Ma 2024 február 22. Gerzson napja van. Holnap Alfréd napja lesz.
5ef35a81011ff54a83184d7c53bf9fff.jpg

Lovas István: Elhallgatott hírek 19.

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

E sorozatban általában olyan hírek jelennek meg, amelyekről két napja vagy annál hosszabb időn át a magyarországi média hallgat. Most kivételesen itt elsőként egy olyan hír olvasható egy archeológiai világszenzációról, amelyről 2011 augusztusa óta sajtónk hallgat.

Érthetetlenül. Vagy „érthetetlenül”. A Wikipedia magyar kiadása viszont tárgyszerűen ismerteti a páratlan ásatási leletet. Köszönet K. Katának, aki a helyszín meglátogatása után hívta fel rá a figyelmemet.)

1.

12 ezer éves civilizációt fedeztek fel a törökországi Göbekli Tepében. Az erről szóló részletes híradások egyike itt olvasható, 2011. augusztus 5-i keltezéssel: ]]>http://www.elephantjournal.com/…/12thousand-year-old-ancie…/]]>

A gízai piramis előtt hétezer évvel épült csodálatos körtemplom, kőoszlopok, szobrok, faragások megdöbbentő fokú civilizációról tanuskodnak. A Wikipedia ]]>http://hu.wikipedia.org/wiki/G%C3%B6bekli_Tepe]]> magyar szövege sem tud a domb mélyébe rejtett és 4 és fél éve kiásott magyar nyelvű forrásokról.

2.

A közszolgálati televízió az MTI jeruzsálemi tudósítójára hivatkozva – a hosszú évek óta a távirati irodát és a közszolgálati rádiót onnan tudósító, közben a Magyar Narancsnak is cikkező Shiri Zsuzsa – arról ír, hogy Liberman izraeli külügyminiszter „antiszemita szájhősnek” nevezte Recep Tayyip Erdogan török elnököt szerdán Jeruzsálemben az izraeli nagyköveti értekezleten, és kijelentette, hogy az európai vezetők gyáva módon nem szembesítik ezzel a török politikust. Liberman ezzel kapcsolatban emlékeztetett a zsidók üldöztetéséről a harmincas években Németországban és kifogásolta, hogy Párizs nem reagált kellő súllyal a 17 áldozatot követelő minapi merényletekre.
A hazai sajtó az eredeti eseményről – Erdogan kijelentéséről – elfelejtett beszámolni. És most arról, hogy pontosan mit is mondott Erdogan, akinek a kijelentéseit egyébként nem csak Liberman, de Netanjahu miniszterelnök is hevesen bírálta. És amely mondattól e két politikus „kiakadt”.
Recep Tayyip Erdogan török miniszterelnök hétfőn kifogásolta, hogy Netanjahu személyében egy olyan kormányfő „merészelt menetelni Párizsban a terrorizmus ellen és a szólásszabadság mellett, akinek inkább arról kellene végre beszámolnia, hogy miként mészároltak le Gázában a nyáron gyerekeket és asszonyokat”.
A tévének az MTI-től átvett híranyagából ez hiányzott.

forrás: Lovas István facebook

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

]]>www.flagmagazin.hu]]>]]>
]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Történelem (17) Politika (1582) Autómánia (61) Mondom a magamét (7420) Tv fotel (65) Vetítő (30) Gazdaság (698) Emberi kapcsolatok (36) Gasztronómia (539) Irodalmi kávéház (535) Nagyvilág (1309) Kultúra (6) Tereb (146) Életmód (1) Belföld (10) Szépségápolás (15) Jobbegyenes (2761) Titkok és talányok (12) Nézőpont (1) Sport (729) Flag gondolja (36) Heti lámpás (305) Rejtőzködő magyarország (168) Mozi világ (440) Alámerült atlantiszom (142) Mozaik (83) Egészség (50)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>