Ma 2021 május 06. Ivett, Frida napja van. Holnap Gizella napja lesz.
lovas-istvan.jpg

Lovas István: Elhallgatott hírek 71. / Nemzetközi sajtószemle

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Merkel ellen fordult saját alkancellárja is.

]]>RUSSIA TODAY]]>

Sigmar Gabriel német alkancellár és gazdasági miniszter Merkel kancellárt bírálta, amiért az sietve alá akarja írni az USA-EU szabadkereskedelmi megállapodást, a TTIP-et. Merkel korábban kijelentette, hogy az év végéig meg kellene kötni e transzatlanti szerződést. A német szociáldemokraták vezetője azt is elmondta, hogy a sietség előnytelen megállapodáshoz vezetne és sem ő, sem pártja „soha” nem egyezne bele „olyasvalamibe, amelyet rossznak tekintenek”.

x             x             x

]]>Roberto]]> Saviano újságíró és világhírű maffiaszakértő kijelentette, hogy Nagy-Britannia „a világ legkorruptabb országa”.  „Ha valakit megkérdeznek, melyik a földkerekség legkorruptabb helye, Görögország, Nigéria, Dél-Olaszország jut eszébe. Nos, hírem van: az Egyesült Királyság az”, jelentette ki Saviano. Nem a bürokrácia, nem a rendőrség, nem a politika, hanem a pénzügyi tőke az. Londonban a tőketulajdonosok 90 %-ának offshore központja van. Az Egyesült Királyság Európa „bűnügyi fővárosa”, ami a korrupciót illeti. Saviano állandó rendőri védelem alatt él az elmúlt tíz évben, miután leleplezte a Camorra titkait.

]]>UNZENSURIERT]]>

Egy osztrák parlamenti kérdésre adott válaszból kiderült, az Ausztriában letartóztatottak 54 százaléka külföldi, írja a cenzúrázatlan osztrák hírportál.

x             x             x

A szocialisták bécsújhelyi körzeti titkára, Reinhard Kadlec az elnökválasztáson Norbert Hoferre szavazókat „idiótáknak, fasisztáknak és náciknak” nevezte. A portál azt írja, az iszonyatos vereségeket szenvedő SPÖ nem érti, hogy fél Ausztria a szabadságpárti Hoferre szavazott. A szocialisták eszüket vesztették attól való félelmükben, írja, hogy kicsúszik a kezükből a hatalom és közben egymás után „elmebeteg” dolgokat jelentenek ki. A cikk idéz más szocialista „álértelmiségi” politikus hasonló irányú kijelentéseit.

]]>BOULEVARD VOLTAIRE]]>

Franciaországban eszement gyakorisággal és egyhangú üzenettel jelennek már meg az oroszgyűlöletet keltő cikkek és könyvek, írja a népszerű francia alternatív portál.

x             x             x

]]>Nagyon]]> keményedik Franciaországban a szólásszabadság korlátozása, írja a cikk, bemutatva, hogy a „gyűlöletbeszéd” elleni törvények örve alatt gúzsba kötik a gondolatot, részletesen bemutatva az újabb és újabb lépéseket a szabad szó gall tiltására.

]]>INFOWARS]]>

Amerikai harmadik legnagyobb városát káosz és a mindent eluralkodó erőszak fenyegeti, miközben senki nem tudja,miként legyen úrrá a problémán, foglalja össze az amerikai hírportál cikkét, amely „Több tucat embert lőttek le a háborús hősök emlékünnepének hétvégéjén, amint felgyorsul Chicago összeomlása” címmel jelent meg. Miután évtizedeken keresztül a „Szeles várost” a radikális baloldal irányította, Chicago rothadó, bűnbandákkal fertőzött pokollá vált.

]]>FORWARD]]>

Miközben Netanjahu azt reméli, hogy stabilizálja az országot, destabilizálja a demokráciát” címmel az amerikai zsidóság vezető lapja a szélsőjobboldali, „bombasztikus ultranacionalista” Avigdor Liberman  hadügyminiszteri kinevezésének hatását elemzi. Forráspontra jutott az izraeli hadsereg és a politikai vezetés között a felszín alatt már régóta érezhető feszültség. A szerző a volt külügyminiszter kinevezésével járó súlyos nemzetközi hatásokra is kitér.

x             x             x

]]>Mi a]]> fene történik itt?”, idézi a cikk Donald Trumpot arról írva, hogy 2016 legnagyobb „sztorija” kétségkívül a populizmus, a radikális jobboldaliság terjedése Amerikától Izraelen át Európáig. „Európában a szélsőjobb erősödik Magyarországon, Görögországban, Franciaországban, az Egyesült Királyságban és Ausztriában…Jobboldali populista lett a Fülöp-szigetek elnöke. Jobboldali törvényhozási államcsínyt hajtottak végre Brazíliában…, ahol a kabinetben csak fehér férfiak ülnek.” A cikk ezután Putyin „revansista populista rezsimjét” említi.

]]>HSZINHUA]]>

A kínai hírügynökség jeruzsálemi keltezésű tudósítása arról ír, hogy romlanak a német-izraeli kapcsolatok, amelyek korábban megkérdőjelezhetetlenek voltak. Az ok: az izraeli telepesek terjeszkedése a megszállt palesztin területeken.

]]>www.lovasistvan.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Szépségápolás (15) Mozi világ (440) Vetítő (37) Gasztronómia (539) Mondom a magamét (5276) Egészség (50) Tereb (140) Irodalmi kávéház (505) Történelem (14) Flag gondolja (33) Autómánia (61) Mozaik (83) Gazdaság (657) Titkok és talányok (12) Emberi kapcsolatok (36) Életmód (1) Sport (729) Jobbegyenes (2018) Belföld (6) Politika (1578) Alámerült atlantiszom (142) Kultúra (6) Nagyvilág (1454) Rejtőzködő magyarország (171) Heti lámpás (254) Tv fotel (65)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>