Ma 2023 február 05. Ágota, Ingrid napja van. Holnap Dorottya, Dóra napja lesz.
lovasistvanpubli.jpg

Lovas István: Elhallgatott hírek 194. / Nemzetközi sajtószemle

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

A facebook Soros által támogatott hálózatra támaszkodik a cenzúrában.

]]>NEO PRESSE]]>

„Hallott már a Nemzetközi Tényellenőrző Hálózatról (IFCN – International Fact-Checking Network)?” kezdi cikkét a hírportál, amely hosszabb cikkében ismerteti, hogy „a CIA-származék és adatbányász facebook vállalkozás” miként akarja majd kiszűrni, illetőleg kicenzúrázni az „álhíreket”.

A pontos tények a cikkre kattintva olvashatók el. Ott egy helyen George Sorost (bocsánat, a Stockholm-szindrómás csúszómászó névhamisítók kedvéért: „Soros György, a magyar származású…”) így aposztrofálja: „színes forradalmár, politikai fülbesúgó, civilszervezet-guru és migránsszállító”.

Amerikában tilos a média tulajdonviszonyairól beszélni

]]>PEOPLE’S DAILY]]>

Az Egyesült Államok saját magát a demokrácia és a sajtószabadság terén mintaként mutatja fel. Más országokat bírál e tekintetben és beavatkozik belügyeibe, indítja a kínai lap véleménycikkét, amely megvizsgálja az amerikai média helyzetét és befolyását.

Amerikában az olyan fontos témák, minthogy „kinek a kezében van a média” és „kit szolgál a média”, tabutémák. Ami azt mutatja, hogy a sajtószabadság ideológiai szélhámosság, vonja le a következtetést Dai Lina, a Sanghaji Társadalomtudományi Akadémia újságírási intézetének alelnöke.

A vidéki Trump szavazók véleménye a liberálisokról: “undorítóak és veszélyesek” (NYT)

]]>THE NEW YORK TIMES]]>

Az Iowa állambeli Knoxville-ből tudósít a vezető amerikai lap arról, hogy „Miért szavazott a vidék Amerikája Trumpra” címmel.

Az ott élők rühellik a liberálisokat és úgy gondolják, azokat csak a városiak érdeklik.

A liberálisokat „undorítóaknak, félre tájékozottaknak, gyengéknek, sőt veszélyeseknek” tekintik.

„Kegyeskedő nyöszörgésekkel nem lehet a terror ellen küzdeni”

]]>BASLER ZEITUNG]]>

írja a svájci lap. „Gyermekded toleranciarituálénak” nevezi azokat a módszereket, amelyeket uniós vezetők és uniós országok vezetői gyakorolnak szalafista halálkultusz gyakorlók ellen.

Felidézi, hogy egy ilyen hívő, a 9/11-es terrortámadás kitervelője miként mondta el, hogy saját maga miként vágta le Daniel Pearl-nek, a Wall Street Journal tudósítójának a nyakát: „A legnehezebb volt a nyaki csigolyához férni. Maga a megölés Allah uralmának és hatalmának megnyilvánulása volt”.

Ilyen terroristákkal szemben akar Jean-Claude Juncker olyan szövegekkel fellépni, mint ami kijött belőle a berlini karácsonyi mészárlás után: „A gyűlöletnek és a terrornak nincs vallása, nincs neme, nincs származási országa. Az együtt élés és nyitottság a legjobb fegyver a terrorral szemben.”

Amivel Juncker összefoglalta az európai vezetők mantráját. Ezzel majd le fogja fegyverezni a terroristákat, veti oda gúnyosan a lap.

Az Oroszország elleni szankciók miatt Európa iszonyatos árat fizet

A ]]>TAGESANZEIGER]]> nevű svájci lap egy friss osztrák tanulmányról számol be, amely szerint csak 2015-ben az Oroszország elleni szankciók 17,6 milliárd eurót emésztettek fel és 400 000 munkahely veszett el miattuk.

„Izrael megcsapolja a menedékkérők fizetését”

címmel a német ]]>JUNGE FREIHEIT]]> jeruzsálemi tudósításában arról számol be, hogy az izraeli törvényhozásban elfogadott törvény értelmében a jövőben minden, munkát végző menedékkérőnek fizetése egyötödét egy alapba kell befizetnie, amelyet csak kiutazásakor kap vissza.

A mocskos CNN-en Assange-t „pedofilnek” nevezték – most helyesbített

Phil Mudd volt CIA, FBI és Fehér Ház Nemzetbiztonsági Tanács-elemző hazudott. „Nyilván ezért fizeti őt a CNN”, teszi hozzá a ]]>SPUTNIK]]> News.

A WikiLeaks-alapító Assange-ról beszélve Mudd azt mondta, hogy pedofil.

Most a CNN bocsánatot kért azzal, hogy Assange-t Svédországban akarják bíróság elé állítani nemi erőszakért, de az áldozat „nem kiskorú”. (Assange tagadta az erőszak vádját.)

]]>www.lovasistvan.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Mozaik (83) Emberi kapcsolatok (36) Gasztronómia (539) Mozi világ (440) Alámerült atlantiszom (142) Jobbegyenes (2539) Életmód (1) Titkok és talányok (12) Tv fotel (65) Vetítő (30) Gazdaság (675) Kultúra (6) Mondom a magamét (6595) Irodalmi kávéház (516) Sport (729) Autómánia (61) Szépségápolás (15) Flag gondolja (33) Heti lámpás (260) Belföld (8) Tereb (142) Történelem (15) Politika (1581) Rejtőzködő magyarország (168) Egészség (50) Nagyvilág (1305)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>