Ma 2022 május 21. Konstantin napja van. Holnap Júlia, Rita napja lesz.
lovasistvanpubli.jpg

Lovas István: Elhallgatott hírek 211. / Nemzetközi sajtószemle

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Nyilvános lefejezés az USA stratégiai szövetségese, Szaúd-Arábia terrorállamában

(videóhoz link a blogon mellékelve)


Szaúd-Arábia évi mintegy 100 millió dollárt költ az iszlám terrorizmus (vahabizmus/szalafizmus) globális előmozdítására.

Rendkívül ritka videó linkjére kattinthatunk ]]>itt]]>, amely azt mutatja, hogy az Egyesült Államok stratégiai szövetségese országában miként vágják le egy nő nyakát a zebrán, teljes nyilvánosság mellett.

Macedónia megindította a globális SOS (Stop Operation Soros) mozgalmat

]]>PAMELAGELLER]]>

Új, nagy, globális mozgalom indult Macedóniában SOS (Stop Operation Soros – „Állítsátok Le a Soros Hadműveletet!”) néven azért, hogy „az egykor a nácikkal együttműködő George Soros milliárdos gonosz machinációjának véget vessenek”.

Az SOS alapítói felhívták a világ polgárait, hogy „harcoljanak a civil szektor egycélúsága ellen, aminek a kitalálója és vezetője George Soros”. „A mozgalmat azért hozták létre, hogy leleplezzék George Soros szervezeteinek felforgató tevékenységeit”.

Soros fokozatosan átvette a teljes macedóniai civil szektort és azt saját céljaira használja és eszközként egyetlen politikai párt céljai érdekében.

Ezt a Soros ernyő alatt működő Nyílt Társadalom Alapítvánnyal valósították meg.

A szervezők azzal is megvádolták az alapítványt, hogy az a macedón szuverenitás aláásása érdekében együttműködik külföldi érdekcsoportokkal, külföldi nagykövetségekkel és olyan szervezetekkel, mint az USAID.

Az erről jelentő portál cikkében példának tekinti azt, hogy Magyarországon Orbán Viktor miniszterelnök bejelentette, erősen korlátozni fogják Soros szervezeteinek magyarországi tevékenységeit.

Szintén említette Julan Assange WikiLeaks alapító vádját Soros ellen, miszerint annak Szervezett Bűncselekményeket és Korrupciót Jelentő Projektje „kizárólag arra összpontosít, hogy negatív sztorikat tegyen közzé Oroszországról”.

Plusz infó a témában a Russia Todayből: ]]>https://www.rt.com/viral/373253-assange-reddit-soros-usaid/]]>

Rutte holland (!) miniszterelnök: „Viselkedj normálisan vagy takarodj az országból!”

]]>RUSSIA TODAY]]>

Mark Rutte holland miniszterelnök teljes oldalas hirdetéseket adott fel számos holland lapban sürgetve azokat, akiknek nem tetszik a holland élet,  hogy távozzanak az országból.

A hirdetés szövege:

„Ha egy olyan országban élsz, ahol annyira zavar, ahogyan egymással viselkedünk, van választásod. Takarodj!. Nem kell, hogy itt maradj”.

A hírt közlő Russia Today megjegyzi, egyértelmű, hogy Rutte veszélyeztetve érzi magát  radikális riválisától, Geert Wilderstől, az Európa-szerte ismert migránsellenes pártvezetőtől.

/Ezt a hírt az MTI-nek tilos elolvasnia!/

Erdogan-párti képviselő: A NATO terrorszervezet, amely Törökországot fenyegeti

]]>RUSSIA TODAY]]>

Samil Tayyar, a Törökországot vezető Igazság és Fejlődés Párt (AKP)  országgyűlési képviselője megkérdőjelezte a NATO elkötelezettségét kulcsfontosságú tagja, Törökország iránt, azt állítva, hogy a katonai tömb támogatta a törökországi kormánybuktatási kísérleteket és támogatja a térségben működő terrorcsoportokat.

Tayyar a délkeleti Gazientep tartományt képviseli.

Ezt mondta: „A NATO mindig mocskos és véres tetteket hajtott végre országunkban. Az 1960-as katonai puccsot a britek rendezték meg. Az 1971-es államcsínyt a CIA, az 1980-as puccsot a NATO”.

A NATO nem partner, hanem „fenyegetés lett és terrorszerezeteit terjeszti a térségben”.

Ezt pedig Mevlut Cavusoglu  török külügyminiszter mondta e hónapban, korábban: „Népünk kérdi, miért használják az Incirlik légitámaszpontot? Lehetővé tettük, nem csak az USA-nak, de más országoknak is, hogy harci gépeikkel igénybe vehetik Incirliket  az Iszlám Állam elleni küzdelemben. De mire jó ez, ha nem biztosítanak nekünk légi támogatást az Iszlám Állam ellen folytatott, legkényesebb hadműveleteinkben?”

Tayyar pedig ezt mondta még: „A NATO a hidegháborús korszak terméke”.

/Emlékeztető: Trump a NATO-t „idejétmúltnak” nevezte./

/Figyelmeztetés: az MTI-nek ezt is tilos elolvasnia!/

Cipi Livni elkerülte Belgiumot, mert fél letartóztatásától

]]>AL JAZEERA]]>

Cipi Livni volt izraeli külügyminiszter lemondta brüsszeli látogatását, miután az ügyészség közölte, kérdőre vonja háborús bűnök elkövetésének vádjával.

Úgy volt, hogy tegnap zsidó vezetőkkel találkozik a belga fővárosban. Azt állította, „személyes okokból”, de a belga Le Soir megírta látogatása lemondásának valódi okát.

Steinmeier német külügyminiszter: Trumppal megkezdődött az új világrend

]]>PRESS TV]]>

Frank-Walter Steinmeier német külügyminiszter a berlini, 14-ik Német-Holland Fórumon – amelynek idei fő témái a migráció és integráció – arra figyelmeztetett, hogy Donald Trump elnöksége „a régi világrend végét” jelenti.

Ezt mondta: „Ma súlyos a tét. Donald Trump megválasztásával a 20-ik századi régi világrendnek vége”, jelentette ki tegnap az Independent brit lapnak.

/Megjegyzés: Az idősebb Bush 1990-es beszédét tekintik az “Új világrend” indulásának./

EUOBSERVER exkluzív: az EU-ban teljes titoktartásban tárgyalják a törvényeket

]]>EUOBSERVER]]>

2014 óta példátlan: az EU-ban teljes titokban ment tavaly a törvénykezés

A brüsszeli szakportál ma reggel 8:44-kor jelentette, hogy „Az EU-ban a titkos törvényhozás rekordot ért el 2016-ban, amelyet ezelőtt csak egy alkalommal értek el”, mégpedig 2014-ben.

Egy normál törvényhozási folyamat úgy indul, hogy a törvényjavaslatot az Európai Bizottság küldi ki. Azt átküldik az Európai Parlamenthez és az EU Tanácsához, amely a tagállamokat képviseli.

Ha nem tudnak megállapodni a javaslat első olvasásakor, második olvasást indítanak. Csakhogy a parlament által továbbított adatok szerint egyetlen törvényjavaslatnál nem volt tavaly második olvasat és megvitatás utáni megállapodás és ilyenre 2014-et eltekintve nem volt példa 2004 óta, amióta ezeket a körülményeket számon tartják.

A második olvasás fontos, mert ott nyílik meg a nagy nyilvánosság előtti vitára. „E fázis elmaradása azt jelenti, hogy a részletekről zárt ajtók mögött egyeznek meg és a nyilvánosságnak belső információra van szüksége annak megértéséhez, hogy mi történik.”

A bekötött lobbisták viszont értesülnek arról, miként halad előre a folyamat.

/Ó, Soros-féle Transparency International, ó, a magyarországi átláthatósági bajok miatt percenként károgó médiumok, ugye nem fogtok ezúttal is kettős mércét alkalmazni és most ugyanúgy rikoltozni fogtok – ezúttal  Brüsszel felé?/

]]>www.lovasistvan.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Gazdaság (664) Alámerült atlantiszom (142) Szépségápolás (15) Sport (729) Flag gondolja (33) Emberi kapcsolatok (36) Irodalmi kávéház (513) Autómánia (61) Belföld (6) Történelem (14) Tereb (141) Tv fotel (65) Mondom a magamét (6064) Egészség (50) Heti lámpás (259) Titkok és talányok (12) Életmód (1) Gasztronómia (539) Mozaik (83) Jobbegyenes (2308) Politika (1581) Rejtőzködő magyarország (168) Nagyvilág (1465) Kultúra (6) Mozi világ (440) Vetítő (30)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>