Ma 2023 június 04. Bulcsú napja van. Holnap Fatime napja lesz.
lovasistvanpubli.jpg

Lovas István: Levél Kárpáti Jánosnak (Klubrádió)

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Ne hagyjátok abba a hazudozást!

Levél Kárpáti Jánosnak, a Klubrádió műsorvezetőjének

Tárgy: Hazudjatok továbbra is!

Szevasz János!

Több mint két éve találkoztunk Brüsszelben nem sokkal azelőtt, hogy a jobboldali médiára kifejtett hatása miatt igen sajnálatos Simicska-Orbán viszály után legnagyobb örömömre megszüntették a Magyar Nemzet tudósítói posztját a nekem oly visszataszító belga fővárosban, ahol tíz évet töltöttem el. Megismerve azt az intézményt, az EU-t, amely kérdéseim óriási többségére – ellentétben veled és mintegy 1200 más akkreditált tudósítóval – nem adott értékelhető választ.

Te az MTI egyik tudósítójaként dolgoztál ott 8 éven át, mígnem tavaly vissza nem hívtak, és utána ki nem dobtak onnan.

Idén május 2-án erről panaszkodtál egy brüsszeli konferencián, amelyet az öncenzúráról rendeztek.

Elmondtad, hogy minden bizonnyal azért váltak meg tőled (bocsáss meg, hogy nem használom a szlenget imádó balliberális médiában az elbocsájtásra kizárólag és kötelezően használt „kirúg” igét), mert egy 2015 májusi brüsszeli sajtókonferencián nem a Naphegy térrel összeegyeztetett kérdést tettél fel a miniszterelnöknek.

Akkor keserűen mondtad, munkádban a napi gyakorlat volt az egyeztetés az MTI-vel, és hogy nincs nagy különbség a cenzúra és az öncenzúra között, amit e távirati irodánál kellett gyakorolnod.

Nekem egyébként kissé nehezen érthető, hogyha ez így volt – és elhiszem neked -, akkor miért dolgoztál egy ilyen helyen?

Én a cenzúrát, akárcsak az öncenzúrát, nem tudnám elviselni.

Nemrégiben a Klubrádiónál vállaltál műsorvezetést. Ami azért érdekes, mert egy-két fideszes EU-képviselő barátomnak magánbeszélgetéseken azt bizonygattad, hogy te jobboldali  és „nemzeti” vagy. Amit egyébként kedves mosollyal kísérve meséltek el nekem.

Nem is értem egyébként, hogy miért nem egyeztettél épp akkor az Orbán Viktornak felteendő kérdésről, ha már hosszú időn át oly jól alkalmaztad azt a kettős gyakorlatot, amelyet annak gyáva elnöke, Gazsó L. Ferenc vezetése alatt is gyakoroltál,  olyannyira élvezve  Brüsszelt.

Ennek egyike az, hogy egyrészt totálisan engedelmeskedni kell a kormánynak, másrészt pedig folyik az az önkéntes alapon végzett gyakorlat, amely nyomán a legtöbb MTI-tudósító nagyon vigyáz arra, hogy a lehető legkevesebb olyan külföldi hírt adja le, amely a hazai jobboldal érvrendszerét erősíti. Amit én rút öncenzúrázásnak nevezek, de ezt sajnos a hazai közélet elfogadja minden tiltakozás nélkül.

Mint ahogyan te is tetted.

Itthonról a facebook oldalamon az elhallgatott belgiumi hírek kapcsán is  több alkalommal bíráltam az MTI-t, amikor te oly sokszor a rád öncenzúrázást kényszerítő intézmény védelmére keltél. Oly gyakorisággal és – megítélésem szerint – annyira nem tényszerűen, hogy egy idő után bejegyzéseidet egyhangúan destruktívnak gondolva egyszerűen letiltottalak.

Amihez még annyit: nekem eszembe nem jutott volna vagy jutna akár még megnézni is, hogy neked vagy hasonló kollégáidnak van-e FB oldala, nemhogy még azzal fecséreljem nagyon szűkös szabadidőmet, hogy oda kommentárokat írjak.

De ha már te annyira és annyiszor kiálltál az általad tényszerűségnek tekintett álláspontod mellett, arra gondoltam, megéri most egyszer egy kis időt szorítani jelenlegi ténykedésed igen rövid megvizsgálására a Klubrádiónál.

„A Lényeg – Krónika Délben”, az „Esti Gyors” hírszerkesztőjeként és hírbemondójaként dolgozol e – mint oly sokszor állítjátok magatokról – „világhírű” adónál. Valamint Zentai Péter kollégád akadályoztatása esetén az Eurozónát vezeted.

Mivel annyira szereted a hibák feltárását, kezdjük azzal,  hogy adótok nem „világhírű”. Amennyiben megkérdeznél százezer embert Patagóniától Kanadán át Pápua Új-Guineáig, ugyan mondják meg, hallottak a „világhírű” Klubrádióról, néznének, mint akiket arról kérdeznék, hogy látták-e, amint a közmondásos borjúnk megeszi az újkaput.

De tudod, amikor még Neelie Kroes digitális biztos – aki a világ újságolvasó közvéleménye előtt a Panama-ügyek kiborítása után a közelmúltban  velőkig ható korruptsága miatt vált nagyon ismerté  – mostani munkaadód bajaival kelt és feküdt, akkor is csak az engedelmes fősodratú sajtó ilyen irányú cikkeit megjegyző kör figyelt fel igen rövid időre  Klubrádiódra és felejtette el azt úgy, mint ti a tények szeretetének jogos igényét.

Néhány példa, kedves János.

Rádiótok beszélni betegesen szerető szerkesztőkkel és újságírókkal van tele, akik képtelenek engedelmeskedni annak az alapvető követelménynek, hogy egy rádiónak az órakor bemondott híreit órakor illik elkezdeni. Ezért amikor te reggel 7 óra 2 és fél perckor a hírek bemondását elkezdve képes vagy azt hazudni, hogy „7 óra van”, akkor egyrészt nem mondasz igazat, másrészt fedezed kollégáid azon lelki igényét, hogy demonstrálják, „én fontosabb vagyok a pontos időnél”.

Vagy vedd az „Eurozónát”. Ha valaki egy ilyen nevet ad egy műsornak, akkor azt várná, az valóban az euroövezet témáinál maradna. E helyett rutinszerűen fütyültök saját korlátaitokra és ott Amerikáról, a pápáról és mindenről locsogtok, de alig arról, amit a műsor címe behatárol.

Félre ne érts: nekem annál jobb, minél kevésbé tényszerűbb a műsorotok, , hiszen az érdekem az, hogy maradjatok a magatok által létrehozott gettóba zárva és imádottaitokon kívül a lehető legkevesebb hallgatót vonzátok, ami persze gyakorlatilag megtörtént.

Amikor a magyarok hősét, Mindszenty hercegprímást „álságos őskövületnek” nevezitek, amikor a francia Libération napilapról azt hazudod, hogy az baloldali, holott ultra balliberális, amikor drágabolgárod műsorában ismételten igyekszik bizonyítani, hogy az ötvenhatos pesti srácok nem voltak hősök, amikor a „Preambulum” című műsorokban az ott fellépő „szakjogászok” szándékosan nem hajlandók német „alaptörvényt” említeni, hanem „alkotmányt”, csak azért, mert nem akarják, hogy bárkinek is az jusson eszébe, hogy ha a németeknek „alaptörvényük” van, akkor mi a fene baj van a magyar „Alaptörvény” elnevezéssel, számomra jólesően biztosítjátok, hogy csak olyanok hallgassák adásaitokat, akik kéjjel hallgatják szenvedéseteket, amiért nem vagytok hatalmon és nem folyik adótokhoz számolatlanul a pénz, ahogyan az folyt imádott korszakotok idején.

És amikor eláruljátok, hogy mennyire behatárolt hallgatóságotok a naponta feltett kérdésetekre adott válaszadási arányotokkal, azt tényleg imádom. Mint amikor november 30-án eredményt hirdetettek arra, hogy Törley Katalin, a Tanítanék Mozgalom képviselője azon kérdésére: „Egyetért-e Lázár János kancellária miniszter azon állításával, hogy az iskola legfőbb feladata, a legtöbb, amit az iskola adhat, hogy jó keresztényt, és jó magyart neveljen a gyermekeinkből?”, a válaszadók 1 százaléka felelt igennel, 99 százaléka nemmel.

János, imádom, amit csináltok.

És feltétlenül folytassátok: az Orbán,  Brexit, Trump,  Hofer,  Wilders,  Le Pen irányába tartó világban esélyetek egy nektek kedvezőbb Magyarországra annyi, mint újabb „világhírűvé” válásotok.

]]>www.lovasitvan.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Mozi világ (440) Belföld (9) Szépségápolás (15) Gazdaság (681) Tereb (142) Kultúra (6) Jobbegyenes (2623) Politika (1581) Titkok és talányok (12) Mondom a magamét (6848) Történelem (15) Autómánia (61) Emberi kapcsolatok (36) Sport (729) Rejtőzködő magyarország (168) Nagyvilág (1306) Alámerült atlantiszom (142) Gasztronómia (539) Irodalmi kávéház (521) Flag gondolja (33) Vetítő (30) Életmód (1) Tv fotel (65) Mozaik (83) Egészség (50) Heti lámpás (264)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>