Ma 2024 február 28. Elemér napja van. Holnap Anonymus napja lesz.
A Hu-lala, az itteni franciák portálja naponta hányja le a magyarok többségét

A Hu-lala, az itteni franciák portálja naponta hányja le a magyarok többségét

Flag

Szöveg méret

1
Átlag: 1 (1 szavazat)

Az angol nyelven ugyanezt tevő, az LMP-t létre segítő Richard „Gyöngyöspata” Field Budapest Beaconjának van egy francia változata (]]>https://hu-lala.org/]]>).

Ez a Hu-lala nevű francia nyelvű portál az itt élő franciák nevében naponta hányja le azt az országot, amelynek vendégszeretetét élvezi.

Minden felmérés azt mutatja, hogy Magyarországon a nép nagy része jobboldali érzelmű: a legfrissebb felmérések szerint a Fidesz 54, a Jobbik 23 százalékot kapna, ha ma lennének a választások. Ami 77 % jobboldali arányt jelent.

Tegnap például a kétségbeesésében egyre nagyobb hülyeségeket kurjongató Bokros Lajos „bátor” mondását harsogta a frankofón világnak e portál ezzel a címmel: „Orbán fasiszta” – nyilatkozta egy politikus Magyarországon. (]]>https://hu-lala.org/orban-est-fasciste-declare-figure-de-politique-hongrie/]]>)

Azt persze mindenki fantáziájára bízzuk, mennyire nagy bátorság kell ahhoz, hogy ma Magyarországon a miniszterelnökről bárki bármit mondjon. Akár lerohadtcigányozza, mint az heti rendszerességgel előfordul a kommunista korszak legbizalmasabb, külföldi tudósítói állásában magát már akkor megszedő Bolgár György vezette klubrádiós műsorában.

A 2009 óta működő portált – és most már ismerkedjünk meg nevükkel – Francois Gaillard, Corentin Léotard és William Brown alapította Budapesten.

Saját maguk szerint ők lettek a francia nyelvű hivatkozási médium Magyarországra vonatkozóan.

A „Hu-lala” nagyjából „Hu-hát” jelenti, és a „Hu” persze Magyarország.

Magukról azt írják, hogy a Le Monde, a Telerama, a Médiapart és a Radio France is sokszor terjesztette „exkluzív információikat”. Amit nem csodálunk.

Képzeljük el legalább egyszer, amit nem lehet, mert tisztességes emberek ilyet csak természetüket megerőszakolva tudnának csinálni, mi lenne, ha a Franciaországban élő magyarok indítanának egy ottani honlapot, amely naponta hányná le a franciákat, például azzal, hogy jellemző, tegnapelőtt éppen Versailles-ban bíztatott a Rotschild-patkány „ Emmanuel Macron elnök a „hódítás szellemének” visszahozatalára. Mely „hódítás szelleme” az algériaikat másfél millió megölt honfitársukra emlékezteti.

Tényleg itt az idő, hogy ezeknek megismerjük a pofáját, mert az állandó szemet hunyás svejki módszere nem igazán vezet eredményre.

Arra viszont megkérjük a kedves olvasókat, hogy amikor majd ősszel megkezdődik e portálon a kormány elleni színes forradalom („polgári engedetlenség”, azaz törvényszegések sora), senki ne éljen hasonló módszerrel – törvényszegéssel -, azaz e portál szerkesztőit ne vágja pofán.

Például Corentin Léotard-t. 

]]>www.lovasistvan.hu]]>

Hozzászólások

Béla
2017-07-06 13:06
„Minden felmérés azt mutatja, hogy Magyarországon a nép nagy része jobboldali érzelmű: a legfrissebb felmérések szerint a Fidesz 54, a Jobbik 23 százalékot kapna, ha ma lennének a választások. Ami 77 % jobboldali arányt jelent.” Úgy legyen! Ha Lovas végre ezt a királyi tévében mondhatná el, ismételhetné naponta. Olyan ingyenes népszavazást, nemzeti konzultációt tarthatna, most kaptam meg Orbán köszönő levelét többedmagammal, ahol minden állampolgár kérhetné, hogy a szavazások idején, választható, nem kötelező jelleggel, névvel és címmel választhassunk. Helyes lenne, olyan konzultációs levelezést kezdeményezni, ahol a polgárok, személyes adataik megadásával, hivatalos tértivevénnyel, önként nyilatkozhatnának, szeretnének új médiumtörvényt, ahol végre mindenki szabadon szólhat, neten, tévében és rádióban, véleménye s gondolata mindenkinek szent s sérthetetlen, veleszületett alapjog legyen. Vagy ne legyen. A tévé legyen veszélyes s töltött fegyver, a vásárló a fogyasztó felelőssége, mit s mikor, ki mit lát s néz, otthonában. Magánügy. Moderáció nincs, s korhatárok is feleslegesek. Olcsó konzultáció lenne ez a módszer, mert önkéntes s mindenki saját maga másolja le, vagy kezdeményezi az eldöntendő kérdéseket, a kérdőív is szerkeszthetővé válna. Ha többségbe kerül, akkor pedig erre hivatkozva, a kormány gyakorolhatja rendelkezéseiben a néphatalom akaratát. Érdemes lenne, törvényt hozni, négyévente a választópolgár ne csak a pártokról, s egyéni jelöltekről dönthessen, hanem aktuális kérdésekről is. Valamint saját választókerülete csend és rendbesorolási övezetéről is. Legyen végre itthon, otthonában a polgár. Sem a migránsokat, sem a m.fesztiválokat, s zsivajgó tömegrendezvényeket ne kelljen elviselnie, senkinek. Budapesti nem akar margitszigeti zajt? Szavazzon a legszigorúbb fokozatra, a teljes csend s zajrendeletre, lásd Napnyugati őrjárat Albany Street, Márai Sándor. S ha valóban Paks ellenes az átlag, nos szavazzon! S ha saját költségén a többség, hivatalos levélben, nevét s címét vállalva döntetni tud, ám legyen az! Hivatalos közlönyök és pártlapok név szerint közölhetik a névsorát az önkéntes nyílt szavazóknak, a nemzeti konzultáció résztvevőinek, valamint minden egyéb fontosnak tudott kérdésben válaszolni akaróknak. Tehát ha majdnem kétmillió ember, valamiről egységesen szavazott, mint most a migránsokról mi Orbán mellett, akkor a kormány vagy ennek megfelelő törvényeket hozzon, vagy hivatalosan kezdeményezheti a valódi népszavazás megtartását. Négyévenként a szavazatok arányában kell elosztani az országosan fogható csatornákat, a net pedig legyen alanyi jog, ingyenes, s ott is, bárki bármit mondhasson, nézhessen és terjeszthessen! Milton ezt szépen fejti ki, Szerb Antal szerint, mi is a sajtószabadság.. ..

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Emberi kapcsolatok (36) Autómánia (61) Gasztronómia (539) Flag gondolja (36) Kultúra (6) Nagyvilág (1309) Irodalmi kávéház (535) Történelem (17) Jobbegyenes (2764) Mozi világ (440) Sport (729) Politika (1582) Szépségápolás (15) Belföld (10) Tv fotel (65) Életmód (1) Titkok és talányok (12) Egészség (50) Alámerült atlantiszom (142) Mozaik (83) Vetítő (30) Tereb (146) Mondom a magamét (7429) Heti lámpás (306) Nézőpont (1) Rejtőzködő magyarország (168) Gazdaság (699)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>