Ma 2024 április 15. Anasztázia, Tas napja van. Holnap Csongor napja lesz.
4b576ecfa22715ad290d0d37b749dd25.jpg

Box Office: Másnapos kalózok

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Lassan zárjuk a blockbuster időszak első hónapját, éppen ezért talán érdemes kicsit elidőzni a hónapban látott nagyobb filmek bevételei mellett.

A Fast Five bár nem tartozik hivatalosan ebbe az időszakba, de „ők” vezették fel a májust, ami a Thorral indult, majd jött egy Priest és az elmúlt két hétben a Karibi kalózok 4. része valamint a Hangover 2 és a Kung Fu Panda 2.

És bár nem beszéltünk róla sokat de a Bridesmaids betört a mozikba és nem várt módon hatalmas bevételeket hozott.

Sorban haladva a Fast Five és Thor bevételeiről korábban már írtam így most ezzel már nem foglalkoznék hosszabban. Annyit érdemes tudni a két filmről, ha csak a számokat nézzük, hogy a Thor közel 160 milliós bevételnél jár jelenleg, 260 milliót sikerült nemzetközi vizeken gyűjteni. Így a 150 milliós költségvetéssel készült film (ebben a marketing és egyéb költségek nincsenek benne) átszárnyalta a 400 milliós bevételeket. A Fast Five készítői már sokkal inkább örülhetnek. A 125 milliós költségek mellé jött egy közel 200 milliós amerikai bevétel és nemzetközileg ehhez még 334 millió dollár. Jöhet akkor a következő rész, ugye?

hangover 2

A Thor után került a mozikba a 32,5 milliós költségvetéssel készült Bridesmaids, ami jelenleg 85 milliónál tart, de hatalmas erénye a filmnek, hogy hétről hétre nagyon jól tartja meg a nézők számát így várhatóan ez az összeg szépen 100 millió fölé fog futni. A nemzetközi bevételek egyelőre még nagyon alacsonyak a jövőben lesz majd a premier több országban is.

A Pirates of the Caribbean 4 helyzete viszont közel sem ennyire egyértelmű. Több pletyka is látott napvilágot, hogy mennyi is az annyi? Gondolok itt arra, hogy a költségek akkor most hol is álltak meg? A helyzet jelenlegi állása szerint a hivatalos változat 250 millióról mesél, amire még jönnek a különböző marketing (és egyéb) költségek. Ehhez képest amerikai oldalon 150 milliónál tart jelenleg a film ami elmarad a korábbi filmek hatalmas számainál. Hiába tehát a 90 milliós első hétvége Amerikában nem tekinthető ez hangos sikernek. Nemzetközileg viszont már sokkal könnyebben elkönyvelhető annak. Jelenleg 470 millió dollárt regisztráltak a film mellé és összesen 623 millió dollárnál járnak. A korábbi filmek az egy milliárd környékét is megközelítették vagy át is lépték.

A kalózok után következett májusban még egy mozgalmas hétvége sőt hét, hiszen a Másnaposok 2 (Hangover 2) és a Kung Fu Panda 2 is a mozikba került. A premierek előtt nem egy helyen lehetett olvasni, hogy majd a Hangover 2 lesz az első film idén ami 100 millió felett nyit majd, erre nem került sor, de így is nagyon erős hetet tudhat maga mögött. A 86 milliós hétvége már önmagában is nagyon szép eredmény, de mivel pár nappal korábban is a mozikba került így jelenleg 118 milliónál járnak a másnaposok. Az első filmhez képest, aminek egyébként 35 milliós költségvetése volt, a második film hatalmas nemzetközi támogatást és bemutatót kapott. Így ezekhez a bevételekhez szépen lassan a nemzetközi eredmények is szaladnak majd. A Hangover 2 egyébként 80 millió dollárból készült és az említett bemutatók miatt a marketing és egyéb költségek bőven 100 millió fölé repítik majd a végső számlát. De nem nagyon kell aggódniuk a készítőknek, remek befektetés lett ez így is.

A Kung Fu Panda 2 háza táján viszont nem ennyire rózsás a helyzet. A folytatásnak nem sikerült az első film nyitó hétvégéjét sem megismételni. Pár éve az első panda még 60 millióval nyitott, a második megállt 48 milliónál. A költségek ebben az esetben és a hivatalos források szerint 150 millió környékén táboroztak le, amit hazai vizeken is több nap/hét alatt fog „csak” begyűjteni a panda. De a DreamWorks-nél nem hiszem, hogy nagyon aggódnának. Ha hosszabb kifutással is de hozni fogja azokat a bevételeket amikre minimális szinten számítanak és várhatjuk majd itt is a folytatást.

Korábban nem írtam, a Panda a héten csütörtökön kerül a mozikba a Bridesmades június elején. A többi film már nálunk is nézhető.

teddike
(]]>teddike.freeblog.hu]]>)

Szerző a Flag Polgári Műhely tagja

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Autómánia (61) Emberi kapcsolatok (36) Gasztronómia (539) Történelem (18) Irodalmi kávéház (537) Rejtőzködő magyarország (168) Gazdaság (704) Kultúra (7) Heti lámpás (312) Politika (1582) Nagyvilág (1310) Flag gondolja (36) Alámerült atlantiszom (142) Mozaik (83) Titkok és talányok (12) Sport (729) Mondom a magamét (7536) Jobbegyenes (2786) Mozi világ (440) Egészség (50) Tereb (146) Vetítő (30) Életmód (1) Szépségápolás (15) Tv fotel (65) Nézőpont (1) Belföld (10)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>