Ma 2022 október 03. Helga napja van. Holnap Ferenc napja lesz.
lovasistvanpubli.jpg

Lovas István: Elhallgatott hírek 183. / Nemzetközi sajtószemle

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Kik harcolnak valóban Szíriában: a Nyugat szégyenének feketelistája (ki mely terrorszervezetet támogat)

]]>DEUTSCHE WIRTSCHAFTS NACHRICHTEN]]>

Kik harcolnak valóban Szíriában: a Nyugat szégyenének feketelistája címmel a facebookról letiltott legjobb független német gazdasági-politikai hírportál elsőként a világon listát közöl a Szíriában harcoló terrorista zsoldosokról, pontosan közölve, kik támogatják. (Sokat például az eltakarodóban lévő Obama elnök számára putyinozó CIA)

]]>COUNTERPUNCH]]>

Robert Fisk, a világ legjobb közel-keleti tudósítója briliáns  mérleget von Aleppóról és a szíriai helyzetről.

Fisk, az Independent című brit lap bejrúti tudósítója az Independentben megjelentetett, és az amerikai Counterpunchban átvett, ott nem csak előfizetőknek elérhető tudósítása páratlan és pártatlan tükre annak a helyzetnek, ami Aleppó szíriai város keleti részének a szíriai kormányerők által történt felszabadítása után jött létre.

Fisk részletezi mind a Nyugat, mind pedig a szíriai elnök borzalmas tetteit.

A második és harmadik bekezdés például így szól: „És így sokkal többet fogunk megtudni azon ’lázadókról’, akiket a Nyugat – az USA, Nagy-Britannia és fejlevágó barátaink az Öbölben – támogattak.

Ők magukban foglalják az al-Kaidát (más néven Dzsabat al-Nuszra, másnéven Dzsabat Fateh al-Sam), a ’népet’ – mint George W. Bush nevezte őket – amely az emberiség elleni bűnöket követett el New Yorkban, Washingtonban és Pennsylvaniában 2001. szeptember 11-én”.

/Ha lenne valóban egy szuperdíj a tisztességes és különlegesen magas színvonalú, rendkívüli információ mennyiséggel alátámasztott tudósításért, ez az írás kapná meg./

Találós kérdés arról, hogy miért nincs soha puccs az USA-ban?

Miért az USA az egyetlen ország, ahol soha nincs államcsíny?

Válasz: mert ott nincs amerikai nagykövetség

„Frage: Warum sind die USA das einzige Land, wo es niemals einen Putsch geben wird? Antwort: Weil es dort keine US-Botschaft gibt.“

]]>KURIER]]>

A török hatóságok megtiltották egy isztambuli német elitiskolában a karácsonyi kórust – jelenti az osztrák lap. A német adófizetőknek évi több millió eurójába kerülő ottani iskola török diákjai idén is több hete gyakorolnak a karácsonyi koncertre. Röviddel a fellépés előtt a török iskolavezetés nem csak a karácsonyi ünnepségen a kórus szereplését mondta le, hanem az egész gimnáziumban betiltotta a karácsony ünneplését. Az eset bírálói szerint Erdogan elnök a törökországi elitiskolákat is a konzervatív iszlám vonalra akarják terelni.

]]>www.lovasistvan.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Mozi világ (440) Vetítő (30) Emberi kapcsolatok (36) Mozaik (83) Történelem (15) Irodalmi kávéház (514) Jobbegyenes (2431) Flag gondolja (33) Tereb (142) Kultúra (6) Politika (1581) Szépségápolás (15) Heti lámpás (260) Életmód (1) Autómánia (61) Mondom a magamét (6347) Nagyvilág (1464) Sport (729) Rejtőzködő magyarország (168) Belföld (8) Gasztronómia (539) Alámerült atlantiszom (142) Titkok és talányok (12) Egészség (50) Gazdaság (667) Tv fotel (65)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>