viktor néhány nappal ezelőtt találkozót vett tervbe.

Vagyis összeomolhat a közrend, füstbe mennek a törvények, miközben az országot akár a Szabadságpárt is kormányozhatja? Hol vannak most azok, akiknek más esetekben állan­dóan „a történelem” jut eszükbe?

A német Die Welt című lap vasárnap arról számolt be, hogy erős a nyugtalanság és az aggodalom amiatt, hogy – a német belügyminisztérium becslése szerint – havonta akár százezer afgán is elhagyja hazáját, és ez további menekülthullámot jelenthet Németországnak. A kabuli hatóságok újabban olyan, elektronikusan leolvasható útleveleket adnak ki, amelyek segítségével az afgánok minden nehézség nélkül a szomszédos Iránba távozhatnak, ahonnan közülük többen tovább juthatnak Európába.

Közben a német menekülttáborokban nő a feszültség abból a szempontból is, hogy azokban „a konzervatív muzulmánok és iszlamisták” elsősorban a keresztényeket és jezidákat fenyegetik. Jacob Simon, a németországi Keleti Keresztények Központi Tanácsának elnökségi tagja a napilapnak elmondta, hogy igen sok olyan esetről tud, amikor keresztény menekülteket támadtak meg, de „ez csak a jéghegy csúcsa”. Idézet a lapból: „Ezen új fejlemény miatt a német kormányban aggódnak azért, mert a közeljövőben a menekültválság már nem lesz uralható”.

Egy német hírportál, a Mopo24.de szombati keltezéssel arról ír, hogy a német hadsereg tábori főorvosa egy bizalmas jelentésében „meghúzta a vészharangot a menekültek miatt”. A főorvos aggodalmát elsősorban az erfurti nagy menekültcsarnokban uralkodó állapotok váltották ki: „A sarokba vizelés rutinszerű. Az egyedül álló nőkre az elszállásolási térben lévő, más országokból érkező személyek vizelnek…”, írja és hozzáteszi, az egyedül érkező nőkkel szembeni erőszakos fellépés is mindennapos.

Az erfurti csarnokban ezer menekültet helyeztek el. Ők Szíriából, Irakból, Afganisztánból, Sierra Leonéből, Bangladesből és Eritreából érkeztek. A hadsereg a bizalmas orvosi jelentést nyilvánosságra hozó portálnak azt ígérte, „a viszonyokat felülvizsgálják”. A hírportál hozzátette: a haderő vezetése felháborodott, amiért a belső használatra szánt irat nyilvánosságra került. A szóban forgó csarnokban, olvasható a portálon, naponta két alkalommal is takarítanak. Ennek ellenére a padló piszkos, mert a menekültek odaszemetelnek. A csarnokban hiányolják a segélyszervezetek jelenlétét is.

E három lapban megjelenő információknak aggodalom- és kommentárözönt kellett volna megindítaniuk a nyugati világban. Arról a nyugati világról van szó, amely sem aggodalommal, sem kommentárözönnel nem fukarkodik, ha egy kormánypárti magyar politikus megszólal, és mondatát kellően negatív megvilágításba lehet helyezni, vagy azt akár átírni úgy, hogy az megfelelő „rémületet” kelthessen.

Ehhez képest nyilván nem hír, ha Ausztriában az ország saját belügyminisztériuma szerint a köz- és törvényes rend már a közeljövőben összeomolhat.

Lovas István - ]]>www.magyarhirlap.hu]]>

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

]]>www.flagmagazin.hu]]>]]>
]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Tv fotel (65) Autómánia (61) Mondom a magamét (5471) Emberi kapcsolatok (36) Nagyvilág (1456) Egészség (50) Történelem (14) Irodalmi kávéház (505) Heti lámpás (255) Tereb (138) Vetítő (30) Szépségápolás (15) Titkok és talányok (12) Kultúra (6) Sport (729) Gasztronómia (539) Alámerült atlantiszom (142) Életmód (1) Gazdaság (660) Belföld (6) Jobbegyenes (2085) Flag gondolja (33) Mozi világ (440) Rejtőzködő magyarország (168) Politika (1578) Mozaik (83)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>