Ma 2022 október 04. Ferenc napja van. Holnap Aurél napja lesz.
Lovas István: Gyomorforgató nyüszítés Trump varsói látogatása miatt

Lovas István: Gyomorforgató nyüszítés Trump varsói látogatása miatt

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Képükre fagyott a mosoly, hogy Donald Trump amerikai elnök a hamburgi G20 csúcs előtt nem Berlinbe, Párizsba vagy Londonba látogat.

Eddig minden olyan hurrá volt, amikor a korábban és közben is az EU egységét imádó magországok a kelet-európai proli országokat – akik évtizedek óta engedelmesen tűrik, hogy proli élelmiszert szállítsanak nekik megtévesztő csomagolásban – bele akarták rúgni egy kétsebességes Unió alsóbbrendű zacskójába, nehogy ott büdösködjenek nekik az elitek golfklubjában. Az itteni tudjuk kik örömmámora mellett, hiszen mindez Magyarország érdekei ellen van.

Most az ujjongóknak a képére fagyott a mosoly, hogy Donald Trump amerikai elnök a hamburgi G20 csúcs előtt nem Berlinbe, Párizsba vagy Londonba látogat, hanem a lenézett altömb legnépesebb országa, Lengyelország fővárosába.

Politikusok és a velük egy frekvencián doboló fősodratú lapok méltatlankodnak, így a magyar nép (szavazók) többségét gyűlölő Washington Posttól a holland Volkskrantig, kiabálva, sőt üvöltözve az őket ért sérelem miatt.

Ráadásul Trump éppen akkor látogat Varsóba, csattannak fel, amikor ott térségünk érintett, 12 országa tart tanácskozást a Három Tenger (Balti-tenger, Fekete-tenger, Adriai- tenger) Kezdeményezésről.

A német neokonzervatív Die Weltnek nagyon ]]>nem tetszik ]]>az sem, hogy Trump amerikai elnök ma Varsóban valószínűleg olyan beszédet fog mondani, amely a lap szerint segíti az Európai Unió kettészakadását azzal, hogy támogatni fogja a Három Tenger kezdeményezést.

Ugyanerről]]> ír ]]>az előbbi laphoz hasonló gondolkodású amerikai Politico brüsszeli szerkesztésű portálja, amely annak a félelmének ad hangot, hogy Trump varsói beszéde „bonyolultabbá teszi” az EU-nak azt az erőfeszítését, hogy fellépjen a lengyel kormánynak az igazságügy és a sajtó megszorítására irányuló erőfeszítéseivel szemben. A szokásos nóta persze: populisták és a többi baromság és hazugság, mint a Magyarországon elnyomott ellenzéki média, amely rettegésében öncenzúrázza magát.

Egy, csak egy legény van a talpon a főbb sodratú médiavidéken, amely a tőle megszokott higgadtsággal, tekint minderre. A független, talpnyalástól mentes ]]>Deutsche Wirtschafts Nachrichten]]> ezzel a címmel ír erről a fajsúlyos varsói látogatásról: „Az USA a kelet-európaiak erős blokkjáért az EU-ban”.

A cikk így kezdődik: Kelet-Európában amerikai védnökség alatt egy új tömb formálódik, amely az EU- ban a súlyokat gazdaságilag és társadalompolitikailag is elmozdíthatja.

Az EU válságában a kelet-európaiak és az USA érdekei több fontos ponton találkozhatnak. Fontos kezdeményezés ezzel összefüggésben a Visegrádi csoport (V4) mellett az úgynevezett „Három tenger kezdeményezés” (TSI – angol kezdőbetűkkel). A tagok Lengyelország mellett „Szlovákia, Csehország, Magyarország, Szlovénia, Észtország, Lettország, Litvánia, Horvátország, Románia Ausztria és Bulgária”, sorolja a hírportál a résztvevőket.

Ezen országok mindegyikénél közös, hogy nem akarják a németek uralmát az EU-ban. Köszönhetően Trumpnak a nagy uniós országoktól, elsősorban Németországtól való elidegenedésének, új szövetségek alakulnak ki, amelyek közös értékekre is fektetik a súlyt: a kelet-európaiak, akár Trump és az amerikai republikánusok, értékkonzervatívok és elutasítják a bevándorlást idegen kultúrákból.

Trump szlovén felesége révén amúgy is kötődik e térséghez. Amely a TSI révén elsősorban gazdaságilag kíván érdekszövetséget létrehozni és integrálódni.

Lovas István - ]]>www.magyaridok.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Sport (729) Belföld (8) Gazdaság (667) Történelem (15) Szépségápolás (15) Tv fotel (65) Mozi világ (440) Autómánia (61) Gasztronómia (539) Életmód (1) Tereb (142) Nagyvilág (1464) Politika (1581) Rejtőzködő magyarország (168) Emberi kapcsolatok (36) Heti lámpás (260) Flag gondolja (33) Alámerült atlantiszom (142) Titkok és talányok (12) Vetítő (30) Irodalmi kávéház (514) Kultúra (6) Egészség (50) Mondom a magamét (6349) Jobbegyenes (2432) Mozaik (83)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>