Ma 2022 szeptember 29. Mihály napja van. Holnap Jeromos napja lesz.
lovasistvanpubli.jpg

Lovas István: Elhallgatott hírek 208. / Nemzetközi sajtószemle

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Kanadai rendőrség a szexuálisan bántalmazott 14 éves diáklány anyukájának: “Tekintsen a dologra a támadó szemszögéből”.

]]>MILO]]>

Egy 14 éves kanadai gimnazista kislányt szexuálisan támadott meg egy szíriai menekült egy iskolai táncos rendezvényen.

A támadók először ketten voltak és ugyanazon iskolának a diákjai.

Az áldozat édesanyját  Fredericton város rendőrsége arra bíztatta, hogy tekintsen minderre „a szíriai menekült szemszögéből”, figyelembe véve a „kulturális tényezőket”. Mint azt, hogy mennyire másként öltöznek a kanadai diáklányok a szíriai iskoláslányoktól és hogy egy másik országban egy fiúban „miként áramlanak a hormonok”.

A szíriai támadót egy hétre felfüggesztették az iskola látogatásától, de már ismét járhat, míg az áldozat terápiás kezelés alatt áll.

Koblenzben Le Pen meghirdette egy új világ megszületését Trump példájával

]]>EL PAÍS]]>

Ma a németországi Koblenz városában tartottak konferenciát Európa bevándorlásellenes „populista” pártjainak vezetői. /A Jobbik vezetője, illetőleg képviselői nem kaptak meghívást./

Beszédet mondott Marine Le Pen, a szervező AfD társelnöke, Frauke Petry, a holland Geert Wilders és az olasz Matteo Salvini, jelenti a vezető spanyol lap Kobleznből.

Marine Le Pen, a francia Nemzeti Front elnöke és a felmérések szerint a legnépszerűbb francia elnökjelöltje kijelentette, „Egy világ végére értünk és egy másik megszületéséhez” Donald Trump elnökké avatásával.

Amikor a felszólalók szájából elhangzott Merkel neve, a teremben azonnal felcsattant a „Merkelnek mennie kell” kiáltás.

A balliberális spanyol lap zárómondatához azonnal megtalált valakit, akinek a megfelelő dolgok jutottak eszébe. Ő ezt mondta: „A szélsőjobboldali vezetők a modern hazafiság leple alatt rejtegetik a régi fasiszta eszméket”.

Végre: egy indianai YMCA wellnessklub letiltotta a CNN álhírtévét helyiségei tévéképernyőiről

]]>ZEROHEDGE]]>

A YMCA hálózat Indiana állambeli Valparaiso Family wellnessklubja hirtelen letiltotta a CNN csatorna adásait a helyiségeiben fogható tévéadók közül.

Ez pénteken történt. A Chicago Tribune beszámolója szerint a döntést Robert Wanek igazgató hozta, miután több tucat panaszt kapott a vendégektől a CNN nyilvánvaló „politikai elfogultsága” és az „álhírek” folyamatos sugárzása ügyében.

Vezető vallon lap: Patriotizmus, nacionalizmus, populizmuskövetelés

]]>LE SOIR]]>

A belga lap ezzel a főcímmel reagált Trump beiktatási beszédére: „America first, és mi és mi és mi”.

Alcím: „Patritotizmus, nacionalizmus, izolacionista tendenciák, populizmuskövetelés: ilyen programja van az új amerikai elnöknek.

WSJ: Trump éles retorikája a washingtoni establishment ellen

]]>THE WALL STREET JOURNAL]]>

Ezzel a címmel ír a globális pénzügyi-politikai lap a beiktatási beszédről és eseményről. A cikk ezt az alcímet kapta: „Megindul az óra a beiktatott elnök azon ígéretét illetően, hogy messzemenő gazdasági és nemzetbiztonsági változtatásokat hoz az USA-ba”.

/A cikk érdekes módon enyhébb tónusában azon cikkekkénél, amelyek a New York Times-ban és a Washington Postban jelentek meg a témában./

Az írás kiemeli, hogy Trump 16 perces üdvözlő beszédében „egyenesen szólt támogatóihoz”.

A cikk ezt a mondatát idézi elsőként: „Minden, a kereskedelemmel, adókkal, bevándorlással és külpolitikával kapcsolatos döntést úgy fogok meghozni, hogy azok az amerikai munkásoknak és az amerikai családoknak legyen a hasznára. Majd ezt: „A protekcionizmus nagyobb jóléthez és erőhöz vezet.”

]]>www.lovasistvan.hu]]>

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Vetítő (30) Történelem (15) Flag gondolja (33) Heti lámpás (260) Szépségápolás (15) Életmód (1) Nagyvilág (1464) Sport (729) Gasztronómia (539) Autómánia (61) Tereb (142) Mozi világ (440) Egészség (50) Gazdaság (667) Mozaik (83) Politika (1581) Belföld (8) Emberi kapcsolatok (36) Alámerült atlantiszom (142) Mondom a magamét (6339) Tv fotel (65) Irodalmi kávéház (513) Jobbegyenes (2428) Titkok és talányok (12) Rejtőzködő magyarország (168) Kultúra (6)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>