Ma 2024 június 24. Iván napja van. Holnap Vilmos napja lesz.
lovasistvanpubli.jpg

Lovas István: Elhallgatott hírek 212.

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Ismét brutális összeverés a linzi főpályaudvaron: a vöröseket és a zöldeket okolják.

]]>WOCHENBLICK]]>

Az osztrák Linz város főpályaudvarán egy tíztagú banda összevert és kirabolt egy 26 éves férfit. A szemtanúk szerint arabok és afgánok voltak a támadók.

Ez a múlt szombaton történt.

A rendőrség most követelte, hogy szereljenek fel térfigyelő kamerákat a főpályaudvarra.

Mert ott eddig nem voltak.

Detlef Wimmer szabadságpárti alpolgármester közölte, a vörös-zöld városvezetési koalíció nem akarta, hogy ott kamerákat szereljenek fel. 2011 óta követeli a felszerelésüket az Osztrák Szabadságpárt.

Már Tolsztoj is antiszemita

]]>RFE/RL]]>

Ha nem is „ő”, de az ükunoka.

Erről jelent a prágai székhelyű amerikai kormányzati szócső, a SZER/Szabadság Rádió így kezdve sztoriját:

„Oroszország zsidó közösségének vezetői azzal vádolták az ország első számú törvényhozóját, hogy antiszemita megjegyzéseket tett, amikor bírálta a folyamatos tiltakozásokat, amiért a szentpétervári ikonikus Szent Izsák katedrálist – a világ egyik legnagyobbja – át akarják adni az orosz ortodox egyháznak.”

Pjotr Tolsztoj, az állami Duma elnökhelyettese január 23-án  a tiltakozókat a „letelepedési övezet” lakói leszármazottainak nevezett (azaz a cári Oroszország azon nyugati területe, ahol zsidóknak megengedték, hogy ott éljenek).

A törvényhozó – Lev Tolsztoj híres orosz író ükunokája – kijelentette, a tiltakozók elődjeik „munkáját folytatják”, „akik elpusztították katedrálisainkat, miután pisztolyaikkal ugrottak át a letelepedési övezetből 1917-ben”.

Áramlanak az országok a kínai befektetési bankhoz, amely a Világbank konkurense

]]>DEUTSCHE WIRTSCHAFT NACHRICHTEN]]>

Idén az elsősorban kínai tulajdonban lévő Asian Infrastructure Investment Banknak (AIIP – Ázsiai Infrastruktúra Befektetési Bank) három földrész 25 ország lesz tagja, és ezzel, jelenti a független német gazdasági-politikai hírportál, Kína megerősíti befolyását a világkereskedelemben. Közöttük csatlakozik Kanada, Írország és Etiópia.

Az AIIB-t tavaly 57 alapító ország hozta létre az Obama-kormány kifejezett akarata ellenére. 100 milliárd dolláros alaptőkéje van. Az alapítókhoz tartozik Németország mellett Nagy-Britannia, az USA szoros szövetségese.

„Schulz jelent mindent, amit ma a németek és a nyugati népek elutasítanak”

]]>BLASTING NEWS]]>

A független hírportál felteszi a kérdést, miként lehetséges, hogy a német Szocialista Párt a lehető legrosszabb jelöltjét, Martin Schulzot akarja kancellárjelöltjeként indítani.

Cikkét azzal kezdi, hogy az úgynevezett minőségi sajtó egymás kezéből ragadja ki a tollat, hogy cikkek halmazát írja Trump elnök ritka hajáról és arról, miként táncol. Olykor elmebajosnak nevezve.

De ugyanakkor egyetlen szót sem veszteget arra, hogy Brüsszelben az Európai Parlament élén éveken át egy telegőzölt alkoholista állt, és ennek netán száraz változatát akarja pártja Németország vezetőjének.

„Ilyenkor mondhatja az ember, hát mégse olyan rossz, hogy Németországnak nincsenek atombombái, mert akkor egy beszívott kancellár még kiválthatná az Armageddont. De azért jó lenne, ha Németországban szabadna azt, amit német újságírók külföldi államférfiakkal megtehetnek. Nevezetesen feltenni a kérdést: alkalmas a hivatalára?”

A cikk megemlékezik Berlusconi olasz miniszterelnök azon mondatáról is, amikor Schulzot az Európai Parlamentben lekápózta.

Az írás zárómondata:   „Mi mozgatja az SPD-t? Teljes gázzal azt akarja,  hogy kevesebb szavazatot kapjon az AfD-nél? Tényleg? Úgy néz ki.”

Razziák, házkutatások német tartományokban „terrorgyanús” „birodalmi polgárok” ellen

]]>DIE WELT]]>

A német rendőrség több szövetségi tartományban jobboldali szélsőséges lakásában házkutatást tartott. Azzal gyanúsítják őket, hogy rendőrökre, menekültkérőkre és zsidókra akartak támadni. Magukat “birodalmi polgároknak” nevezik.

A szövetségi ügyészség információja szerint tizenkét lakást kutattak át. Hetet gyanúsítanak terrortámadások előkészítésével.

A házkutatásokat Alsó-Szászországban, Berlinben, Brandenburgban, Rajna-Pflazban, Berlinben és Baden-Württembergben tartották.

Ma azt írja a Tagesspiegel, hogy biztonsági körökből származó információja szerint Németországban az erőszakos cselekedetek elkövetésére hajlandó szélsőjobboldal egyre erősebb és militánsabb. Számuk tavaly 12 ezerre nőtt.

Magyarország még a korábbinál is keményebben kiáll az Oroszország elleni szankciók enyhítéséért

]]>SPUTNIK FRANCE]]>

Az orosz hírügynökség francia nyelvű portálja  arról ír,  hogy Magyarország „tovább folytatja stratégiáját és reméli, hogy az Oroszország és Európa közötti normalizálás egyik oszlopává válik”.

Idézi Szijjártó Péter külügyminisztert, aki kijelentette, az Oroszország elleni szankciók „hatástalanok és károsak”.

Hangsúlyozta, Magyarország e szankciók miatt 6,5 milliárd dollárt vesztett, ami jelentős veszteség tekintettel arra,  hogy Magyarország évi exportjának teljes értéke 90 milliárd dollár.

Szijjártó reményét fejezte ki,  hogy a szankciókat enyhítik az Európai Unió márciusi csúcstalálkozóján. „Sok függ az orosz-amerikai párbeszédtől”, mondta.

Hozzátette azt is, hogy Magyarország „az orosz-európai kapcsolatok újraindításának egyik oszlopává válni”.

A holland miniszterelnök Trump-szerű fordulata; máris lepopulistázták

]]>THE NEW YORK TIMES]]>

A vezető amerikai lap arról hír hosszabban, hogy Mark Rutte holland miniszterelnök a holland establishmentet és sok holland polgárt döbbentett meg azzal az üzenettel, amelyet hirdetésként adott fel tegnap több holland lapban és azt üzente azoknak, akiknek nem tetszik Hollandia, hogy szabad az út és távozhatnak.

Nyilvánvaló, hogy a hangváltozás a radikális Geert Wilders pártelnöktől való félelmében tette, hiszen az utóbbi ma a legnépszerűbb politikus az országban.

Az NRC Handelsblad nevű napilap szerkesztőségi állásfoglalásban támadt neki ma Ruttének. Egyszerűsítőnek és opportunistának nevezte és figyelmeztette arra,  hogy bűnbakot teremthet a muzulmánokból.

A Trouw nevű napilap azt írta, hogy Rutte „amatőr populista”.

Geert Wilders Rutte levelét megtévesztőnek nevezte és egy online videó üzenetében felszólította, ne próbálja félrevezetni az embereket. „Ön volt az, aki miatt elvesztettük szabadságunkat, biztonságunkat és kultúránkat”, mondta.

A mecsetek bezárást és a migránsok be nem engedését sürgető Szabadság Párt elnök twitterében pedig így jellemezte Ruttét: „A nyitott határok, a menekültcunami, a tömeges bevándorlás, az iszlamizálás, a hazugság és becsapás embere”.

]]>www.lovasistvan.hu]]>

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Tv fotel (65) Heti lámpás (320) Irodalmi kávéház (537) Belföld (11) Mondom a magamét (7668) Nézőpont (1) Autómánia (61) Emberi kapcsolatok (36) Titkok és talányok (12) Rejtőzködő magyarország (168) Flag gondolja (36) Jobbegyenes (2819) Politika (1582) Történelem (18) Alámerült atlantiszom (142) Sport (729) Nagyvilág (1310) Mozi világ (440) Életmód (1) Tereb (146) Kultúra (9) Vetítő (30) Egészség (50) Szépségápolás (15) Gasztronómia (539) Gazdaság (711) Mozaik (83)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>