Ma 2023 február 05. Ágota, Ingrid napja van. Holnap Dorottya, Dóra napja lesz.
f4b535dac3276c0f46dba93911f37ab9.jpg

Lovas István - Égjen Brüsszel/Washington! 2.

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Colleen Bradley Bell, az USA leendő magyarországi nagykövete tegnap délután az amerikai szenátus külügyi bizottságában rekordot döntött abban, ahogyan a kinevezése előtt az akkreditálását majd automatikus nyújtó ország belügyeibe avatkozott.

Külpolitikai sorozat tízóraihoz (2)

MIÉRT VÁLTOZOTT MEG MÁR A MÁSODIK NAPON E REGGELI SOROZAT CÍME?

A LEENDŐ BUDAPESTI AMERIKAI NAGYKÖVET BOTRÁNYOS BEAVATKOZÁSA A MAGYAR BELÜGYEKBE MÉG ÁLLOMÁSHELYE ELFOGLALÁSA ELŐTT

Eddig sem volt ritka az amerikai kormányzati beavatkozás belügyeinkbe, de mindezidáig legalább erre akkor került sor, miután a soros nagykövet már megérkezett állomáshelyére.

A Barack Hussein Obama amerikai elnök által kinevezett hollywoody producer asszony azonban ezt már az előtt megkezdte.

Az amerikai fővárosban felhozta a „fékek és ellensúlyok” magyarországi hiányosságai miatt hangoztatott korábbi ottani kormányzati aggodalmakat; azt, hogy az Orbán-kormány nem ítéli el egyértelműen a szélsőjobboldali Jobbik pártot, majd felmondta a szokványos zsolozsmát a szélsőséges megnyilvánulások és antiszemitizmus terén, ígérve, hogy mindezt nagy figyelemmel fogja kísérni Budapesten.

Itt a belügyeinkbe történő beavatkozás mellett még súlyosabb az, hogy az precedens nélküli.

Vajon mit szólna a szaúdi kormány, ha bármelyik rijadi amerikai nagykövet kifogásolná vagy kifogásolta volna, hogy az olajkirályságban emberi jogok jóformán nem léteznek?
Vajon mit szólna a szlovák kormány, ha a pozsonyi amerikai nagykövet nemtetszésének adott volna hangot egy „neonácinak” nevezett tartományi kormányzó nemrégiben történt megválasztása alkalmával?
Vajon mit szólna az izraeli kormány, ha a tel-avivi amerikai nagykövet bírálta volna, amiért (az elmúlt hónapban) ismét egy ártatlan kisiskolást lőttek fejbe az izraeli hadsereg tagjai?

Végül mit szólna az amerikai kormány, ha a washingtoni magyar nagykövet szörnyülködésének adna hangot, amiért - mint a napokban előkerült fotókon látható – amerikai tengerészgyalogosok – az iraki Faludzsában megölt lázadók holttesteire vizelnek és égetik el testüket?

Elfogadhatatlannak tartaná.

Határa mindennek van.

A nálunk 23 éve folyó amerikai beavatkozás egyre növekvő mértékének is. Amely ellen nem meghunyászkodással, drága, engesztelő projektek megígérésével és létrehozásával kell felvenni a harcot, hogy a további – amúgy óraműszerűen is bekövetkező, sőt eszkalálódó – támadásokat leszereljük.

Egy tegnap kezdett sorozat címének megváltoztatása apró dolog. De legalább valami.
Vagyis az Égjen Brüsszel!* cím mától kibővül az amerikai kormányzati székhely, Washington nevével is.

/*/ 2013. február 11-én „Égjen a város!” jelszóval hirdetett demonstrációt Budapesten az USA demokrata kormányzati köreiből támogatott Hallgatói Hálózat. Mint közismert, még erőszakos tetteiket is a balliberális sajtó hozsannázása mellett hajtották végre.
Ha nekik szabadott ezzel a jelszóval demonstrálni, szabad a fenti címmel sorozatot írni.”

Lovas István (2014-01-17)

forrás: Lovas István facebook

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

]]>www.flagmagazin.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Irodalmi kávéház (516) Kultúra (6) Heti lámpás (260) Sport (729) Flag gondolja (33) Emberi kapcsolatok (36) Alámerült atlantiszom (142) Gasztronómia (539) Autómánia (61) Mondom a magamét (6595) Vetítő (30) Titkok és talányok (12) Politika (1581) Jobbegyenes (2539) Mozi világ (440) Belföld (8) Tv fotel (65) Szépségápolás (15) Tereb (142) Nagyvilág (1305) Rejtőzködő magyarország (168) Mozaik (83) Egészség (50) Történelem (15) Gazdaság (675) Életmód (1)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>