Ma 2023 január 30. Martina, Gerda napja van. Holnap Marcella napja lesz.
lovasistvanpubli.jpg

Lovas István: Elhallgatott hírek 198. / Nemzetközi sajtószemle

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

A 15 éves afgán szétverte a menekültotthont, mert nem volt neki elég jó az internet.

]]>OE24]]>

Dühöngve verte szét  a Köflachban (Voitsberg körzet) neki szállást adó menekültotthont egy 15 éves afgán fiú, miután nem volt megelégedve a számára biztosított internet kapcsolattal.

Előzőleg sértegette az egyik alkalmazottat.

A randalírozóra kihívták a rendőrséget.

Most „mérlegelik”, hogy egyik másik helyre vigyék-e.

Ahmed Hussein az új kanadai bevándorlásügyi miniszter

]]>THE INDO-CANADIAN VOICE]]>

Ahmed Hussein parlamenti képviselőt választotta Justin Trudeau új bevándorlásügyi miniszterének.

Hussein a parlament igazságügyi és emberjogi állandó bizottságának tagja.

Angol mellett szomáli és szuahéli nyelven beszél, jogi végzettsége van.

(Az új kormánynak magyar származású tagja is lesz Patricia A. Hajdu személyében, aki munkaügyi miniszter lesz. Ő eddig a nők státuszáért felelős miniszter volt.)

Orosz az idei év legjobb bankára

]]>EURACTIV]]>

A brit The Banker havilap a 2017-es év „központi bankelnökének” az orosz jegybank elnökét, Elvira Nabiullinát választotta, aki tavaly felére csökkentette az inflációt annak ellenére, hogy a gazdasági körülmények nehezebbek lettek és gyengült a rubel.

“Abszolút fabrikáció”, hogy Oroszországnak kompromittáló anyaga van Trumpról

]]>THE WALL STREET JOURNAL]]>

Oroszország ma „abszolút fabrikációnak” nevezte, hogy birtokában lenne kompromittáló anyagoknak Donald Trumpról, kiemelve, hogy a vád célja kárt okozni az amerikai-orosz kapcsolatokban.

Ezt Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője jelentette ki, idézi őt a globális amerikai lap.

Trump pedig twitter-üzenetében azt írta: “Álhír – totális politikai boszorkányüldözés”.

Holokauszttagadók a Jad Vasemben: német szélsőjobboldaliak Izraelben túráztak

]]>HAARETZ]]>

főcímmel és Ilyen túra még nem volt: egy nacionalista, muzulmánellenes német blog szervezte alcímmel számol be az izraeli lap arról, hogy a turisták Tel-Aviv belvárosát járva egy mecset felrobbantására szólítottak fel, majd „a zsidó génről” társalogtak a zsidó nép múzeumában.

A túrát a német szélsőjobboldali Politically Incorrect blog (]]>http://www.pi-news.net/]]>) szervezte, Merkava névvel (a Merkava egy izraeli tankmárka).

A Neon magazin (]]>http://www.stern.de/neon/]]>) egy újságírója álnéven becsúszott a csoportba. A blognak naponta százezer látogatója van, és a Neon tudósítója, Marco Maurer szerint az Németország legbefolyásosabb blogja. Ott jelent meg az izraeli körútra invitáló hirdetés.

A cikk részletesen ismerteti a túra meglepő eseményeit és a résztvevők kijelentéseit, illetve ideológiáját.

Szörnyű: Kína védekezni mer az amerikai katonai fenyegetést követően

]]>PEOPLE’S DAILY]]>

Jin Cso (Yin Zhuo) kínai katonai szakértő elmondta, a Dél-Kínai-tengeren történő kínai katonai felvonulás teljes mértékben ésszerű tekintettel a térségben állomásoztatott erős amerikai tengerészeti flottára.

Jin azután nyilatkozott, hogy az amerikai média beszámolt arról: Kína több száz föld-levegő rakétát küldött a Dél-Kínai-tengerhez.

A Fox News szerint ötszáz ilyen rakétáról van szó, amelyeket az ottani szigetekre telepítettek.

Jin elmondta, mindez azután történt, hogy az USA bombázókat és repülőgép anyahajókat küldött a térségbe, veszélyeztetve a térség stabilitását, miközben a nyugati sajtó egy úgynevezett kínai veszély elméletét terjesztette.

]]>www.lovasistvan.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Belföld (8) Történelem (15) Tereb (142) Gazdaság (675) Autómánia (61) Vetítő (30) Szépségápolás (15) Kultúra (6) Nagyvilág (1305) Politika (1581) Titkok és talányok (12) Rejtőzködő magyarország (168) Irodalmi kávéház (516) Mozaik (83) Heti lámpás (260) Egészség (50) Alámerült atlantiszom (142) Tv fotel (65) Sport (729) Emberi kapcsolatok (36) Gasztronómia (539) Mozi világ (440) Mondom a magamét (6583) Flag gondolja (33) Jobbegyenes (2534) Életmód (1)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>