Ma 2021 szeptember 19. Vilhelmina napja van. Holnap Friderika napja lesz.
lovas-istvan.jpg

Lovas István: Elhallgatott hírek 49. / Nemzetközi sajtószemle

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)

Szír ortodox püspök: “Európában 20-30 éven belül muzulmán többség lesz” (TZ); Soros: emeljék az áfát a migránsok miatt! (NYRB), stb.

Ráadásul: a Nyugat fegyvert szállít Szíriába terroristáknak, hogy szabotálja a tűzszünetet és nehogy megálljon a migránsáradat és ott a neki nem tetsző Asszad elnök hivatalába maradjon (lásd több cikkben lentebb)

]]>TAGESANZEIGER]]>

„Ami a Közel-Keleten történik, Európában is meg fog történni” címen a balliberális svájci lap Isa Gürbüz, a svájci szíriai-ortodox egyház püspökének vészterhes jövendölését ismerteti (érezhető rosszallással)¸ melyben a keresztényeket éberségre hívja fel. A főpap azt mondta: „20-30 éven belül Európában muzulmán többség lesz. Az európai nők fele hidzsabot hord majd”. Ez a jövendölés, kommentálja a cikk, nem Michel Houellebecqtől (a Behódolás írója) vagy Thilo Sarrazintől (a Németország elpusztítja önmagát című könyv írója) származik, hanem az idilli Zugersee melletti Arth-i kapucinus kolostorban lakó Dionysos Isa Gürbüz püspöktől, aki a Svájcban lakó tízezer, és Ausztriában élő négyezer szíriai ortodox hívőről gondoskodik. Kijelentette, hogy az iszlám Európában hatalomra akar kerülni. 20 éve azon van, hogy a Közel-Keleten élő két millió kereszténynek az ENSZ mandátuma alatt álló védett övezetet hozzanak létre. Hasonlót ahhoz, mint amit 1999-ben a NATO a Swisscoy részvételével hozott létre a koszovói béke biztosítására. A püspök emlékeztetett arra, hogy a háború előtt Szíriában a keresztények zavartalanul gyakorolhatták hitüket. „Ha Asszadot félreállítják, ugyanaz történhet, mint Irakban, ahol Szaddam Husszein bukása után a demokrácia összeomlott és iszlám csoportok vették át az irányítást.”  Kijelentette: „Naivitás azt hinni, hogy azon menekültek milliói, akik most Törökországon át Európába jönnek, mindegyike beilleszkedik és az európai keresztényekkel békében él. A menekültek között is vannak terroristák. Vajon miért nem fogadnak be menekülteket az öbölbeli államok, Omán és Katar? Mivel azt akarják, hogy Európában az iszlám legyen az úr”.

(A francia Boulevard Voltaire portál mai ]]>cikkében]]> arról számol be, hogy Michel Onfray, az egyik vezető francia filozófus „kreténnek” nevezte Manuel Valls francia belügyminisztert, amiért az állandóan hűségesküket tesz az iszlámnak.)

*             *             *

]]>„2007-ben figyelemreméltóan]]> párhuzamos eset játszódott le a Böhmermann/Erdogan ügyhöz – Micheline Calmy-Rey svájci elnöknővel a főszerepben” kezdi cikkét a lap. Államfő becsületébe gázolásáért nem csak most indult büntetőeljárás Németországban. Az erről szóló bírósági iratok máig titkosítottak. Ahogyan most Erodgan török elnök becsületét sértette Jan Böhmermann, 9 évvel ezelőtt a svájci elnököt sértette meg egy Bajorországban lakó svájci, aki dühödt támadásokat intézett interneten Calmy-Rey ellen. A svájci szövetségi rendőrség feljelentést tett. A regensburgi ügyészség megindította az eljárást és a szerzőt 2007-ben „külföldi állam szerveinek és képviselőinek megsértése miatt” elítélték. Calmy-Rey kártériítést kapott. Most a Stuttgarter Zeitung egy újságírója bukkant az ügy nyomára, maikor azután nyomozott, hogy volt-e hasonló ügy Böhmermannéhoz. (Emlékezető: Svájc, akár Németország,  mintademokrácia.)

*             *             *

(Pályája javarészében a magyarországi fasizmusért, stb. aggódó) Bernhard Odehnal, a lap tudósítója „]]>Magyarország Ausztria lesz]]>” címmel írt cikkét így kezdi: „kerítések az államhatárok, gyorsított eljárások, azonnali kiutasítás, a panaszbenyújtás lehetetlensége. Nem, ez a felsorolás nem Magyarországra vonatkozik, ahol mindezen intézkedéseket már bevezették. Hanem a szomszédos Ausztriára, amely ugyancsak a magyar útra lépett: hermetikus határok, hatályon kívül helyezett menedékkérelem.”

]]>THE NEW YORK REVIEW OF BOOKS]]>

George Soros arra sürgeti Európát, hogy ne „kapirgálják” össze a pénzt a menekültválság kezelésére, hanem növeljék az áfát és kölcsönözzenek pénzt a pénzügyi piacokról, írja a spekuláns az amerikai liberális értelmiség vezető, két hetente megjelenő folyóiratában.

]]>EURACTIV]]>

„Csaknem négyszeresére nőtt Svédországban a migráció kiadásai” címen az uniós ügyekre szakosodott portál idézi Magdalena Andersson svéd pénzügyminiszter szerdai kijelentését, amely szerint a kormány a tavaszi költségvetésében arra számít, hogy a migránsok elhelyezése és szakmai oktatása 56 milliárd svéd koronába (6,1 milliárd euró) kerül majd évente 2020-ig a korábbi 15 milliárd korona (1,6 milliárd euró) helyett.

*             *             *

]]>A transzatlanti]]> kereskedelmi partneri megállapodásról (TTIP) tárgyalóknak gyorsan egyezségre kell jutniuk, nehogy megvárják a 2017-et, amikor Donald Trump vagy akár Bernie Sanders lenne az USA elnöke, ugyanis mindketten fenntartásaikat hangoztatták a megállapodást illetően.

]]>SPUTNIK]]>

George Soros Nyílt Társadalom Alapítványának semmi köze Karl Poppernek egy „nyílt társadalomról” kialakított jövőképével, amely a valódi demokrácia és szabadság elvein alapul, írja  az orosz hírügynökség angol nyelvű portálja a spekuláns azon kulcsszerepével kapcsolatban, amelyet a Panama-iratok kapcsán játszott. Abban, mint a WikiLeaks feltárta, az amerikai kormány Soros különféle civil szervezetei és számos nyugati újságíró működött együtt. Mint már ez hosszabb ideje történik más téren is. Soros azon van, hogy a posztkommunista térséget bázisának használva Európa sorsát átformálja. Ő volt, aki sürgette az EU-nak, hogy 50 milliárd dollárnál is nagyobb pénzügyi csomaggal segítsék Ukrajnát, majd most arra kívánja rávenni Európát, hogy fél millió migránst fogadjon be évente, hatalmas pénzügyi terhet követelve a lakosságtól.

]]>THE WALL STREET JOURNAL]]>

„A CIA és regionális partnerei terveket dolgoztak ki, hogy nagyobb erejű fegyvereket szállítsanak  a mérsékelt lázadóknak Szíriába, akik az oroszok által támogatott rezsim ellen harcolnak arra az estre, hogyha az országban uralkodó hat hete tartó fegyverszünet összeomlik”, jelenti a pénzvilág lapja. /Ezt úgy ]]>foglalja össze]]> a Deutsche Wirtschafts Nachrichten portál, hogy az USA az oroszokat azzal fenyegeti, az iszlám milicistákat látják el az eddigieknél is hatékonyabb fegyverekkel./ A cikk azt írja, a WSJ már februárban jelentette, hogy a legfelsőbb szintű katonai és hírszerzési tanácsadók Barack Obama elnök arra akarták rávenni, hogy a Fehér Ház alakítson ki egy „B tervet” Oroszország szíriai jelenlétével szemben. John Kerry külügyminiszter és John Brennan CIA-igazgató egy magánbeszélgetésen azt mondta, hogy a békefolyamat bukása ’veszélyes eszkalációhoz vezethet a csatamezőn”. /Aki arra gondol, ennek hatására hányan indulnak útnak a romba döntött országból Európa felé, Guantánamón a helye./

]]>RUSSIA TODAY]]>

Azzal egy időben, hogy Genfben megindultak a szíriai béketárgyalások, Szíriában a kormányerők ellenőrzése alatt álló területeken emberek indultak a szavazóhelyiségekbe, hogy új parlamentet válasszanak. Washington azonnal elutasította a választások legitimitását azzal, hogy az „nem tükrözi az emberek akaratát”, tudósít a globális orosz hírügynökség. Több mint hétezer helyen lehet szavazni és 3500 jelöltből választani. Az eredmények közzététele mára várható. Francois Hollande francia elnök azt mondta, „maga az a gondolat, hogy választásokat lehet tartani, nemcsak provokatív, de irreális.” Maria Zaharova orosz külügyi szóvivő ezzel szemben hangsúlyozta, a szíriai parlamenti választások „az országban a stabilizálás fontos tényezője. Hozzátette, hogy érdekes módon az ottani választásokról az EU-beli média hallgat. (A Der Spiegel főszerkesztője ma reggeli emailes körlevelében idegesen támadta ismét a Russia Today német adását, amiért az folyamatosan emlegeti a „hazug német sajtót”.)

/E közben a German Foreign Policy ]]>azt írja]]>, A szíriai fegyverszünetet olyan milícia veszélyezteti, amelyet Németország szövetségesei látnak el fegyverrel, nevezetesen Törökország és Katar. A szóban forgó Ahrar al Sam milícia német nyomásra részt vesz a genfi béketárgyalásokon és az al-Nuszra (az al-Kaida szíriai egysége) katonai offenzívájában. A fegyverszünet nem vonatkozik az al-Nuszrára, de az előbbi milíciára igen./

*             *             *

]]>Marine Le Pen]]>, a francia Nemzeti Front elnöke Angela Merkel német kancellárnak az Ankarával kötött migránsmegállapodást megelőző megbeszéléseit Törökországgal „igazi árulásnak” nevezte, hozzátéve, hogy az Erdogan-kormány „megbocsáthatatlan engedékenységet” mutat az Iszlám Állammal szemben és „terroristáktól vásárol kőolajat”. Hozzátette, Merkelnek nem volt felhatalmazása, hogy megállapodást kössön és az európai emberek többsége akaratával szembe menetelt.

*             *             *

]]>A bolgár]]> Irina Bokova az egyik esélye az ENSZ főtitkári posztjának.  Hat éve vezeti az UNESCO-t. Az ENSZ hetven éves történetében most először női főtitkárt akar választani. /A hazai sajtóban még nem hallottunk bíráló hangokat a világszervezetnek címezve az ottani tartós férfiuralom miatt./ Az 1952-ben Szófiában született Bokova a moszkvai Nemzetközi Kapcsolatok Intézetében (IMO) végzett, majd a Harvardon is tanult. Angolul, oroszul, franciául és spanyolul beszél folyékonyan. Hazája külügyminisztere is volt. Az Egyesült Államok és Izrael hatalmas nyomása ellenére 2011-ben tagjává választotta Palesztinát, amit Izrael tragédiának nevezett, az Egyesült Államok és Kanada megszüntette az UNESCO pénzügyi támogatását. „Nem világos, hogy az USA még mindig neheztel-e emiatt Bokovára”, írja a portál. /Válasz:  örökké./

]]>ELECTRONIC INTIFADA]]>

Az Amnesty International, a világ legnagyobb emberjogi szervezete arra szólította fel az izraeli kormányt, hogy vessen véget fenyegetésének és támadásainak az emberi jogok palesztin és izraeli védelmezői ellen, beleértve a BDS mozgalmat (az Izrael bojkottálására, szankcionálására és az onnan való tőkekivonására felszólító szervezet). Európa-szerte ugyanakkor civil csoportok új kampányt indítanak, hogy megvédjék a szólásszabadságot olyan erőfeszítések ellen, amelyeket izraeli és a vele szövetséges európai vezetők indítottak annak korlátozására, olvasható a palesztinok jogait védő portálon.

]]> TIMES OF ISRAEL]]>

A megkérdezett 17 és 18 éves izraeli középiskolások 48 %-a nemmel válaszolt arra a kérdésre, hogy Izrael „arab” (értsd: palesztin) állampolgárai szavazhassanak-e a Knesszet (törvényhozás) tagjainak megválasztására.

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Történelem (14) Szépségápolás (15) Irodalmi kávéház (505) Emberi kapcsolatok (36) Egészség (50) Alámerült atlantiszom (142) Tereb (138) Kultúra (6) Életmód (1) Titkok és talányok (12) Belföld (6) Vetítő (30) Tv fotel (65) Sport (729) Nagyvilág (1458) Autómánia (61) Jobbegyenes (2113) Mondom a magamét (5577) Gazdaság (662) Heti lámpás (255) Flag gondolja (33) Mozi világ (440) Gasztronómia (539) Rejtőzködő magyarország (168) Mozaik (83) Politika (1578)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>