Ma 2023 március 20. Klaudia napja van. Holnap Benedek napja lesz.
b38070d8c5031863d5c2b8527076647b.jpg

Ez történt Hollywoodban... XII.

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Heti filmes híreinket rögtön Harry Potter bevételeivel kezdjük, illetve megemlítjük a Másnaposok sikerét is. Jön majd két poszter a Prince of Persia filmhez, illetve most már mutatunk képeket az Iron Man 2 szereplőiről is. Olvassatok tovább, megéri…

Box-Office: Harry Potter és a Másnaposok

Egy hete kezdték el vetíteni az amerikai mozikba a hatodik Harry Potter történetet, és azóta minden nap kaptunk egy kevés információt arról, hogy bevételek szempontjából, hogy teljesít a film. A korábbi hatalmas várakozások nem igazolódtak be, 5 nap után nem döntötte meg a Transformers 2 idei rekordját, és így a Sötét Lovag bevételei sem lettek megközelítve.
 
Pedig az első napon még minden jól indult. Az éjszakai vetítések 22M $-t hoztak, ami mindenképpen rekordnak számít. A napot viszont "csak" 58 millióval zárta, ami szintén elmarad a korábban említett filmektől, és minden idők negyedik legjobb első napját eredményezte. A premier krónikájához hozzátartozik, hogy mivel nagyon sok helyen (nem csak az amerikai mozikba) bemutatták, 104 milliót szedett össze a világ minden részéről, ez pedig rekordnak számít mindenképpen.
 
 
A folytatásban, ahogy azt már ekkor várni lehetett, csökkenés következett. Ami azt eredményezte, hogy a hétvégét (péntek, szombat, vasárnap) 77,8M $-al zárta. Ha ehhez hozzáadjuk a szerdai és a csütörtöki bevételeket, akkor 5 nap után 158 milliót sikerült összeszedni a filmnek. Természetesen azzal, hogy a bevezetésben írt rekordok nem dőltek meg, nem kell szégyenkezni a filmnek, hiszen így is hatalmas számokat produkált. Főleg ha a nemzetközi bevételeket is figyelembe vesszük. Öt nap alatt 236 milliót számláltak össze más országokban. 
 
Egy nagyon erős hétközi futással megközelítheti a 200 milliót, a hétvégén pedig át is fogja azt lépni, nemzetközileg pedig több országban is bemutatásra kerül, így nálunk is, szóval a korábban írt összegek még javában nőni fognak. És azt sem felejtsük fel, hogy az amerikai piacon még nem is birtokolják mindegyik IMAX termet, mivel a T2 a hónap végéig bérli azokat. Így augusztus elején, ezek a bevételek is nagyot dobhatnak a mostani adatokon.
 
A kritikusok fogadtatásáról, illetve a nézők véleményéről továbbra is két oldal eredményeit tudjuk szembeállítani. A rottentomatoes.com kritikusai a filmre 84%-ot dobtak, ami azt jelenti, hogy 211 vélemény alapján, 177 fresh és 34 rotten osztályzatot kapott. Átlagban pedig 7,1/10! Ehhez képest az imdb szavazatai alapján, 25 ezer voks után, a pont 7,9/10! Ehhez képest én "csak" 5/10-re értékeltem a filmet. Véleményemet erre olvashatjátok el.
 
 
Ami a Hangover-t, jobban mondva a Másnaposokat illeti, most már tényleg révbe értek. Minden idők legjobb R besorolású vígjátéka lett, ezzel elvette a Beverly Hills-i zsarutól az első helyet. A 35 millió dolláros költségvetéssel készült film, jelenleg 236 millió dollár felett jár, és ezzel az összes R besorolású filmet nézve már a harmadik helyen tart. Innen azért nehéz lesz tovább lépni, de a vígjátékok világát mindenképpen meghódították!
 
 
 
Prince of Persia: The Sands of Time
 
Hallottatok már gondolom a címben szereplő filmről, ha nem, akkor itt az ideje. A PoP gondolom sok gamer-nek ismerős lehet. Kezeket fel, aki nem játszott még a játékkal, vagy nem hallott róla! Bizony, kevesen maradtatok. Akinek bármilyen emléke is van ezzel kapcsolatban, az gondolom felteszi magának a hatalmas kérdést, hogyan is lehet majd ezt a vászonra vinni? Reméljük nagyon jól, és kellemesen fogunk csalódni, mert én még mindig nagyon szkeptikusan fogadom a dolgot. A herceget majd Jake Gyllenhaal fogja játszani.
 
A várakozást fokozzuk egy kicsit, mutatunk nektek két posztert is, ami már teljesen hivatalos eresztés:
 
 
A másik poszter megtekintéséhez nézzetek be a galériánkba.  GALÉRIA
 
 
Beindult a Vasember kampány!
 
Még nagyon korai erről beszélni, és erősen túlzás is amit a címben állítok, de ha visszatekintünk egy évvel korábbra, akkor emlékezhetünk arra, hogy a Vasember hatalmas kampányt nyomott a filmhez. Mi maradjunk egy kicsit a tényeknél, több mint 70 nap forgatás után, befejeződtek a munkálatok. A film még távolról sincs kész, de most már a belső munkálatok jönnek, esetleg újraforgatások.
 
A másik hír, illetve csomag, érkezett pár kép a szereplőkről, így Stark, Black Widow és Pepper Potts is helyet kapott most nálunk:
 teddike
(]]>teddike.freeblog.hu]]>)

Szerző a Flag Polgári Műhely tagja


Híreinket a

 és az  

szállította. 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Jobbegyenes (2569) Történelem (15) Gazdaság (675) Sport (729) Mondom a magamét (6690) Alámerült atlantiszom (142) Mozaik (83) Heti lámpás (261) Politika (1581) Nagyvilág (1305) Tv fotel (65) Mozi világ (440) Irodalmi kávéház (517) Egészség (50) Belföld (8) Emberi kapcsolatok (36) Életmód (1) Szépségápolás (15) Gasztronómia (539) Rejtőzködő magyarország (168) Vetítő (30) Autómánia (61) Tereb (142) Flag gondolja (33) Kultúra (6) Titkok és talányok (12)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>