Ma 2024 július 24. Kinga, Kincső napja van. Holnap Kristóf, Jakab napja lesz.
d02fa8a9631058399f180ef02a4024be.jpg

Kritika: Másnaposok 2.

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Amióta felröppent a hír, hogy forgatják a Másnaposok című fergeteges vígjáték folytatását, tűkön ülve vártam a bemutató napját. Phil, Stu, Alan és Doug őrült négyesének újabb kalandjait, az egész világon nagy várakozás előzte meg.

Todd Phillips rendező az első résszel meghódította a világot. A viszonylag kis költségvetéső, mintegy 35 millió dolláros első epizód 1300!!! szorosan térült meg, a közönség imádta. A stúdió le is szerződött a folytatásra, természetesen a bevált "négy muskétással" a főszerepben. A film azóta a házibulik józanodó vendégeinek kultikus darabja lett, és még Golden Globe-díjat is kapott. Kicsit féltem megnézni a második részt, mert általában a folytatások messze le szoktak maradni az eredeti történethez képest.

 

De nem kellett csalatkoznom! A színészek óriásiak, teljesen megőrülnek a filmben ugyanúgy, mint az első részben. A karakterek nagyon el vannak találva. A "jó tanuló" Ed Helms, a "jó svádájú"  Bradley Cooper és a csapat Sancho Panzája, a  "kövér"  Zach Galifianakis hozzák nagyszerű formájukat. A történetben a srácok most  az egzotikus Thaiföldre utaznak. Az Las Vegasi felejthetetlen legénybúcsú után Stu egy visszafogottabb úgymond elő esküvői bulit szervez. Azonban a dolgok nem úgy alakulnak, ahogy eltervezték és végül Dubaiban kötnek ki és egy lepusztult szállodai szobában térnek magukhoz, természetesen úgy, ahogy azt már megszokhattuk, teljes amnéziával.

Nem szeretném lelőni a poénokat, bár olyan sok van belőlük a filmben, hogy szinte nem is lehet megszámolni őket. Látszik a filmen, hogy komolyabb költségvetésű, mint az előző epizód, de a színészeknek nem szállt a fejükbe a dicsőség, hiszen nagyon odateszik magukat. Van a filmben autósüldözés, pikantéria, vaskos, ütős poénok na és persze újra feltűnik a "meztelen kínai" Chow és Mike Tyson csodálatos hangjában is "gyönyörködhetünk" (!).

Azt kell, hogy mondjam, hogy némi kritikával is illessem a mozit, hogy igazán újat nem hoz a történet, tehát az a megdöbbenés, amit számomra az első rész okozott az elmarad. De ha a második epizód lett volna ez első, akkor minden további nélkül elérte volna ugyanazt a hatást.

Értékelés: 10/8

Tudja az ember, hogy mit vár és azt a várakozásnak megfelelően nyújtja is a film. Valószínű ez a rész nem fog Golden Globe-ot kapni, de azt hiszem elég, ha szimplán szeretni fogja a közönség, s ez a látottak alapján megelőlegezhető. Még egy infó: Mindenki ülje szépen végig a stáblistát, van miért!

Csépányi Balázs

Szerző a Flag Polgári Magazin főszerkesztője

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Vetítő (30) Belföld (11) Politika (1582) Nézőpont (1) Gazdaság (713) Irodalmi kávéház (537) Mozaik (83) Tereb (146) Alámerült atlantiszom (142) Rejtőzködő magyarország (168) Sport (729) Emberi kapcsolatok (36) Kultúra (9) Nagyvilág (1310) Flag gondolja (36) Életmód (1) Heti lámpás (322) Mozi világ (440) Mondom a magamét (7731) Egészség (50) Gasztronómia (539) Jobbegyenes (2825) Titkok és talányok (12) Történelem (18) Tv fotel (65) Autómánia (61) Szépségápolás (15)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>