Ma 2023 december 09. Natália napja van. Holnap Judit napja lesz.
5ae1c249a058de08701643abd1b8a870.jpg

Ezt nézhetjük a héten - Heti mozibemutatók - 2013/48. hét

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

A hét nyolc mozibemutatója között két animációs film, Lindsay Lohan és az új Életrevalók is szerepel.

]]>Battle of the Year – Az év csatája]]> (6)

A 3D-s és táncosfilmek kedvelőit biztosan feldobja a hír, hogy a Battle of the Year – Az év csatája megérkezett a magyar mozikba is, mindenki más kellő fenntartással kezelje az eseményt. Ezúttal egy breaktánccsapatok világkupája szolgáltatja az ürügyet, hogy egy csomó fiatal összegyűljön a világ minden szegletéből és élet-halál harcot táncoljon, pompás koreográfiák és sok-sok zene közepette. A történet se több, se kevesebb.

]]>Battle of the Year – Az év csatája]]> (6)

A 3D-s és táncosfilmek kedvelőit biztosan feldobja a hír, hogy a Battle of the Year – Az év csatája megérkezett a magyar mozikba is, mindenki más kellő fenntartással kezelje az eseményt. Ezúttal egy breaktánccsapatok világkupája szolgáltatja az ürügyet, hogy egy csomó fiatal összegyűljön a világ minden szegletéből és élet-halál harcot táncoljon, pompás koreográfiák és sok-sok zene közepette. A történet se több, se kevesebb.

]]>Fordulópont]]> (12)

Az Életrevalók valami egészen természetes módon érzett rá az emberek hétköznapi érzéseire és olyan eleganciával mutatta be két ember barátságát, hogy az a buddy movie-k legjobb hagyományait juttatta a néző eszébe. A világsikerről viszont a producereknek az lett a kattanásuk, hogy bármi áron meg kell ismételni a megismételhetetlent. Franciaországon belül és kívül keresi mindenki a következő Életrevalókat, akár a két főszereplő, Omar Sy és François Cluzet. Utóbbi igyekszik sikerre vinni a Fordulópontot, amelyben egy olyan, a Vendée Globe-on szereplő vitorlázót alakít, aki sokkot kap, amikor kiderül, egy hajótörött menekült srác került a fedélzetre, veszélyeztetve ezzel a férfi szereplését. Aztán az események közepette egy megindító barátság veszi kezdetét, és ettől még a vitorlázásról sokat nem tudók is élvezni fogják a Fordulópontot. Amely ugyan nem az új Életrevalók, de emberi érzései és életszerűsége miatt üde színfoltja az idei filmtermésnek.

]]>Harcban élve]]> (16)

Sylvester Stallone forgatókönyve alapján készült a Harcban élve, amely jó PR Jason Statham filmjének, s nem is annyira blöff, hiszen Stallone ebben a minőségében folyamatosan jelen volt pályafutása során a filmjeiben, és nemcsak a Rocky- és Rambo-szériákban. Ha fiatalabb lenne, talán még a főszerepet is elvállalta volna a Harcban élve című akciófilmben, amelyben így az ügyeletes kemény legényt Statham játssza. Bár egy regény adaptációja a sztori, mintha egy nyolcvanas évekbeli akciófilmbe csöppentünk volna: egykori ügynök visszavonul a külvilágtól, hogy csak lánykájának szentelje életét, de a körülötte lévők mindenáron macerálják, s persze hogy felébresztik az alvó zsarut.

]]>A Mikulás mentőakció]]> (6)

A hét animációsfilm-dózisát A Mikulás mentőakció és a Rozsdalovag szolgáltatja, az egyik brit, a másik német színekben pompázik. A Mikulás mentőakcióból megtudhatjuk, hogy a Mikulás a karácsonyi ajándékozást egy időgép segítségével tudja egyetlen éjszaka alatt végrehajtani, s az is kiderül, hogy mi történhet, ha az időgép rossz kezekbe kerül. Egy manó mindenesetre megmentené a karácsonyt, de mentőakciója során egyszer csak a múltban találja magát. 2D-ben és 3D-ben is.

]]>Az őrtorony]]> (16)

A hét művészfilm-kínálatát leginkább Az őrtorony jelenti, amely Torontó és Rotterdam rangos mustráit megjárva érkezett most meg a hatai mozikba is. A török dráma egy férfi és egy nő életéről szól, akik egymással párhuzamosan döntenek úgy, hogy kivonulnak a társadalomból és elgondolkodnak az élet nagy kérdésein. Aztán a történet egy pontján keresztezik egymás életét, s úgy alakul, hogy kénytelenek egymásnak segíteni, különben nem tudnak túllépni megfeneklett életükön.

]]>Rozsdalovag]]> (6)

Német egész estés animációból sem volt eddig túlkínálat, elválik, hogy a Rozsdalovag pro, avagy kontra érvként kerül-e majd be a köztudatba. A klasszikus mesék cselekményét idéző történetben egy gonosz betolakodó elfoglalja a király trónját, Rozsdalovag pedig kötelességének érzi, hogy felszabadítsa az elnyomás alól Páncélvárat, és visszaültesse az eredeti uralkodót a trónra. A németeknél mérsékelten sikeres mese 2D-ben és 3D-ben is megtekinthető, színház után most moziban is Magyarországon – érdekes módon nem elsősorban gyerekeknek.

]]>Vétkek völgye]]> (16)

Az év kétségtelenül egyik legérdekesebb mozibemutatója érkezik most a magyar mozikba. A Vétkek völgye sokaknak talán Lindsay Lohan visszatérése és meztelenkedése miatt lehet vonzó, mások a pornószínész James Deen mozis szereplésére kaphatják fel a fejüket, ám ennél lényegesen érdekesebb, hogy a kultíró Bret Easton Ellis forgatókönyvéből a kultrendező Paul Schrader készített most filmet! Az Amerikai psycho írójának történetét a Taxisofőr és a Dühöngő bika forgatókönyvírója rendezte, aki direktorként is működik évtizedek óta, csak azon a területen nem sikerült olyan maradandót alkotnia. Ettől függetlenül hatalmas koponya és hihetetlenül jelentős a filmtörténet számára (nem felejtve filmelmélet-írói munkásságát sem a film noir és a transzcendens film kapcsán). A mostani, a hollywoodi mételyt leleplezni szándékozó Vétkek völgye című munkájában a gátlástalan producer csak alibifilmezést folytat, elhanyagolt barátnője viszonyt folytat egy másik férfival, és mindent ellep a korrupció, a kapzsiság és az indulat. A még mindig csak 27 éves és reménytelenül lecsúszóban lévő Lindsay Lohan visszatérési kísérlete négy éve süllyedő művészi pályájára.

kgy - mno.hu

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Irodalmi kávéház (531) Belföld (10) Nagyvilág (1309) Életmód (1) Tereb (146) Autómánia (61) Flag gondolja (34) Gazdaság (694) Politika (1581) Kultúra (6) Alámerült atlantiszom (142) Titkok és talányok (12) Vetítő (30) Szépségápolás (15) Történelem (16) Nézőpont (1) Mondom a magamét (7262) Emberi kapcsolatok (36) Rejtőzködő magyarország (168) Egészség (50) Mozaik (83) Heti lámpás (282) Mozi világ (440) Sport (729) Jobbegyenes (2724) Gasztronómia (539) Tv fotel (65)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>