Ma 2023 március 24. Gábor, Karina napja van. Holnap Irén, Irisz napja lesz.
4bee2273e6c09e048eceac8a2cf7adec.jpg

Box Office - Fast Five és Thor

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

A címben szereplő két filmmel indultunk neki ennek a blockbuster időszaknak. Jobban mondva, hogy egészen pontosak legyünk, a hivatalos álláspont szerint a Fast Five még a tavaszi filmekhez tartozik, míg a Thor már a májusi, korábban említett időszak kezdő filmje.

Kicsit zavaró lehet gondolom sokat számotokra, hogy akkor most mi is van? Igen, nálunk pont fordított sorrendben kerültek a mozikba, előbb a Thor majd Fast Five, de ezen most nézzünk át kicsit.

Az amerikai bevételeket figyelve, a Fast Five hatalmasat robbantott. A nyitó hétvégén 86 millióval ($) kezdett (hivatalos költségek: 125 millió), ami az év legkiemelkedőbb nyitása is egyben. Mondjuk nem nehéz egy olyan mezőnyben, ahol a legjobb film is csak 40 millióig jutott három nap alatt. Vin Diesel és a többiek tényleg ötödik sebességbe kapcsoltak, és megmutatták, hogy azért van még kedve az embereknek moziba járni. Az is igaz, hogy a Thor érkeztével elég nagyot csökkent az érdeklődés a film iránt a második hétvégére, hiszen "csak" 32 milliót tudott zsebre rakni, de a hétköznapokat is figyelve már 142 milliónál járnak, ami mindenképpen az idei év legjobban kereső filmjévé teszi Justin Lin moziját. Arról nem is beszélve, hogy nem egy rekordot döntöttek meg ezzel a kezdéssel, de maradva a sorozat többi részénél, magasan kiemelkedik a Fast Five a mezőnyből és hol van még a vége? Az első helyen a 4. film áll 155 millióval, amit a héten már túl is fognak szárnyalni. Talán a leírtak végén érdemes elgondolkodni egy nagyon keveset azon, hogy lesz vajon folytatás? (Költői volt csak!)

A Thor már nem ragyogott ennyire a hétvégén. A hivatalosan "bevallott" 150 millió dollárhoz képest a kezdés 65 millióig repítette Thort és kalapácsát. Igaz hétfőn ehhez gyorsan pakoltak még 5 milliót, ami egészen jó folytatást jelent. A májusi kezdéseket figyelembe véve viszont csak a 24. helyre volt elég az első három nap bevétele, ami minden csak nem erős kezdés ebben a hónapban. Hol van már a Spider-Man vagy az Iron Man eredménye?

A folytatásban azonban még akár szerencséje is lehet a Thor-nak, talán nem kell olyan hatalmas visszaeséssel számolni. Ezen a héten "csak" a Priest 3D érkezik a mozikba, a következő héten viszont már jönnek a Kalózok, majd a Hangover 2 és a Kung Fu Panda 2 is beköszön.

teddike
(]]>teddike.freeblog.hu]]>)

Szerző a Flag Polgári Műhely tagja

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Heti lámpás (261) Belföld (8) Sport (729) Kultúra (6) Mozi világ (440) Irodalmi kávéház (518) Tv fotel (65) Mondom a magamét (6698) Tereb (142) Autómánia (61) Nagyvilág (1305) Politika (1581) Emberi kapcsolatok (36) Gasztronómia (539) Vetítő (30) Titkok és talányok (12) Életmód (1) Flag gondolja (33) Egészség (50) Szépségápolás (15) Gazdaság (676) Rejtőzködő magyarország (168) Mozaik (83) Történelem (15) Jobbegyenes (2572) Alámerült atlantiszom (142)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>