Ma 2024 április 15. Anasztázia, Tas napja van. Holnap Csongor napja lesz.
2cf14d96e5d5997dca3c8b241e1b5764.jpg

Leporolt filmek - 8 mm

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Sétáltunk hazafelé a mozi után, nyomasztó volt a csönd. Nem szóltunk egymáshoz csak mentünk a a nyírkos éjszakában. Az eső átláthatatlan fátylat vont az útmenti lámpák köré, a reklámtáblák álmosan pislogtak, s a távolban dudaszó hallatszott.

Egy kislány nevetve szaladt el előttünk a járdán , akkor riadtam föl. Megkönnyebbültem.

Az élet mégis megy tovább?

Amikor beültünk a moziba még nevettünk, beszélgettünk, kényelmesen elhelyezkedtünk. Jobbomon a cola , balomon popcorn. Minden, ami ma elengedhetetlen kelléke a mozifilmnézésnek. Azután szép lassan a film előrehaladtával minden megváltozott : a cola és a popcorn is megmaradt .
A 8mm bepillantást enged egy zárt világba amelyben a szadisták, perverzek, snuffosok, mazochisták vígan élnek és kiélhetik alantas szenvedélyeiket .

 

Azért volt szörnyű látni ezeket a képsorokat mert ez a mocskos világ valóban létezik. Csak a téma tabu, nem szoktak vele az újságok címlapjain, vagy talk-show keretei között vele foglalkozni.

Az emberben őhatatlanul is felmerül a kérdés, miként működhet ez a perverz, aberrált világ - a válasz gyaníthatóan a politikusok, gazdag, befolyásos pénzemberek köreiben keresendő.

Megdöbbentő és felkavaró film!

A történet alapjában véve egy jól kidolgozott thriller, de a film igazi mondanivalója az, hogy a gonosz itt él közöttünk és nem tudhatod, hogy ki az. Lehet a kéményseprőn át a buszsofőrig mindenki.

A film bemutatja, hogy sokfélék vagyunk mi emberek és élnek köztünk olyanok is akik nem érdemlik meg, hogy embernek nevezzük őket.

A film kulcsmondata amit Max / Joaquin Phoenix / mond Tom Wellesnek / Nickolas Cage /

" Ha az ördöggel táncolsz az ördög nem változik meg, hanem téged formál az ő képére "

A film másik nagy tanulsága Machine /Christopher Bauer / a maszkos gyilkos, aki miután leveti maszkját kimondja, hogy nem a szülői környezet, pszichikai ráhatás, gyermekkori erőszak miatt lett ilyen perverz gyilkos hanem azért, mert egész egyszerűen szeret ölni. Joel Schumacher, /Mindörökké Batman , Batman és Robin , Összeomlás / úgy rendezi meg a filmet, hogy végén mi a nézők kivánjuk a halálát minden perverz szörnyetegnek.

De az élet nem ilyen egyszerű. Ajánlom, hogy minnél többen nézzék meg ezt a nagyon kemény filmet, mert ha más pozitívumot nem is találnak majd benne, az biztos, hogy a cola és a popcorn egyaránt meg fog maradni...

További érdekességek, plakátok, képek a filmről:

]]>http://moziklub.blogspot.hu/2013/02/8-mm.html]]>

Csépányi Balázs

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Heti lámpás (312) Tereb (146) Vetítő (30) Gazdaság (704) Rejtőzködő magyarország (168) Jobbegyenes (2786) Alámerült atlantiszom (142) Gasztronómia (539) Mondom a magamét (7536) Mozi világ (440) Emberi kapcsolatok (36) Flag gondolja (36) Kultúra (7) Nagyvilág (1310) Tv fotel (65) Mozaik (83) Egészség (50) Nézőpont (1) Politika (1582) Irodalmi kávéház (537) Belföld (10) Titkok és talányok (12) Sport (729) Történelem (18) Autómánia (61) Szépségápolás (15) Életmód (1)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>