Ma 2024 július 24. Kinga, Kincső napja van. Holnap Kristóf, Jakab napja lesz.
4dfd89e9fdd109411dbaddc34eea5cf2.jpg

Ezt nézhetjük a héten - Heti mozibemutatók - 2013/31. hét

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Folytatódik az uborkaszezon a mozikban. A forróság talán enyhül, de a könnyed nyári tömegszórakoztató termékek áradata nem csökken. A héten a Hupikék törpikék 2 feltehetőleg elviszi a pálmát az összes többi kihívó elől. Pedig újabb vámpírtörténet és Mark Wahlberg is szerepel az újdonságok között. Filmjéhez tragikus magyar események szolgálnak alapul.

]]>Byzantium]]> (16)

Amikor azt hittük volna, hogy a vámpíroknak leáldozott az Alkonyat-sorozat végével, hirtelen két komoly, szerzői jegyekkel ismertséget szerző filmes is úgy vélte, gazdagítania kell a tematikát. Az amerikai függetlenfilmes Jim Jarmusch Only Loverts Left Alive című mozija Cannes-ban már megcsodálható volt, a magyar mozikba viszont majd csak ezután érkezik meg. Így most az ír Neil Jordanen van a sor, hogy 19 évvel az Interjú a vámpírral után bizonyítsa, még maradt benne érdekes gondolat vérszívóügyileg, és hogy Byzantium című alkotása nem csak fáradt meglovagolása az évek óta népszerű tematikának. A főszereplő a mostanság előszeretettel foglalkoztatott Saoirse Ronan (A burok, Hanna – Gyilkos természet, Komfortos mennyország), aki anyukájával egy álmos angol tengerparti városkába érkezik, ahol minél otthonosabban mozog a csonka család, annál több haláleset történik. A kétszáz éves vámpírcsaládnak persze jó oka van a vérengzésre: éhesek.

]]>Hupikék törpikék 2]]> (6)

Két éve mi is jócskán dühöngtünk, hogy mennyire siralmasra sikerültek a kultikus belga Hupikék törpikék első mozifilmes kalandjai. Különösen a ripacskodásával teljesen kiborító Hank Azaria Hókuszpók alakítása volt rettenetes, de a jobb sorsra érdemes törpök kalandjai is igen idétlenek lettek, dacára, hogy mennyi lehetőség van bennük, és még az elképzelés sem volt rossz, hogy New Yorkba keveredjenek Aprajafalváról. A tömegek mégsem gondolkodtak hasonló módon, hiszen a két éve 110 millió dollárba kerülő film nem kevesebb mint 563 millió dolláros eredményt ért el világszerte a mozikba, így semmi meglepő nincs abban, hogy rögtön két rész mozibemutatóját jelentette be a gyártó Sony Stúdió (már most érdemes a rajongóknak feljegyezni, hogy a második rész teljesítményétől függetlenül 2015. július 24-én harmadszor is jönnek majd a törpök a mozikba). A mostani folytatásban Hókuszpók áltörpöket varázsol, akikkel elrabolja Törpillát és Párizsba viszi (miért éppen oda vajon?). A Törpapa vezette törpök felkerekednek tehát, hogy ismét az emberek világába utazzanak egy mentőakció erejéig, és közben Neil Patrick Harris (Barney Stinson) segítségét is kérjék. A magam részéről a harmadik epizódra Riót, Tokiót, vagy a kenguruk földjén kérném majd helyszínül.

]]>Moli­ère két keréken]]> (12)

Philippe Le Guay, a Magyarország elsősorban a Szerelem a hatodikon rendezőjeként ismert francia direktor ismét összeállt a nevezett filmben főszerepet játszó Fabrice Luchinivel, és egy kevésbé romantikus, ám továbbra is komikus filmet készítettek. A Molière két keréken igazi francia mozi, amelyben Luchini nagyszerű színházi színészt játszik, aki modernkori Monte Cristóként a külvilágtól egy szigetre vonul vissza. Itt látogatja meg tévés kollégája és barátja, hogy visszacsábítsa a világot jelentő deszkákra, ráadásul egy nem is akármilyen szerep kedvéért. Molière A Mizantrópjának főszerepe a férfi hiúságát is meglegyinti, így elkezdik a szöveges próbákat. Hamarosan aztán – a néző számára legalábbis – kiderül, hogy nincs is akkora színészetre szükség, főhősünk ugyanis nagyban hasonlít az eljátszani akart karakterhez.

]]>Pain & Gain]]> (18)

Hiába Michael Bay-akcióvígjáték a Pain & Gain, és hiába Mark Wahlberg és Dwayne the Rock Johnson a főszereplők, a relatíve kis költségvetésével az USA-ban szép sikert arató alkotást hazánkban magyar vonatkozása miatt jócskán megelőzte a híre, és sokak számára vélhetően nem is jelent mást, mint kegyeletsértést. Pedig érdekes elképzelés volt a megalomán rendezőtől, hogy százmilliós trükk- és rombolásfilmek után egy „kisebb” mozival álljon elő. A sztori viszont valóban nem egy feketekomédia, hanem a valóságban kegyetlen és számító rémálom volt. 1995-ben Miamiban Frank Griga és Furton Krisztina meggyilkolásából akart hasznot húzni két izomagyú body builder, akik végül bestiálisan gyilkoltak, de pénzhez nem jutottak. És miközben az urak azóta is halálbüntetésük végrehajtására várnak, Michael Bay egy kikarikírozott mozit készített, főszereplővé téve az elkövetőket. Nevetni lehet rajtuk és velük, de a keserű szájízt nemcsak a megtörtént események magyar vonatkozása adja a morbid sztoriban.

mno.hu - kgy

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Emberi kapcsolatok (36) Gasztronómia (539) Sport (729) Tv fotel (65) Tereb (146) Irodalmi kávéház (537) Heti lámpás (322) Mondom a magamét (7731) Mozaik (83) Belföld (11) Történelem (18) Politika (1582) Flag gondolja (36) Szépségápolás (15) Nézőpont (1) Egészség (50) Mozi világ (440) Alámerült atlantiszom (142) Vetítő (30) Autómánia (61) Kultúra (9) Titkok és talányok (12) Rejtőzködő magyarország (168) Gazdaság (713) Nagyvilág (1310) Életmód (1) Jobbegyenes (2825)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>