Ma 2022 június 29. Péter, Pál napja van. Holnap Pál napja lesz.
A fehér férfi, aki Fülöp-szigeteki nő

A fehér férfi, aki Fülöp-szigeteki nő

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve
Ezek megőrültek!

A New Orleans-i Ja Du - született Adam Wheeler - azt állítja, ő transzrasszú és Fülöp-szigetiként azonosítja magát - olvasható a Fox News hírcsatorna ]]>honlapján]]>.

A személynek már gyermekkorában nagyon tetszett a Fülöp-szigeteki kultúra és ételek, olyannyira, hogy ma már Fülöp-szigetiként azonosítja magát és egy motoros riksával közlekedik.

“Amikor [Fülöp-szigeteki] zenét hallok vagy ételt eszem, úgy érzem, végre önmagam vagyok” - nyilatkozta a személy a floridai WTSP csatornának. Elmondta, hogy órákon keresztül tud történelmi dokumentumfilmeket nézni, de soha semmi nem ragadta annyira magával, mint a Fülöp-szigeteki kultúra.

Ezekkel a megjegyzésekkel a személy csatlakozott egy apró, de napról napra népesebb csoporthoz, amelynek tagjai transzrasszúnak tartják magukat, vagyis azt állítják, nem azzal a rasszal azonosítják magukat, amelybe születtek.

“(…) mindenkinek vannak olyan dolgai, amelyeknek az adott ember számára igenis van értelmük, mint az az érzelemáradat, amely akkor önt el, amikor drámai zenét hallgatsz” - magyarázta a személy a Huffington Post újságírójának. - “Bár csak hangok és vibráció, ám valami benne olyan tudatalatti szinten kötődik a lelkedhez, amelyhez kapcsolódni tudsz, és így érzek én a Fülöp-szigeteki kultúrával kapcsolatban”.
Világos, ugye?

A Fülöp-szigetei-amerikai közösség tagjai közül azonban sokan nem örülnek a személy kinyilatkoztatásának, néhányan kifejezetten felháborodtak és azt állítják, a személy figyelmen kívül hagyja azt az évszázadokon át tartó szenvedést, amelyet a Fülöp-szigeteki emberek megtapasztaltak. 

A Fülöp-szigeteki származású veterán katonák megsegítésére létrejött Filipino Veterans Recognition and Education Project egyik vezetője, Ben de Guzman szerint pedig az eset nem más, mint a “fehér kiváltság” újabb arcpirító megnyilvánulása, hiszen szerinte a fehéreknek könnyebb úgy tenni, mintha egy másik rasszhoz tartoznának, mint a sötétbőrűeknek lenne ugyanez fordítva. Ezen túl nincs megelégedve a személy által használt hivatkozásokkal sem, szerinte például a Fülöp-szigetekiek a motoros riksákat trisikelnek nevezik, a “tuk-tuk” - ahogyan a személy utal rá - elsősorban a taiwani közösségekben használatos.

Jackie Fernandez Fülöp-szigetei-amerikai újságíró szerint “Fülöp-szigetekinek lenni azt jelenti, hogy rasszizmussal, kirekesztéssel és mikroagresszióval nézel szembe”, ezért szerinte “nem reális és problémás”, ha egy más rassz képviselője Fülöp-szigetiként akarja azonosítani magát.

A talán lehíresebb ilyen személy, emlékeztet a Fox News írása, Rachael Dolezal. A nő a nagymúltú National Association for the Advancement of Colored People (“Országos Szövetség a Színesbőrű Emberek Előrejutásáért”, NAACP) egyik washington állambéli tagozatának volt az elnöke, amíg aztán 2015-ben ki nem derült, hogy bár feketeként azonosítja magát, ő valójában fehér. 

(SVÁ) -]]> www.demokrata.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Autómánia (61) Gasztronómia (539) Flag gondolja (33) Egészség (50) Vetítő (30) Gazdaság (665) Mondom a magamét (6149) Életmód (1) Tereb (141) Belföld (7) Irodalmi kávéház (513) Kultúra (6) Történelem (15) Heti lámpás (259) Politika (1581) Jobbegyenes (2342) Mozaik (83) Tv fotel (65) Titkok és talányok (12) Mozi világ (440) Emberi kapcsolatok (36) Nagyvilág (1465) Sport (729) Rejtőzködő magyarország (168) Alámerült atlantiszom (142) Szépségápolás (15)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>