Ma 2020 február 28. Elemér napja van. Holnap Anonymus napja lesz.
be29942e1fc0b71c054e184f3f458a11.jpg

Lovas István: Elhallgatott hírek 6.

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

November 16-án „Elhallgatott hírek” néven sorozatot indítottam azért, hogy a hazai média hallgatását vagy várható hallgatását áttörjem egyes témákban. Általában két napot várok arra, hogy egy hír megjelenjen nálunk, ami messze több annál, mint ami indokolt lenne a közléshez.

A legfrissebb hallgatások:

1. „Hozzunk létre szövetséget a titkolódzás, a megfigyelés és a cenzúra ellen” címmel szimpóziumot tartott a Centre for Investigative Journalism (a Tényfeltáró Újságírás Központja) Londonban december 5 és 7 között. A világ egyik legcsodálatraméltóbb, legtisztességesebb újságírója és dokumentumfilmese, az ausztrál-brit John Pilger már az első napon mondta el beszédét, amelyben feltette a kérdést, hogy miért lett a nyugati újságírásban a cenzúra és a torzítás a mindennapi gyakorlat része?

Felszólalása Harmadik mondatában azt kérdezte, hogy „A BBC miért lett oly gyakran a ragadozó hatalom szócsöve?” A negyedik mondata így szólt: „A New York Times és a Washington Post miért csapja be olvasóit?”

Pilger felhívja a figyelmet arra, hogy „a világot egy nagyobb háború, akár atomháború kilátása” fenyegeti. A tegnapi idővonalra itt kitett, „Elhallgatott hírek 5”-ben felsorolt három hír közül az elsőre is kitért. (Az amerikai kongresszus december 4-én 411 szavazattal 10 ellenében olyan határozatot fogadott el, amely Oroszország szomszédjai elleni agresszióját ítéli el. Felhívja a NATO-t és az USA szövetségeseit, hogy függesszenek fel mindenfajta katonai együttműködést Oroszországgal.)
Pilger erről a 758-as számú határozatról ezt mondta Londonban: „Dióhéjban az azt jelenti, készüljünk fel háborúra Oroszország ellen”. (Pilger egyébként a világ igen sok helyén volt haditudósító. A hetvenes években kétszer is az „Év újságírója” díjat kapta. Cikkeit és dokumentfilmjeit bátorságáért és igazmondásáért világszerte csodálják.
Aki a december 5-én Londonban elmondott teljes beszédét el akarja olvasni, a kitűnő, nem fősodratú és így nem manipulált amerikai ]]>counterpunch.org]]> hírportálon érheti el War by Media and the Triumph of Propaganda /Háború a média segítségével és a propaganda győzelme/ címen itt: ]]>http://www.counterpunch.org/…/war-by-media-and-the-triumph…/]]>

2. „Ismét háború Európában? De ne a mi nevünkben!” címmel jelent meg német közéleti személyiségek egész sora aláírásával felhívás politikusokhoz és újságírókhoz. Ebben követelik, hogy ne robbantsanak ki háborút Oroszország ellen az ukrán konfliktus ürügyén.

A aláírók között van Klaus Maria Brandauer szinész-rendező, Roman Herzog volt államelnök, Klaus von Dohnanyi, Hamburg első polgármestere, Lothar de Maziere volt miniszterelnök, Wim Wenders filmrendező, Gerhard Schröder volt kancellár és sokan mások. A nyílt felhívás teljes szövege itt olvasható németül: ]]>http://www.russland.ru/wieder-krieg-in-europa-nicht-in-uns…/]]> A német sajtó általában csak részleteket közöl belőle.

3. Aki csodát szeretne látni, olvassa el az összes kommentárt az amerikai veteránok honlapján, amely arról ad hírt, hogy McCain szenátor Orbán Viktort neofasisztának nevezte. VALAMENNYI amerikai veterán katona kommentárjában Orbán Viktort védi és McCaint támadja, olykor igen erős szavakkal. A kommentárok mennyisége tengernyi. A magát amerikai patriótának nevező Veterans Today annyiban tér el szinte valamennyi nyugati sajtóterméktől, hogy nem törli a szerkesztőségnek nem tetsző kommentárokat.

Az első három kommentár rövidített fordítása: Nep Garcia: Hahaha, a bagoly diktátor hívja a verebet neofasisztának?... Ed Comerford: „Hogy van pofája ennek a cionszolga McCain-nek….”; Nicholas Andrian: Nem akarom elhinni, hogy ez Oroszországgal akar kiállni. Egy atomhatalommal. Amelynek hazafi az elnöke…
Aki nem hiszi a csodát, itt járhat utána: ]]>http://www.veteranstoday.com/…/hungary-fuming-after-mccain…/]]>

forrás: Lovas István Facebook

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

]]>www.flagmagazin.hu]]>]]>
]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Jobbegyenes (1696) Mozaik (42) Szépségápolás (15) Politika (1571) Életmód (1) Emberi kapcsolatok (36) Egészség (50) Tereb (139) Gasztronómia (539) Flag gondolja (33) Kultúra (4) Mozi világ (440) Belföld (5) Mondom a magamét (4342) Irodalmi kávéház (481) Sport (729) Vetítő (37) Tv fotel (65) Autómánia (61) Alámerült atlantiszom (142) Rejtőzködő magyarország (171) Nagyvilág (1446) Heti lámpás (232) Gazdaság (640) Történelem (13)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>