Ma 2024 május 18. Erik, Alexandra napja van. Holnap Ivó, Milán napja lesz.
66aff490612e408e77c285f03c1e8f08.jpg

Zavarkeltés - szellemileg szegényes ellenzéki szerep

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Az ellenzéki pártoknak 2010 óta egyetlen, az országot fölemelő javaslata sem volt. Csak a zavarkeltésben merült ki a parlamenti oppozíció tevékenysége.

Hazánkban Alaptörvénybe ágyazott követelmény, hogy a kormánynak legyen törvényhozási ellenzéke. Nagyon helyes. A Kádár-rendszerben láttuk, hogy a 98 százalékos támogatottságú rezsim belekormányozta az országot az adóságcsapdába.

Nem volt ellenerő.

Ellenzékre mindenképp nagy szükség van nemcsak demokráciákban. Valószínűleg a császárságok is tovább húzták volna a történelemben, ha nyílt ellenzék is segítette volna az uralkodást. Vibrált ugyan akkor is ellenzéki gondolat egyes fejekben.

Ám e fejeket hamar levágták.

Jó, hogy a magyar politikában több ellenzéki párt is erőlködik. Fenntartják a kritikus gondolkodás szabadságának érzetét. Jobb a társadalmi közérzet, ha napi tapasztalat, hogy ellenvéleményeket is szabad mondani.

Nem küldenek viperás rendőröket a tüntetőkre.

Ahogyan ez 2006-ban a gyurcsányi-kunczei koalíció alatt megtörtént. Akkor fejmagasságban lőttek gumitöltényt az alapvető emberi jogaikat gyakorló európai uniós polgárokra. És a gyurcsányi-kunczei koalíció ki is tüntette a lövető rendőrfőnököket.

Nem küldenek fekete autót sem a demonstrálókért.

Ezt a negyvenes évek végén, az ötvenes-hatvanas években tette meg a rákosi-kádári junta – a gyurcsányi-kunczei koalíció „szellemi” elődje. Közös nevező: mind a két junta gyűlölte a magyar etnikumot. Ez volt a politikai vezérelv.

Ma ez a vezérelv van ellenzékben.

Az ellenzéki pártoknak 2010 óta egyetlen, az országot fölemelő javaslata sem volt. Csak a zavarkeltésben merült ki a parlamenti oppozíció tevékenysége.

Romboltak, ahol lehetett.

Még garázdaságot: erkélyfoglalást is organizáltak.

Fölbéreltek vörösgárdistákat, hogy a kínai kulturális forradalom módszerét alkalmazva: erkélyt foglaljanak, és e garázda akcióval omlasszák a jogkövetés magyar kultúráját.

Felforgatás, bomlasztás.

Ez nem a parlamenti ellenzék politikai eszköze. Ez az ellenséges diverzió fegyvere, pusztító hadművelete. A társadalom ellenségei hajtanak végre ilyen akciókat, általában pénzért.

Felbérelt diverzánsok foglaltak erkélyt.

Ez volt a legnagyobb visszhangot keltő ellenzéki akció, a parlamenti (le)szereplés ugyanis alig ér többet a nullánál. A Flaszterparaszt Párt üdvöskéje a politikai idiotizmust testesíti meg.

A földműveléstől a bankügyletekig mindenhez ért.

Bődületesen primitív felszólalásai beleférnek egy demokratikus gyakorlatba – valahol Afrikában. Itt, Közép-Európában azonban a demokrácia lejáratás az az izzadságszagú erőlködés, amit produkál.

Mindezt az adófizetőktől kapott busás jövedelemért.

És ez az utóbbi körülmény az, amely elfogadhatatlan. A társdalom maga pénzeli felforgatóit, rombolóit. Hatalmas javadalmazást ad teljesen haszontalan embereknek.

Károkozóknak.

Félreértették a demokráciát azok, akik most ellenzéki szerepben ripacskodnak, dús jövedelemben dőzsölnek. A parlamenti demokráciában az ellenzék feladata a kormány bírálata.

És nem a gyűlöletkeltés.

A bírálat magas szellemi követelményt állít. Ismerni kell részleteiben a kormány tevékenységét, abban észre kell venni a valós hibákat, és a hivatalos gyakorlatnál jobbat kell ajánlani.

Igen, ez utóbbi is ellenzéki feladat.

Szó sincs arról, hogy egy ellenzéki párt négy vagy nyolc évig a populista handabandázással szórakozhat. Az ország közös. Az ellenzék sincsen feljogosítva az államrombolásra.

Ellenzékből is lehet fejlesztő javaslatokat tenni.

A folyamatos rombolásba, uszításba belebukott az utóbbi öt évben a parlamenti ellenzék. Agonizálásuk egyik oka épp az lehet, hogy csak felforgatásban gondolkoztak.

És agyuk ebbe belezápult.

Frissítés: nemzedékváltás kell az ellenzéki vezérgrémiumokban.

Kovács G. Tibor - gondola.hu

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Titkok és talányok (12) Rejtőzködő magyarország (168) Gazdaság (709) Nagyvilág (1310) Kultúra (9) Tereb (146) Vetítő (30) Alámerült atlantiszom (142) Flag gondolja (36) Egészség (50) Tv fotel (65) Szépségápolás (15) Életmód (1) Politika (1582) Történelem (18) Heti lámpás (313) Sport (729) Gasztronómia (539) Mozaik (83) Mozi világ (440) Belföld (11) Nézőpont (1) Emberi kapcsolatok (36) Irodalmi kávéház (537) Mondom a magamét (7603) Jobbegyenes (2804) Autómánia (61)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>