Ma 2024 február 26. Edina napja van. Holnap Ákos, Bátor napja lesz.
eb42ad0630882fc384392a6fce7fff6a.jpg

Ezt nézhetjük a héten - Heti mozibemutatók - 2013/27. hét

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

A hét mozibemutatói között két hollywoodi szuperprodukció mellett Giuseppe Tornatore új alkotása jelenti a legfőbb választási lehetőséget, és egy spanyol vígjátékot is megtalálhatunk az artmozikban.

]]>Johnny Depp, Guillermo Del Toro, Geoffrey Rush és Donald Sutherland – igazi sztárparádé a kamerán innen és túl.

Tűzgyűrű
]]> (12)

Guillermo Del Toro szép lassan építette fel magát nemzetközi színtéren, és vált megbízható kreatív direktorrá, aki többek között a Penge és a Mimic – A júdás fajjal franchise-t indított el, készített Penge-folytatást, A faun labirintusával pedig ajnározott filmessé vált. Aztán belevágott a Hobbit-szériába, amelybe beletörött a bicskája, ellenben emiatt csak öt év szünetet követően érkezhetett el új mozibemutatója. A Tűzgyűrű nagy költségvetésű nyári limonádé, amely a klasszikus földönkívüli apokalipszist kínálja 3D-ben és trükkökkel telepakolva. Az ufók a tenger mélyéről érkeznek, de az emberiség nem adja olcsón a bőrét – ahogy azt egy hollywoodi filmtől elvárhatjuk. Kérdés, hogy ebben az elcsépelt témában és ilyen erős konkurencia mellett mire megy Del Toro, aki ismerős arcokat ugyan felvonultat, de világsztárokkal nem számolt a Tűzgyűrűben.

]]>A magányos lovag]]> (12)

A csúcsra járatott Johnny Depp az elmúlt években leginkább a Karib-tenger-szériával és Tim Burton filmjeinek főszerepeivel ért el sikereket, egyéb megnyilvánulásaiban (például Rumnapló, Az utazó) váratlan és kínos felsülései is voltak. A magányos lovas amiatt mindenképp jobb esélyekkel indul a mozikban, hogy Gore Verbinski rendezte, akinél volt élet a Karib-tenger kalózain kívül is. A magányos lovas régi franchise, először 1933-ban tűnt fel, s azóta számos alkalommal dolgozták fel. Nagy kérdés, hogy az igazság bajnokaiként ismert maszkos Texas Ranger és lélekvadász indián barátja mennyire érdekes 2013-ban. A pénzt mindenesetre nem sajnálták a filmtől, bár a 250 milliós költségvetés sokak szerint legalább akkora bukást is magában rejthet, mint a John Carter volt tavaly. A tekintetek Deppre szegeződnek.

]]>Senki többet]]> (12)

Giuseppe Tornatore sokáig Európa egyik legféltettebben őrzött kincse volt, aki jó érzékkel készített a giccs határán mozgó, érzelmes közönségfilmeket, amelyek nemzetközi sikere még Amerikába is elért. A Cinema Paradisóval legjobb külföldi Oscart nyert, Az óceánjáró zongorista legendájában Tim Rothtal ríkatta meg a közönséget, és Oscar-jelöléshez juttatta Koltai Lajost a Malénával. A Senki többet is príma film, ami méltó az életmű eddigi állomásaihoz. Benne Geoffry Rush egy értékbecslőt alakít, akit egy nap titokzatos ügyfél keres meg telefonon egy egész ház értékeinek felbecsüléséhez. A sikeres üzletember vonakodik, de hiúsága kapcsolatban tartja a zavaros ügyet nyakába akasztó ügyféllel. Rush egyszerre kerül romantikus és bűnnel terhelt ügyletekbe, s mindezt nemcsak nagyon meggyőzően, hanem igen igényesen teszi. Angol nyelven készült, de az olasz filmipar számára ért el dicséretes sikert Tornatore.

]]>Péntek Barcelonában]]> (16)

A spanyol vígjáték sokáig Almodóvarral volt egyenértékű a nézők számára, bár egy-egy apróbb siker, mint a Kövéren szép az élet hazánkban is népszerű volt. A spanyol mozit megtépázza mostanság a gazdasági válság, a mozikban és nemzeti filmgyártásukban is hullámvölgybe kerültek. A Péntek Barcelonában hősei negyvenes férfiak, a nyolc, csak egyetlen betűvel nevesített karakter életét követi nyomon a film, akik egytől-egyig különböző krízisekbe kerültek. Cesc Gay vígjátékának főbb szerepeiben a spanyol filmművészet legjelesebb színészei láthatók.

mno.hu - kgy

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Történelem (17) Irodalmi kávéház (535) Nézőpont (1) Autómánia (61) Gazdaság (698) Mozi világ (440) Nagyvilág (1309) Kultúra (6) Gasztronómia (539) Mozaik (83) Életmód (1) Vetítő (30) Rejtőzködő magyarország (168) Flag gondolja (36) Tv fotel (65) Politika (1582) Szépségápolás (15) Emberi kapcsolatok (36) Belföld (10) Mondom a magamét (7425) Egészség (50) Heti lámpás (306) Titkok és talányok (12) Jobbegyenes (2763) Alámerült atlantiszom (142) Sport (729) Tereb (146)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>