Ma 2024 május 29. Magdolna napja van. Holnap Janka, Zsanett napja lesz.
Öt baloldali képviselő faképnél hagyta Pikó Andrást

Öt baloldali képviselő faképnél hagyta Pikó Andrást

Flag

Szöveg méret

1
Átlag: 1 (1 szavazat)

Időközi képviselőválasztás lesz a VIII. kerületben...

Tegnap levélben tájékoztatta Józsefváros képviselő-testületét négy kerületi MSZP-s és egy DK-s képviselő, hogy új frakciót alapítanak

– írta közösségi oldalán Pikó András, a VIII. kerület balliberális polgármestere. A politikus egy gyűrött levelet is mellékelt a bejelentéshez, amelyen az érintett önkormányzati képviselők jelentették neki szándékukat. Az egyik kommentelő szerint 

elképzelhető, hogy Pikó gyűrte össze mérgében a levelet, a polgármester ezzel szemben állítja, hogy a kerület baloldali vezetése továbbra is stabil maradhat. 

Ahogy fogalmazott: „Nincs új helyzet addig, amíg az engem támogató pártok a választók akaratának megfelelően kitartanak a közös program mellett.” 

Pikó András kerületi 11 fős frakciója ezzel a lépéssel hatfősre zsugorodik, amely pont akkora, mint a kerületi Fidesz–KDNP-frakció. 

A kedélyeket tovább borzolja, hogy két hét múlva, június 26-án időközi képviselő-választást is tartanak a kerületben. A 2019-ben az 5. számú egyéni választókerületben mandátumot szerzett Balogh Lajos ugyanis koronavírus-fertőzés következtében életét vesztette még 2020 végén, azonban a járványügyi veszélyhelyzet miatt csak mostanra lehetett kiírni az időközi választást. 

A Fidesz–KDNP jelöltje ez alkalommal is Gondos Judit lesz, aki legutóbb hét szavazattal kapott ki a később elhunyt Balogh Lajostól. 

Amennyiben az időközi választásokon a jobboldal nyer, könnyen lehet, hogy a Fidesz–KDNP frakciója lesz a legnagyobb a VIII. kerületben. 

Borítókép: Főhet Pikó András feje, ha a jobboldal nyeri az időközi választást (Fotó: Baranyai Attila (BA)/City magazin/Hírnyolc)

]]>www.magyarnemzet.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Tv fotel (65) Gazdaság (711) Kultúra (9) Jobbegyenes (2807) Nézőpont (1) Emberi kapcsolatok (36) Irodalmi kávéház (537) Titkok és talányok (12) Nagyvilág (1310) Heti lámpás (318) Mozi világ (440) Autómánia (61) Alámerült atlantiszom (142) Szépségápolás (15) Politika (1582) Életmód (1) Sport (729) Egészség (50) Belföld (11) Mondom a magamét (7625) Rejtőzködő magyarország (168) Vetítő (30) Mozaik (83) Flag gondolja (36) Tereb (146) Gasztronómia (539) Történelem (18)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>