Ma 2021 október 22. Előd napja van. Holnap Gyöngyi napja lesz.
lovas-istvan.jpg

Lovas István: Elhallgatott hírek 65. / Nemzetközi sajtószemle

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Elhallgatott hírek” néven sorozatot indítottam azért, hogy a hazai média hallgatását vagy várható hallgatását egyes témákban áttörjem.

]]>DIE WELT]]>

„Akkor magyar viszonyok lesznek Bécsben” címmel a német lap vasárnapi cikke ismerteti Hajo Funke német politológus értékelését arra az esetre, ha aznap az osztrákok Hofert választják elnöküknek. A kimenetelnek – ami a jobboldali populisták győzelmét jelenti –  súlyos következményei lesznek Ausztriára, Németországra és egész Európára nézve. A „magyar viszonyokat” így foglalta össze: „illiberális és iszlámellenes retorika”.

]]>KURIER]]>

12 nyomtatott oldal terjedelmű interjút készített Robert Menasse osztrák íróval az osztrák bulvárlap. Ebben „a vér- és lódenkabát Ausztria szellemtelen triumfalizmusát és a kipirosodott pofákat” kárhoztatja. Kifejtette, untatja,  hogy a szabadságpárti Norbert Hoferre vasárnap szavazók nácik-e vagy sem. „Lényegtelen és kész”, mondta. Mert „Hofer az”. Majd hozzátette (az osztrákok  okulására): „Az embernek nincsenek német-nacionalista kötődései, és nem hord kalaplyukában búzavirágot, fehér kötött lábszárvédőt, ha nem náci. Mert ha az ember mindezt teszi, és valóban nem náci, akkor totális idióta.” Majd rátér az osztrákok „mentalitástörténeti örökségére, a „házi gyártmányú fasizmusra”, majd kijelenti, hogy „a fasizmus a legnagyobb patriotizmus”. (Menasse írásaiban és regényeiben központi helyet kap az antiszemitizmus kérdése.)

]]>SPUTNIK]]>

Eljött ez is: most Obamát nácizták le. Valerij Szorokin, az orosz alkotmánybíróság elnöke azt mondta, az USA a poszt-szovjet korszakban a nemzetközi ENSZ-normákat éppen úgy megkerüli, mint annak idején a hitleri Németország tette a Nemzetek Ligájával, jelenti az orosz hírügynökség német nyelvű portálja. Egy szentpétervári nemzetközi jogászfórumon nyilatkozó Szorokin elmondta, Barack Obama beszédeiben éppen úgy az amerikai nép „kiváltságosságáról” beszél, mint a harmadik birodalom propagandistái tették Hitler idején. Az elmúlt években egyre többet hangoztatják az amerikai állam kiváltságáról, kizárólagosságról és főként globális jogairól szóló téziseket, mondta Szorokin, ami ugyanaz, mint amit a „náci boncok” használtak a németek és Németország kizárólagosságáról.

]]>RUSSIA TODAY]]>

A világon több mint 400 nagyvárosában folynak tüntetések tüntettek az amerikai génmódosító Monsanto biotechnológiai óriásvállalat ellen. A tiltakozók olyan táblákat vittek, hogy „Az egész világ gyűlöli a Monsantót”. Minderről először szombat délután számolt részletesen és több helyszínről az orosz globális hírtévé. Sokan tartanak attól, hogyha létrejön a transzatlanti kereskedelmi megállapodás az Egyesült Államokkal, az amerikai törvények az unióban is megvédik a Monsanto termékeit.

*             *             *

]]>Clintonné a világbékét]]> fenyegeti, mert Európát „pusztító konfliktuspolitikába rángatná”, nyilatkozta Marine Le Pen, a francia Nemzeti Front elnöke a Russia Todaynek. Külügyminiszterként már olyan döntéseknek volt része, amelyek „a világot objektíve káoszba taszították”, tette hozzá.

]]>Az olasz infrastrukturális]]> minisztérium a lombardiai Pontoglio kisvárost arra utasította, hogy eltávolítson egy úti táblát, amelyen az áll, hogy Pontoglio ragaszkodik „a nyugati kultúrához és a mély keresztény hagyományokhoz”, és „távozásra kéri azokat, akik nem tartják tiszteletben a helyi kultúrát és hagyományokat”. Pontoglio két hetet kapott a tábla eltávolítására.

]]>THE FISCAL TIMES]]>

  1. R. McMaster tábornagy Washingtonban a Stratégiai és Nemzetközi Tanulmányok Központjában tartott beszédében elmondta, hogy az oroszoknak az amerikaiakat meghaladó tűzerejük és, egyebek között, jobb harci járműveik vannak. Ha szárazföldi konfrontációra kerülne sor, az Egyesült Államokra csúnya ébredés várna, tette hozzá.

]]>SPUTNIK]]>

Bernard Cazeneuve francia belügyminiszter kijelentette, hogy  nem jött el még a megfelelő idő az ukránok vízummentességének bevezetésére.

*             *             *

]]>A 85 éves]]> Gorbacsov volt szovjet pártfőtitkár egy interjúban támogatásáról biztosította Putyin elnököt, amiért a Krím-félsziget ismét Oroszország része lett. Elmondta, „Mindig is a népek önrendelkezése mellett álltam, és a Krím-félszigeten a többség az Oroszországgal való újraegyesülés mellett döntött”. Kijev dühödten reagált, és Anton Gerascsenkó, az ukrán belügyminisztérium tanácsoda azzal fenyegetett, hogy lezárják Európát Gorbacsov előtt.

]]>DEUTSCHE WIRTSCHAFTS NACHRICHTEN]]>

Az Európai Központi Bank politikája veszélyezteti a németek nyugdíját. Egyedül Németországban 80 millió szerződés került veszélybe a biztosítók alultőkésítettsége miatt. „Kétséges, hogy az állam meg tudja-e menteni a takarékoskodókat”, írja a német gazdasági-politikai portál. /Balliberálisra fordítva: Frankfurt einstandolta Európa nyugdíjasait./

*             *             *

]]>Az ENSZ és vezető]]> technológiai konszernek az internet átfogó cenzúrázásán dolgoznak. A cél: az úgynevezett veszélyes ideológiákat és terrorista propagandát megtiltsák. /Aki a cikkben található linkre kattintva ráugrik a 28 oldalas ENSZ dokumentumra és megkeresi az „antiszemitizmus” kulcsszót, mit ad a véletlen, megtalálja benne./

*             *             *

]]>Az Európai Bizottság azt]]> veti Németország szemére, hogy Európa legnagyobb szennyezője, számos környezetvédelmi határértéket túllép és polgárai egészségét veszélyezteti.

*             *             *

]]>Most közzétett]]> Enmid-N24 felmérési eredmények szerint a németek 74 százalékának az a véleménye, hogy a hagyományos pártok túlzottan eltávolodtak a valóságtól.

]]>THE NEW YORK TIMES]]>

Miként csináltak Koszovóból termékeny talajt az Iszlám Államnak” címmel a vezető amerikai lap pristinai tudósításában így foglalja össze cikkét: „Szélsőséges egyházfiak és a szaúdiak, valamint mások által támogatott titkos társaságok egy valaha toleráns muzulmán társadalmat a szélsőségesség forrásává alakították”. Koszovóban – 1,8 millió lakosra – 800 mecset működik. 240-et az 1999-ben befejeződött háború óta működtetnek. Többnyire szaúdi pénzből, ahol a wahhabizmus ideológiáját terjesztik. A szaúdiak Koszovóban – mint az egész világon – az iszlámnak ezt az ott hivatalos változatát terjesztik. Új-Delhiben, India fővárosában például 140 muzulmán prédikátor kap pénzt az ottani szaúdi konzulátustól.

]]>REUTERS]]>

Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke azzal fenyegette meg Nagy-Britanniát, hogy ne számítson sok jóra, ha úgy dönt, elhagyja az Európai Uniót, jelentette a brit hírügynökség. „Az Egyesült Királyságnak el kell akkor fogadnia, hogy harmadik országként kezelik, mégpedig nem kesztyűs kézzel”, tette hozzá a közismert ember.

]]>Il GIORNALE]]>

Laura Boldrini, az olasz képviselőház (baloldali-zöld) elnöke, az olasz állam harmadik legfontosabb politikai szereplője, akinek hűséggel kellene viseltetnie Olaszország iránt, nyilvánosság előtt látható mellén ott feszít az „Európai Egyesült Államok”, egy nem létező entitás bélyegzője, de amely fordításban azt jelenti,  hogy Olaszország eltűnik szuverén és független államként, és amely több millió illegális muszlim invázióját segíti elő, bírálja őt a jobboldali olasz lap annak alkalmából, hogy Boldrini most mindennél tovább menve az „iszlámgyűlöletet” bűncselekménnyé akarja nyilvánítani, miközben a nyakelmetsző, lemészároló iszlám terrorizmus robbanásszerűen terjed.

]]>AFTENPOSTEN]]>

Olaszországban a Starbucks elleni kávéhadjáratra készülnek. A vezető norvég lap kiváló tudósítása Torino leghíresebb kávéházában, a Samambaia-ban beszélgetéssel indul, ahol Michela Marcon elmagyarázza: az olasz bébik kávéspohárral a kezükben születnek. Michela undorral beszél a Starbucks kávék minőségéről. A Samambaiaban a kávét maguk pörkölik és három barista dolgozik „sebészi pontossággal”. Az óriáscég, mint megannyi globális társa, adóparadicsomok használatával kerüli el az adót és válik tisztességtelen piaci versenyzővé. Michela elmondta, őket „csillagászati” tételek terhelik: jövedelmük 65 %-át fizeti kávéházuk az olasz államnak.

]]>TIMES OF ISRAEL]]>

Ahmad Karimpúr, az iráni forradalmi gárda elit al-Kudsz Erőinek egyik tanácsadója kijelentette: ha Ali Hamenei legfelsőbb iráni vezető parancsot ad Izrael elpusztítására, „a cionista rezsimet nyolc percnél hamarabb eltöröljük a Föld felszínéről”. Hozzátette, Irán tesztelte kétezer kilométer hatótávolságú ballisztikus rakétáit, amelyek +/- 8 méteres pontossággal találtak célba. „Ami nulla hiba”, tette hozzá.

]]>HAARETZ]]>

A beiktatásra váró Avigdor Liberman izraeli hadügyminiszter javasolta, hogy egy törvénytörvénytervezetbe foglalt halálos ítélet terrorcselekményekre csak a katonai bíróságok által kimondott döntésekre vonatkozzon. Oda a palesztinokat állítják, írja az angol nyelvű izraeli lap. Hasonló cselekedetek elkövetéséért izraelieket polgári bíróság elé állítják.

x             x             x

Végül egy 7 nappal ezelőtti interjú, amelyet Ferenc pápa adott a francia katolikus La Croix-nak, és amelyben – hihetetlen, de igaz –  párhuzamot von az Iszlám Állam és Jézus között:

]]>LA CROIX]]>

Ferenc pápa kijelentette: „Nem hinném, hogy ma lenne félelem az iszlámtól, mint olyantól, de az Iszlám Államtól és az iszlámból részben fakadó hódító háborújától igen. Igen, a hódítás gondolata az iszlám lelkében lakozik. De ugyanezen hódítói gondolattal értelmezhetnénk Máté evangéliumának a végét, amikor Jézus tanítványait minden nemzethez elküldi.”

]]>www.lovasistvan.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Kultúra (6) Egészség (50) Rejtőzködő magyarország (168) Gazdaság (662) Titkok és talányok (12) Mozaik (83) Irodalmi kávéház (506) Mondom a magamét (5649) Történelem (14) Politika (1578) Gasztronómia (539) Sport (729) Emberi kapcsolatok (36) Jobbegyenes (2133) Belföld (6) Mozi világ (440) Autómánia (61) Tv fotel (65) Heti lámpás (255) Alámerült atlantiszom (142) Életmód (1) Szépségápolás (15) Tereb (138) Nagyvilág (1463) Vetítő (30) Flag gondolja (33)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>