Ma 2023 március 30. Zalán napja van. Holnap Árpád napja lesz.
Lovas István: Soros keze az olasz piacon

Lovas István: Soros keze az olasz piacon

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Elképesztő!

]]>OCCHI DELLA GUERRA]]>

Magyarul „A háború szemei” című olasz hírportál felteszi a kérdést, vajon mit is keresett a honosított amerikai spekuláns Paolo Gentiloni olasz miniszterelnöknél, aki őt a Chigi palotában, hivatalos székhelyén fogadta, és amelyről a magyar sajtóban csak honlapunk számolt be tegnap, majd annak nyomában a Magyar Idők.

De mielőtt ismertetnénk e portál cikkét, vessünk egy pillantást Olaszország jelenleg legnépszerűbb pártjának, az Öt Csillag Mozgalom elnökének, Beppe Grillónak a honlapjára, ahol a témában ezzel a címmel találunk információt: „Mit csinált Gentiloni Sorossal?” És rögtön közli ezzel kapcsolatos twitter-üzenetei hashtagjét, ami #TrasparenzaSuSoros, azaz Soros átláthatóvá tétele.

Grillo kifogásolja, hogy a miniszterelnök semmiféle közleményt nem adott ki találkozójukról. És felemlíti azt, hogy a spekuláns 1992-ben nekiment a lírának, aminek következtében az 30 százalékot vesztett értékéből és az olasz államháztartás emiatt 48 milliárd dollárnak megfelelő lírát vesztett.

A pártvezető felháborítónak tartja, hogy a miniszterelnök titkolja, miről beszélt a spekulánssal. „Gentiloni miniszterelnök, mit beszéltetek Sorossal?” – kérdezi Grillo. Majd ezzel zárja sorait: „Leszállnál a piedesztálról és elmesélnéd a teljes igazságot Sorossal való találkozótokról?”

Most pedig térjünk vissza „A háború szemei” honlapon a témában olvasható cikkhez, amely hasonló kérdéseket tesz fel, de ennél jóval tovább megy.

Azt kérdezi, vajon miért akar Soros Quantum Csoportja Olaszországban befektetni? Azért, feleli, mert az olasz politikai és ipari rendszer sebezhető és így e labilis területet Soros tanácsadói egyértelműen Soros számára vonzó befektetési célpontnak tekintik, ahol igen jó haszonnal lehet mozogni.

A portál Soros „emberbaráti” voltára is kitér, amelyet természetesen idézőjelbe tesz, már azon hatalmas károk miatt is, amit az olasz embereknek kellett elszenvedni ettől a rákfenétől, amikor nekirontott a lírának. Ezután „filantróp” voltát e címet kapott alfejezetben ecseteli: „Az az ember, aki Olaszország elözönlését finanszírozza, és civil szervezetei”.

A feledékenyeket emlékeztetni arra, hogy ]]>Soros maga írt cikket a Wall Street Journalban]]> tavaly szeptember 20-án, ahol közölte, 500 millió dollárt fektet migránsügybe.

Lovas István -]]> www.]]>]]>demokrata.hu]]>

Hozzászólások

Béla
2017-05-07 17:55
Lovast ki kellene nevezni a magyar egyes vezetőjének, s egy irodát kaphatna, becsületes magyar fiatal fordítókkal, hogy éberen jelezhesse, a valóságot. Nem értem, mire vár a Fidesz? Az Echo eldugva, ráadásul állandó reklámok s szünetek szakítják meg, napi ismétlések erejével, újra és újra le kell adni, a jobb adásokat. S igazi, nagy magyarokat kell behívni, állandó előadóknak, mint annak idején Benedek István, vagy Nemeskürty István, rendszeresen szerepeltek. Fekete Gyula!!! Naplóm a történelemnek, Dörner olvashatná fel, több ezer oldal, négy kötet. S színházi előadások, tévéjátékok. Kodolányi Földindulás, Fülep Lajos, Várkonyi Nándortól Wassig..Költők. Sértő Kálmán, Erdélyi József, az ismeretlenek, azok, akiket tudatosan felednek el..feledtetnek el..

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Kultúra (6) Sport (729) Irodalmi kávéház (519) Emberi kapcsolatok (36) Gasztronómia (539) Alámerült atlantiszom (142) Flag gondolja (33) Egészség (50) Rejtőzködő magyarország (168) Jobbegyenes (2578) Heti lámpás (261) Mozi világ (440) Gazdaság (676) Vetítő (30) Szépségápolás (15) Titkok és talányok (12) Belföld (8) Mozaik (83) Politika (1581) Tv fotel (65) Nagyvilág (1306) Történelem (15) Autómánia (61) Életmód (1) Mondom a magamét (6709) Tereb (142)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>